Ziua Logo
  Nr. 3007 de joi, 6 mai 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Disney boicoteaza un documentar anti-Bush
-- "Fahrenheit 9/11", realizat de controversatul Michael Moore, prezinta legatura dintre presedintele SUA si influentele familii din Arabia Saudita, inclusiv cea a lui ben Laden
Controversatul regizor Michael Moore a acuzat studiourile de film Disney ca refuza sa distribuie noul sau documentar, pe motiv ca acesta contine o critica prea dura la adresa presedintelui Bush, relateaza BBC Online. Pelicula "Fahrenheit 9/11" ar fi trebuit sa fie distribuita de Miramax, o companie care apartine de Disney. "Disney a hotarat insa sa interzica Miramax sa distribuie acest film", anunta regizorul pe website-ul sau. In aceste conditii, Moore, care este detinatorul unui premiu Oscar pentru documentarul sau "Bowling for Columbine" (2003), se intreba daca "intr-o societate libera si deschisa" Disney ar mai fi luat o asemenea decizie. "Fahrenheit 9/11" prezinta legatura dintre presedintele SUA, George W. Bush, si influentele familii din Arabia Saudita, inclusiv cea a lui Osama ben Laden, si ataca dur actiunile sefului statului inainte si dupa momentul 11 Septembrie.
Compania Miramax, condusa de catre doi magnati ai Hollywood-ului Harvey si Bob Weinstein, a fost initial de acord sa distribuie acest documentar, dar Disney i-a dat de inteles ca nu agreeaza aceasta intelegere. Disney a cumparat Miramax in urma cu zece ani si are dreptul de a bloca anumite filme care sunt impotriva intereselor sale, cum ar fi filmele pentru adulti. Ziarul "New York Times" precizeaza insa ca acest drept nu poate fi invocat in acest caz. Purtatorul de cuvant de la Disney a confirmat faptul ca in mai 2003 "i-am sfatuit pe agentul lui Moore si compania Miramax ca acest film nu ar trebui difuzat. Recomandarea noastra este inca valabila". Agentul lui Michael Moore, Ari Emanuel, a acuzat Disney si pe directorul executiv Michael Eisner ca se tem de faptul ca ar putea pierde anumite beneficii in materie de taxe daca documentarul ar fi distribuit in SUA. Premiera mondiala a lui Fahrenheit 9/11 va avea loc in cadrul Festivalului Filmului de la Cannes.
Camelia CIOBANU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Democratia lui peste!   de rabinul mafiot
A r h i v a
  Bataie intre liderul Oasis si niste afaceristi    
  Ucenicie la bordel    
     
  Dependenta de Internet    
  Calamarii au apucaturi homosexuale    
  Mastile de la Cival    
  Circul Globus prezinta "noua sa capodopera"    
  Michelangelo la Florenta    
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Sile Camataru ramane in catuse (23 afisari)
 Ministerul Sanatatii recunoaste dezastrul din ospicii (22 afisari)
 Referendum pentru calorifer (21 afisari)
 Paleacu ofertat din Asia (17 afisari)
 Alstom modernizeaza termocentrala Craiova (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00719 sec.