Ziua Logo
  Nr. 3000 de miercuri, 28 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Asta-seara, Romania intalneste Germania, in cel mai important meci amical inaintea preliminariilor CM din 2006
Iordanescu trece la "Interne"
-- "Generalul" ii are indisponibili pe Mutu, Pancu, Cernat si Stelea si, in conditiile altor absente din randul "stranierilor", a anuntat ca va miza pe fotbalistii din campionat * Partida din Giulesti incepe la ora 20 (in direct la TV Romania 1)
Nationala Romaniei joaca in aceasta seara, in Giulesti (acolo unde ultima partida disputata de "tricolori" a avut loc pe 4 iulie 1948, contra Cehoslovaciei, scor 2-1, in cadrul Jocurilor Balcanice si ale Europei Centrale), cel mai important meci inaintea debutului in preliminariile CM din 2006. Adversara ii va fi Germania, vicecampioana mondiala, echipa care se pregateste pentru turneul final al Euro 2004. Dupa disputa cu Italia (0-1 la Ancona, in toamna trecuta), "tricolorii" au inca un motiv de a-si descoperi posibilitatile in fata unui nume mare, asa cum vor fi, in preliminariile mondiale, Olanda si Cehia. Din pacate, unii dintre internationalii romani sunt accidentanti sau iesiti din forma, astfel ca Iordanescu nu poate testa cea mai buna formula a momentului. Din acest motiv, selectionerul a declarat luni seara, dupa antrenamentul oficial al "tricolorilor", ca multi jucatori din campionatul intern vor incepe titulari partida amicala cu Germania. "Trebuie sa recunoastem ca avem parte de cele mai multe probleme de sanatate din ultima vreme. Multi jucatori din campionatul intern vor incepe titulari. In acest fel se va vedea si care este valoarea competitiei interne. De data asta, daca luam in calcul si valoarea adversarului, este cea mai grea situatie in care am fost vreodata la echipa nationala. Nu cred ca cei din Divizia A sunt peste cei din campionatele straine, ca valoare, dar problema este ca unii stranieri nu sunt titulari la echipele de club, iar unii sunt accidentati", a declarat Iordanescu.
Antrenament in Giulesti
Antrenamentul "tricolorilor", la care au participat 21 de jucatori, a durat o ora si 15 minute. Jucatorii au efectuat, la inceput, alergari, fiind impartiti in doua grupuri, unul format din Ganea, Dancia, Chivu si Ghionea si altul compus din restul lotului. Fotbalistii, impartiti in doua echipe, au participat la un joc in care pasele se dadeau cu mana, iar golurile cu capul. Intr-una dintre echipe s-au aflat Fl. Petre, Ov. Petre, Rat, Neaga, Niculae, Plesean, Iencsi si Dobos, in cealalta echipa evoluand restul jucatorilor. Ganea, Dancia si Ghionea au efectuat doar alergari, iar Chivu s-a antrenat separat, facand miscari de stretching. Antrenamentul s-a incheiat cu un joc intre cele doua echipe, pe teren redus, dar fara portari, care au parasit antrenamentul dupa 35-40 de minute. La prima parte a antrenamentului au asistat presedintele FC Rapid, Ioan Becali, presedintele FRF, Mircea Sandu, impresarul Victor Becali si antrenorul rapidist Viorel Hizo. Pancu, Cernat, Mutu si Cristea sunt indisponibili pentru meciul de astazi, ca si Stelea. Portarul de la UD Salamanca, a fost prezent la Stadionul "Rapid", dar nu s-a antrenat. "Am o intindere care necesita o pauza de doua saptamani. Intalnim o echipa de nivel inalt, insa este totusi un meci amical. Lipsesc jucatori importanti, dar este bine sa apara si jucatori noi in meciurile amicale. Avem forta sa invingem pe oricine", a declarat Stelea, care a adaugat ca Dinamo este favorita la castigarea titlului. Ieri dimineata, in cantonamentul din Cotroceni, Iordanescu le-a analizat jucatorilor pe caseta video meciul Germania - Belgia, scor 3-0, iar dupa-amiaza s-a renuntat la plimbare si s-a urmarit antrenamentul lui FC National.
Respect pentru Germania
Cosmin Contra considera ca partidele amicale reprezinta o oportunitate de a testa jucatori noi. "Este ciudat cand lipsesc multi jucatori care au fost convocati in mod constant la echipa nationala. Sper ca cei care ii inlocuiesc sa intre pe teren si sa faca treaba buna. Nu stiu care este situatia mea la echipa nationala. Eu am jucat 70 de minute la ultimul meci de campionat", a afirmat Contra. Lobont a afirmat ca se bucura ca partida cu Germania se va disputa pe stadionul din Giulesti. "Ma bucur ca jucam in Giulesti, unde publicul se comporta admirabil. Am avut un sentiment ciudat ciand am intrat pe gazon. Va fi un meci greu, pentru ca nu mai intalnim Lituania sau Georgia, insa ne dorim victoria", a declarat Lobont. Chivu considera ca palmaresul selectionatei germane impune respect. "Va fi un test util si sper sa obtinem un rezultat bun. Este bine ca in Romania exista un teren care se apropie de cerintele europene. Nu ma asteptam ca gazonul sa fie asa de bun. Doar pronuntand numele Germania si te trec fiorii. Avem cativa absenti de marca, dar trebuie sa ne obisnuim sa jucam si asa, pentru ca vor mai fi astfel de situatii. Romania este destul de respectata la nivel mondial", a afirmat Chivu. Ganea a declarat ca Romania are ocazia unica de a evolua impotriva vicecampioanei mondiale. "Din moment ce a ajuns sa joace o finala de CM, Germania este o echipa foarte buna. Este o situatie unica sa joci impotriva vicecampioanei lumii. Fotbalul german nu mai este o necunoscuta pentru nimeni. Toata lumea stie ca se bazeaza pe conditie fizica si pe forta. Ei se gandesc numai sa castige. Ma bucur ca jucatorii Stelei au revenit la echipa nationala. Ei nu au avut nici o vina in acest scandal", a precizat Ganea. Radoi a precizat ca scandalul neconvocarii la echipa nationala s-a incheiat. "S-au bucurat colegii cand ne-au vazut. Nu am mai discutat insa acest subiect. Trebuie sa spun ca pornim cu sansa a doua in meciul cu Germania, dar avem valoare si sper sa invingem. Cred ca in situatia in care vor lipsi multi jucatori de la echipa, cei care ii vor inlocui vor face treaba cat mai buna. Echipa nationala este schimbata si avem sanse mari pentru mai departe. S-a inchegat un lot valoros si putem emite pretentii. Ma inteleg foarte bine cu colegii de la celelalte echipe, suntem prieteni in afara stadionului. Este bine ca se joaca in Giulesti si nu cred ca vor fi huiduieli din partea suporterilor celorlalte echipe. Incerc sa le spun celor de la Dinamo ca Steaua va lua campionatul", a spus Radoi. Stoican a afirmat ca jucatorii romani trebuie sa faca abstractie de faptul ca vor juca impotriva vicecampioanei mondiale. "Nu trebuie sa ne gandim nici o clipa ca suntem mai slabi decat ei. Oricand si oriunde cei de la Steaua sunt bine primiti la nationala. Sunt piese grele din angrenajul echipei nationale care lipsesc, ma refer la Mutu, Cernat, dar sper sa ne descurcam si fara ei", a precizat Stoican. (MIG)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Romania-Germania 5-0 Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   de Gigi Duru
intestinu gros   de Lucky Adriano
meciul   de cosor ion
Cum sa terminat meciul !???   de Gramatical din CAnada
Prognoza germana   de neamtu tiganu
A r h i v a
  Start al Europenelor de gimnastica feminina    
  Dorel Simion aspira la JO    
  La un pas de play-off    
  Ciocan testata de Charlotte Sting    
  Intepaturi in familia Becali    
  Prime blocate la Bacau    
  Malusel: "Cu Bacaul vom juca doar pe teren"    
  Randjelovic pus pe liber    
  Acuzatii de blat in divizia B, Seria a III-a    1 comentariu
  Incurajari pentru Maradona    1 comentariu
  Mircea cel Tanar si cel Batran    
  Tacere de la Germania    
  Sfaturi de la Dorinel    
  Romania - o victorie in 11 meciuri    2 comentarii
  Gigi Becali cere sanctionarea lui Iordanescu    3 comentarii
  Chelsea va renunta in vara la Mutu    2 comentarii
  ROMANIA - GERMANIA (ora 20)    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Interviu cu marele scriitor Mircea Cartarescu (507 afisari)
 Mita la Ministerul Agriculturii (27 afisari)
 Inchisoarea Rahova, noua locuinta a devalizatorului BRD (23 afisari)
 Un vis al iredentismului unguresc: Reamplasarea la Arad a "Monumentului Libertatii maghiare" (20 afisari)
 Ziua si Replica (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01136 sec.