Ziua Logo
  Nr. 3000 de miercuri, 28 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Conu' da umbra
Mircea cel Tanar si cel Batran
Unul dintre sloganurile cu care lui Mitica Dragomir i s-a facut dezgustatoarea lansare a candidaturii pentru functia de primar general al Capitalei a fost "EL a curatat fotbalul romanesc de blaturi". O gainarie infama si infamanta, intre noi fie vorba, insa nu neaparat despre lozincile prin care s-a scos la mezat presupusa competenta a batranului varcolac este vorba in articolul de fata - subiect pe care va trebui sa-l tratam intr-un material din viitorul imediat -, ci despre nemernicia si minciuna sfruntata care se ascund indaratul acestei afirmatii de o stupizenie cinic de sfidatoare. Ca Mitica n-avea cum sa deratizeze fotbalul altfel decat prin harakiri, printr-o autodemascare in public ori, mai simplu, printr-o demisie spasita, asta era mai mult decat evident, dar mai ingrijorator decat acest lucru ar fi faptul ca oameni cu pretentii de seriozitate chiar ii iau in serios pe promiscuul individ si infecta sa impaunare, mintindu-se singuri, iar apoi mintind la scara larga cum ca intr-adevar asa ar fi stand lucrurile.
Ca nu este deloc astfel s-a putut observa in ultimele etape, desi dubiosenia desfasurarii catorva dintre meciurile acestora ar fi cam aiurea sa-i fie reprosata lui Dragomir decat, cel mult, prin tacerea pe care o pastreaza asupra mizeriilor din cateva partide, stiut fiind faptul ca el se laudase ca va face gat imediat ce va avea niscai elemente. Fiind poate prea ocupat cu ratata sa campanie electorala, probabil n-a avut timp sa se dumireasca, asa ca i-am sugera noi niscai detalii. De exemplu, am putea sa-i atragem atentia asupra modului in care se incearca infiriparea unei cariere promitatoare pentru Razvan Lucescu, desi flacaul cu pricina, cu exceptia unui caracter misto si a unei seriozitati meritorii, n-a dovedit, cel putin deocamdata, nimic concludent.
Desigur, a fost mai intai victoria de la Bistrita, insa doar el a parut ca nu-si da seama ce se petrece cu adevarat, complacandu-se in acceptarea unor felicitari nemeritate, cum ar fi "Sa fie intr-un ceas bun, Razvane" sau "Bravo, Dossey", cum i-au spus la final de meci niste spectatori cam miopi. Ei bine, dupa cum s-a mai spus, meciul in cauza era unul programat sa se termine la egalitate, dupa care Gloria urma sa-si scoata paguba la Oradea, acolo unde actualul conducator al echipei tampene, Romeo Pascu, bistritean pur-sange la origine, fusese presedinte ani buni de zile. In prima repriza, defensiva Gloriei si-a facut datoria cu exces de zel, permitandu-le brasovenilor sa inscrie doua goluri, pentru ca ultima parte a intalnirii sa fie de-a dreptul caraghioasa. Gazdele, cum fusese vorba, s-au apucat sa egaleze, mai ales cu concursul unui adversar, Cocan, care in doar o jumatate de repriza l-a lasat pe Giuchici liber de vreo doua ori, prima oara acesta inscriind, iar a doua trimitand in bara, pentru ca in cele din urma, vazand ca acesta nu se descurca, sa-l faulteze cu japca in careu. Nici asa nu a mers, intrucat narodul Dossey a parat penalty-ul, iar peste putin timp, dupa o faza hilara, un pusti de 19 ani al Brasovului a inscris din greseala golul de 1-3, dupa care nimic n-a mai putut fi reparat, spre sfasietoarea disperare a conducatorilor echipei de sub Tampa, care se vedeau astfel pusi iarasi in postura de a-l tepui pe Padureanu.
N-a fost chiar un capat de tara, pentru ca Gloria s-a scos, conform planului, la Oradea (n.n. multumim, pentru ca victoria cu pricina a avut o cota de 3,55, iar noua ne-a intrat, desi pana etapa trecuta n-aveam mania pariurilor sportive!), in timp ce Brasovul lui Razvan Lucescu a invins pe Rapid la capatul unia din cele mai puhave, oripilante si previzibile meciuri din ultimii ani. Miza? Convingerea lui Lucescu sr. sa revina in Giulesti, constrangerea lui Ioan Becali sa plece de buna voie si aducerea in Giulesti a brasoveanului Marius Constantin, jucator impresariat din umbra de Adrian Ilie (n.n. trei procuratori straini i-a gasit Cobra!), marele dusman al lui Giovanni si, in acelasi timp, fratele lui Sabin, cel care a ratat intr-o maniera strigatoare la cer o imensa situatie de egalare pentru Rapid. Si asta nici macar nu e totul, iar in ce-l priveste pe Lucescu al II-lea sa-i mai dam timp sa-si merite laudele, caci deocamdata n-a dovedit nimic, desi perspective ar avea. Ca nu e baiat prost, insa pana acum a dovedit ca seamana cu taica-so doar la defecte.
Constantin DINU 
A r h i v a
  Start al Europenelor de gimnastica feminina    
  Dorel Simion aspira la JO    
  La un pas de play-off    
  Ciocan testata de Charlotte Sting    
  Intepaturi in familia Becali    
  Prime blocate la Bacau    
  Malusel: "Cu Bacaul vom juca doar pe teren"    
  Randjelovic pus pe liber    
  Acuzatii de blat in divizia B, Seria a III-a    1 comentariu
  Incurajari pentru Maradona    1 comentariu
  Iordanescu trece la "Interne"    5 comentarii
  Tacere de la Germania    
  Sfaturi de la Dorinel    
  Romania - o victorie in 11 meciuri    2 comentarii
  Gigi Becali cere sanctionarea lui Iordanescu    3 comentarii
  Chelsea va renunta in vara la Mutu    2 comentarii
  ROMANIA - GERMANIA (ora 20)    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Interviu cu marele scriitor Mircea Cartarescu (507 afisari)
 Mita la Ministerul Agriculturii (27 afisari)
 Inchisoarea Rahova, noua locuinta a devalizatorului BRD (23 afisari)
 Un vis al iredentismului unguresc: Reamplasarea la Arad a "Monumentului Libertatii maghiare" (20 afisari)
 Ziua si Replica (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01023 sec.