Ziua Logo
  Nr. 3007 de joi, 6 mai 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Istoricul Radulescu-Zoner, audiat in procesul cu Radu Ciuceanu
Presedintele Aliantei Civice, istoricul Serban Radulescu Zoner, a fost audiat ieri la Judecatoria Sectorului 5 din Bucuresti in procesul de insulta, pe care i l-a intentat deputatul PRM Radu Ciuceanu. In plangerea formulata impotriva sa, Serban Radulescu Zoner a fost acuzat ca in cartea de memorii "A fost un destin" l-ar fi insultat pe Ciuceanu, scriind cu privire la acesta ca "Megalomania sa incipienta a explodat dupa '89" si ca "studiat de agentii raului, acestia i-au folosit slabiciunea". De altfel, Radu Ciuceanu ii cere istoricului sa-i plateasca cu titlu de daune morale suma de 20.000 de euro si pentru ca ar mai fi afirmat despre el ca este "un liberal dubios", iar "interventiile lui in Parlament sunt de rea-credinta si compromitatoare". Serban Radulescu Zoner a marturisit instantei ca n-a intentionat sa-l insulte pe deputatul PRM, ci, dimpotriva, si-a manifestat "compasiunea fata de suferintele lui, precizand chiar "Din pacate pentru Radu Ciuceanu, ..."". In plus, reputatul istoric - premiat de doua ori de Academia Romana -a subliniat ca frazele pe care i le imputa parlamentarul au fost "scoase din context, anterior avand, in alte fraze, aprecieri la adresa partii vatamate". Cat priveste sintagma "liberal dubios", Zoner a explicat: "Nu avem cum sa spun ca este un liberal autentic, atata vreme cat a migrat din PNL in PRM, iar intre doctrinele celor doua partide nu este nici o asemanare". De asemenea, din cauza ca instanta i-a respins cu obstinatie mai multe intrebari adresate deputatului PRM, Serban Radulescu Zoner a declarat contrariat ca nu intelege de ce nu i se permite sa se apere. "Chiar trebuie sa ma autoinvinovatesc si sa recunosc ca am comis o fapta, iar acum o regret?", a intrebat istoricul. La urmatorul termen de judecata, instanta va lua in discutie probele pe care Zoner le are in apararea sa, iar Ciuceanu ar trebui sa-si justifice pretentiile privind daunele morale. (A.A.)//
Presedintele Aliantei Civice, istoricul Serban Radulescu Zoner, a fost audiat ieri la Judecatoria Sectorului 5 din Bucuresti in procesul de insulta, pe care i l-a intentat deputatul PRM Radu Ciuceanu. In plangerea formulata impotriva sa, Serban Radulescu Zoner a fost acuzat ca in cartea de memorii "A fost un destin" l-ar fi insultat pe Ciuceanu, scriind cu privire la acesta ca "Megalomania sa incipienta a explodat dupa '89" si ca "studiat de agentii raului, acestia i-au folosit slabiciunea". De altfel, Radu Ciuceanu ii cere istoricului sa-i plateasca cu titlu de daune morale suma de 20.000 de euro si pentru ca ar mai fi afirmat despre el ca este "un liberal dubios", iar "interventiile lui in Parlament sunt de rea-credinta si compromitatoare". Serban Radulescu Zoner a marturisit instantei ca n-a intentionat sa-l insulte pe deputatul PRM, ci, dimpotriva, si-a manifestat "compasiunea fata de suferintele lui, precizand chiar "Din pacate pentru Radu Ciuceanu, ..."". In plus, reputatul istoric - premiat de doua ori de Academia Romana -a subliniat ca frazele pe care i le imputa parlamentarul au fost "scoase din context, anterior avand, in alte fraze, aprecieri la adresa partii vatamate". Cat priveste sintagma "liberal dubios", Zoner a explicat: "Nu avem cum sa spun ca este un liberal autentic, atata vreme cat a migrat din PNL in PRM, iar intre doctrinele celor doua partide nu este nici o asemanare". De asemenea, din cauza ca instanta i-a respins cu obstinatie mai multe intrebari adresate deputatului PRM, Serban Radulescu Zoner a declarat contrariat ca nu intelege de ce nu i se permite sa se apere. "Chiar trebuie sa ma autoinvinovatesc si sa recunosc ca am comis o fapta, iar acum o regret?", a intrebat istoricul. La urmatorul termen de judecata, instanta va lua in discutie probele pe care Zoner le are in apararea sa, iar Ciuceanu ar trebui sa-si justifice pretentiile privind daunele morale. (A.A.)
Specialistii Institutului de Criminalistica vor avea de la 1 iunie, o baza de date moderna cu ajutorul careia autorii de infractiuni vor putea fi descoperiti mult mai rapid. Potrivit comisarului sef Gheorghe Popa, directorul institutului, Politia Romana este printre primele din Europa care a achizitionat sistemul american de identificare a persoanelor "Image Trak". Sistemul constituie un bun instrument de lucru in anchetele politistilor operativi, deoarece permite ca - pe baza datelor si a fotografiilor digitale (fata si profil dreapta si stanga) introduse in baza de date - autorii de infractiuni sa poata fi identificati si pe baza semnalmentelor, a semnelor particulare (cicatrice, negi, tatuaje, interventii chirurgicale), dar si pe cea a 80 de puncte nodale faciale, cum ar fi distanta dintre ochi, adancimea orbitelor, latimea nasului, etc. Algoritmul de identificare nu tine cont de culoare, rasa, varsta sau machiaj, a explicat comisarul sef. Baza de date "Oracle 2" se va afla pe un server instalat la Inspectoratul General al Politiei Romane si va permite, pentru inceput, stocarea datelor de stare civila pentru aproximativ jumatate de milion de persoane.
Bogdan GALCA 
A r h i v a
  Chefurile magistratilor platite de Csibi Istvan    2 comentarii
  Csibi Istvan va fi judecat pe 24 mai    
  Atributiile ministrului Justitiei, transferate in majoritate la CSM    
  Sile Camataru ramane in catuse    
  Cazul "Tundrea" de competenta CSM    1 comentariu
  Patronul UREX Rovinari, acuzat de fals    
  Averea generalului Blaj, controlata de PNA    
  24.000 de consumatori de droguri numai in Bucuresti    
  Achizitii publice in conditii dezavantajoase pentru stat    
 Top afisari / comentarii 
 Sile Camataru ramane in catuse (23 afisari)
 Ministerul Sanatatii recunoaste dezastrul din ospicii (22 afisari)
 Referendum pentru calorifer (21 afisari)
 Paleacu ofertat din Asia (17 afisari)
 Alstom modernizeaza termocentrala Craiova (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01009 sec.