Ziua Logo
  Nr. 3000 de miercuri, 28 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Blanculescu suparat ca-i pleaca Garda
-- Ministrul Controlului considera ca nu se justifica revenirea Garzii Financiare si a Vamii la Ministerul Finantelor * El a calificat angajamentele ministrului Tanasescu in acest sens drept o "profetie"
Revenirea Garzii Financiare (GF) si a Autoritatii Nationale a Vamilor sub coordonarea Ministerului Finantelor Publice (MFP), incepand cu 2005, poate fi o "profetie" a ministrului Finantelor, Mihai Tanasescu, referitoare la ce va face urmatorul guvern, a declarat, ieri, ministrul ANC, Ionel Blanculescu, citat de Mediafax. "Ministrul Tanasescu este singurul care cunoaste motivele unui asemenea proiect. Pot fi doua variante: fie este o masura administrativa pe care MFP a angajat-o in relatia cu FMI, fie o profetie a ministrului Tanasescu, pentru ca se vorbeste de ce se va face in viitoarea guvernare", a spus Blanculescu. Potrivit angajamentelor Romaniei asumate in relatia cu Fondul Monetar International, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) si Garda Financiara vor reveni, la inceputul anului viitor, in subordinea Ministerului Finantelor Publice (MFP), dupa ce activitatea celor doua institutii a trecut, in luna august 2003, sub coordonarea Autoritatii Nationale de Control. Blanculescu sustine ca o astfel de masura nu se justifica, atat timp cat performantele celor doua institutii sunt evidente, iar progresele inregistrate de la infiintarea Autoritatii Nationale de Control au fost recunoscute inclusiv de premierul Adrian Nastase. "Poate exista o supozitie ca ANC, prin performantele demonstrate, poate prelua sub conducere si alte institutii, mai mari, ale Romaniei", a adaugat Blanculescu.
La randul sau, ministrul Finantelor, Mihai Tanasescu, a aratat, ieri, ca revenirea celor doua institutii in subordinea Finantelor urmareste continuarea procesului de imbunatatire a colectarii veniturilor la Bugetul de stat. "Reorganizarea va conduce la intarirea procedurilor de colectare a banilor si a modului in care acestia sunt cheltuiti, si trebuie privita sub aspect institutional, al relatiilor dintre fluxurile financiare si cele institutionale. A existat o imbunatatire pentru care ANC a avut un rol important, dar acest lucru trebuie continuat", a spus Tanasescu. (A.G.C.)
A r h i v a
  "Salariile mici ale functionarilor, o cauza a coruptiei"    
  Limuzinele patronului UREX sub sechestru    
  Sindicatele nu vor sa stranga cureaua de dragul FMI    
  Contoare pentru saraci    
  FMI pune preconditii pentru un nou acord    
  Enel va prelua in mai Electrica Banat si Dobrogea    
  ARO Crosslander va intra in productia de serie    
  Rusii interesati de energetica romaneasca    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Interviu cu marele scriitor Mircea Cartarescu (507 afisari)
 Mita la Ministerul Agriculturii (27 afisari)
 Inchisoarea Rahova, noua locuinta a devalizatorului BRD (23 afisari)
 Un vis al iredentismului unguresc: Reamplasarea la Arad a "Monumentului Libertatii maghiare" (20 afisari)
 Ziua si Replica (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00755 sec.