Ziua Logo
  Nr. 3000 de miercuri, 28 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
-- Iordache sta trei etape
Comisia de Disciplina a Federatiei Germane de Fotbal l-a suspendat pentru trei etape Adrian Iordache, fotbalistul lui Energie Cottbus, din 2.Bundesliga, care a fost eliminat in meciul din ultima etapa, 4-2 pe teren propriu cu Greuther Furth. Iordache a fost eliminat in minutul 90+2 al partidei de duminica, primind direct cartonasul rosu din partea arbitrului Peter Gagelmann. Comisia de Disciplina a DFB a apreciat drept "violent" atacul lui Iordache asupra adversarului sau. Atacantul roman va reveni pe teren pe data de 23 mai, in ultima partida a sezonului, cu formatia Jahn Regensburg. (B.G.)
Baicu si Mozacu tot pe bara
Mihai Baicu si Ciprian Mozacu au fost suspendati de catre Consiliul de Administratie al lui FC Brasov pana in vara. Directorul executiv al clubului FC Brasov, Romeo Pascu, a declarat ca soarta celor doi jucatori va fi decisa dupa ce suspendarea va lua sfarsit. Mozacu si Baicu au fost exclusi din lot in urma cu o luna de zile de catre antrenorul Razvan Lucescu. "Nu am nimic de declarat. Ce am avut de zis am spus prin suspendarea celor doi", a mentionat Lucescu. Baicu are contract cu FC Brasov pana in 2006, in vreme ce intelegerea lui Mozacu cu gruparea brasoveana expira in vara acestui an. (B.G.)
Gazza a vrut sa se sinucida
Fostul fotbalist Paul Gascoigne a marturisit ca a vrut sa se sinucida in timp ce se lupta cu dependenta de alcool, informeaza Sky News online. Gascoigne, unul dintre cei mai cunoscuti fotbalisti britanici, a recunoscut ca s-a gandit la sinucidere deoarece considera ca nu poate trai fara bautura. Intr-un interviu pentru Sky Sports News, Gazza, a spus ca si-a pierdut complet controlul in urma cu sase ani, dupa ce antrenorul Glenn Hoddle l-a dat afara din echipa de la Cupa Angliei. El a urmat mai multe tratamente de dezalcoolizare, iar recent a fost internat intr-un centru de reabilitare pentru a scapa de pasiunea pentru jocurile de noroc. In urma unei vizite in Liverpool pentru a colecta fonduri pentru o clinica de dezalcoolizare, fostul jucator al echipelor Tottenham Hotspur, Glasgow Rangers si Lazio Roma, a spus: "Am avut ganduri de sinucidere. Am fost foarte deprimat cateva zile. Credeam sincer ca nu pot trai fara sa beau, dar cu timpul mi-am revenit. Acum nu mai pot sta cu mainile in san. Trebuie sa muncesc pentru a deveni un alcoolic recuperat complet". In prezent,Gazza nu mai joaca, dupa ce a ratat un contract cu echipa Wolverhampton Wanderers, la inceputul acestui sezon. (B.G.)
Iliescu si Olimpiada
Grecia doreste ca Jocurile Olimpice Atena 2004 sa fie un semnal de pace si intelegere pentru intreaga lume, a declarat, ieri, presedintele Iliescu la finalul convorbirilor cu omologul sau elen, Stephanopoulos. Seful statului roman a precizat ca a discutat cu presedintele elen despre eforturile Greciei de pregatire a Jocurilor Olimpice de la Atena. Ion Iliescu a urat succes Greciei in eforturile sale in acest sens. De mentionat ca Iliescu va fi prezent la ceremonia de deschidere a Jocurilor, in timp ce premierul Adrian Nastase va asista la cea de inchidere. (C.V.)
Aeroport special la JO
Aviatia civila elena intentioneaza sa recurga la un al doilea aeroport pentru a asigura gararea avioanelor personalitatilor oficiale care vor asista la Jocurile Olimpice de vara, a anuntat conducerea aeroportului international Eleftherios Venizelos. Aeroportul suplimentar ar putea servi la stationarea un timp mai indelungat a aeronavelor oficiale, chiar daca acestea vor sosi normal prin terminalul aeroportului Eleftherios Venizelos. Acesta, inaugurat in 2001, dispune de 89 de locuri de parcare pe durata limitata, dar va crea in vederea Jocurilor alte 70 de locuri pentru o stationare indelungata. Conform presei, autoritatile intentioneaza sa recurga la serviciile bazei aeriene militare din Tanagra, situata la 60 km nord de Atena. (C.V.)
Pavel invins la München
Desi a fost cotat al saselea favorit al turneului international de la München, Andrei Pavel a ratat calificarea in turul secund al "Open BMW", dar si posibilitatea de a evolua in aceasta faza impotriva colegului sau din echipa de Cupa Davis, Victor Hanescu. Intrat pe arena bavareza imediat dupa ce Hanescu l-a invins pe germanul Lars Burgsmuller, cu scorul de 6-2, 7-6 (7), Andrei Pavel n-a reusit sa treaca de rusul Andrei Davidenko, fiind obligat sa se recunoasca invins, cu scorul de 6-7 (3), 4-6, la capatul unui meci in care reprezentantul nostru a parut destul de obosit. Astfel, previzibilul duel romanesc nu va mai avea loc in turul al doilea al intrecerii dotate cu premii in valoare totala de 375.750 de euro, Hanescu avand doar posibilitatea sa-si razbune partenerul de dublu. (T. RIST)
Paleu revine in handbal
Fostul presedinte al echipei masculine de handbal Fibrexnylon Savinesti, Petru Paleu, a declarat ca intentioneaza sa revina la conducerea echipei nemtene, din dorinta de a adauga in palmaresul sau inca un titlu national. Totusi, Paleu nu a precizat si data la care isi va face revenirea pe semicercurile nemtene. "Handbalul mi-a oferit enorm, iar pentru a te considera cu adevarat implicat in acest sport, suportul financiar nu este nicidecum suficient. Mai este nevoie si de patima pentru a simti cu adevarat cum handbalul iti curge prin vene", a punctat Paleu, care a adaugat ca revenirea sa la conducerea echipei este conditionata de plecarea anumitor persoane. "In primul rand, vor trebui sa plece anumiti oameni care s-au dovedit a fi cu obrazul gros la Fibrex. Am vorbit si cu primarul Ion Rotaru, actualul conducator al formatiei, si ne-am pus de acord intr-un fel. Vom avea nevoie de oameni care sa fie cu adevarat alaturi de noi", a concluzionat Paleu, care nu a exclus nici varianta Dinamo-Romconstruct. (MCZ)
A r h i v a
  Start al Europenelor de gimnastica feminina    
  Dorel Simion aspira la JO    
  La un pas de play-off    
  Ciocan testata de Charlotte Sting    
  Intepaturi in familia Becali    
  Prime blocate la Bacau    
  Malusel: "Cu Bacaul vom juca doar pe teren"    
  Randjelovic pus pe liber    
  Acuzatii de blat in divizia B, Seria a III-a    1 comentariu
  Incurajari pentru Maradona    1 comentariu
  Mircea cel Tanar si cel Batran    
  Iordanescu trece la "Interne"    5 comentarii
  Tacere de la Germania    
  Sfaturi de la Dorinel    
  Romania - o victorie in 11 meciuri    2 comentarii
  Gigi Becali cere sanctionarea lui Iordanescu    3 comentarii
  Chelsea va renunta in vara la Mutu    2 comentarii
  ROMANIA - GERMANIA (ora 20)    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Interviu cu marele scriitor Mircea Cartarescu (507 afisari)
 Mita la Ministerul Agriculturii (27 afisari)
 Inchisoarea Rahova, noua locuinta a devalizatorului BRD (23 afisari)
 Un vis al iredentismului unguresc: Reamplasarea la Arad a "Monumentului Libertatii maghiare" (20 afisari)
 Ziua si Replica (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01108 sec.