Ziua Logo
  Nr. 3007 de joi, 6 mai 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
-- Dragomir si Becali luati la ochi
Democratii solicita Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa se sesizeze in legatura cu "prezenta discretionara", in unele emisiuni TV, a unor persoane care, desi au alte preocupari de baza decat politica, dezvolta discutii cu tenta electorala. Seful campaniei pentru Alegerile Locale a PD, Cozmin Gusa, a afirmat ieri ca "un caz demn de atentia CNA" este modul in care seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, si patronul Stelei, Gigi Becali, isi ataca adversarii politici in emisiunile cu tematica sportiva. (O.B.)
Primarii si Bucurestiul european
Miscarea Europeana - Sectiunea Romana - organizeaza astazi la ora 18 la Sala Dalles din Bucuresti o intalnire cu candidatii la Primaria Bucuresti, informeaza un comunicat remis redactiei. Tema este: "Bucuresti, capitala europeana", si vine in continuarea conferintei Miscarii Europene de la Helsinki (Eurocapitals). Dialogul este moderat de Conf. Dr. Corneliu Zeana, presedintele Miscarii Europene Romane. (A.D.)
Deputati in concediu
Deputatii care vor dori concediu fara plata pentru zilele in care vor absenta de la lucrarile Camerei, in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, vor trebui sa depuna saptamanal o cerere in acest sens la secretarul Camerei, Gheorghe Albu. Decizia a fost luata ca urmare a solicitarii deputatului PD Emil Boc. Saptamana trecuta, el a depus o cerere de concediu fara plata pentru perioada campaniei electorale. Boc este candidatul Aliantei PNL-PD la Primaria orasului Cluj. Secretarul Camerei Deputatilor Tudor Mohora (PSD) a declarat ieri ca deputatii care vor solicita concediu fara plata pentru anumite zile din campania electorala li se vor retine din salariu pentru zilele in care absenteaza de la dezbaterile in comisiile parlamentare sau in plenul Camerei. Potrivit unei decizii a conducerii Camerei, deputatii vor lucra, in principiu, in perioada campaniei electorale doar trei zile pe saptamana in Camera Deputatilor, zilele de joi si vineri fiind dedicate activitatii in teritoriu. Pentru zilele petrecute in teritoriu, toti deputatii vor fi platiti. (A.D.)
Ziaristul ca victima
Liberalii semnaleaza ca, in ciuda promisiunilor facute de guvernanti, problema pedepsirii vinovatilor in cazurile de agresiune impotriva ziaristilor nu a fost inca rezolvata, anchetele fiind tergiversate nepermis de mult. "Solicitam ministrului de Interne sa prezinte un raport asupra acestui subiect si sa precizeze in mod clar care este stadiul anchetelor. De asemenea, cerem ministrului de Interne sa spuna cati sefi ai Inspectoratelor judetene de Politie au fost demisi, in urma nesolutionarii acestor cazuri", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, deputatul PNL Eugen Nicolaescu. Liberalii cer primului ministru Adrian Nastase sa precizeze public ce sanctiuni vor fi aplicate ministrului de Interne, daca se va dovedi ca Politia nu si-a facut datoria in cazul ziaristilor agresati, iar ministerul de resort nu a luat nici o masura punitiva pentru a sanctiona ineficienta anchetelor. (O.B.)
Comisie pentru criza din sanatate
Grupurile parlamentare ale PNL, PD si PRM din Camera Deputatilor au solicitat ieri infiintarea unei comisii de ancheta privind criza financiara prin care trece sistemul sanitar. Cererea este semnata de 83 de deputati ai PNL, PD si PRM, care solicita ca aceasta comisie de ancheta sa analizeze, in termen de 45 de zile de la infiintare, cauzele crizei financiare din sistemul sanitar si sa identifice principalele solutii de restructurare a sistemului de finantare din acest domeniu. Semnatarii isi motiveaza solicitarea criticand "incapacitatea" Ministerului Sanatatii si a Guvernului de a gasi solutii adecvate pentru a rezolva criza din domeniul sanitar. Solicitarea va fi discutata la urmatoarea sedinta a Biroului Permanent. O decizie finala va fi luata de plenul Camerei. (A.D.)
A r h i v a
  SRI zice ca ne asculta in limite rezonabile    1 comentariu
  Raportul de activitate al PNA, in aer    
  SPP, 14 ani de la infiintare    
  LADO mobilizeaza romanii la urne    3 comentarii
  Deputat UDMR invata sudura pe banii nostri    1 comentariu
  UCM pregateste independenti    
  Lacatus, curtat de PSD Brasov    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Sile Camataru ramane in catuse (23 afisari)
 Ministerul Sanatatii recunoaste dezastrul din ospicii (22 afisari)
 Referendum pentru calorifer (21 afisari)
 Paleacu ofertat din Asia (17 afisari)
 Alstom modernizeaza termocentrala Craiova (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00890 sec.