Ziua Logo
  Nr. 3000 de miercuri, 28 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Limuzinele patronului UREX sub sechestru
-- Mai multe firme ale lui Crisan sunt in pragul falimentului * In cazul identificarii unor infractiuni de evaziune fiscala va fi depusa o plangere penala la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie
Muncitorii de la societatea UREX Rovinari nu au reluat nici ieri activitatea, asteptand in fata uzinei, in ploaie, plata salariilor restante de la inceputul anului. Directia Finantelor Publice de la Brasov a pus sub sechestru o parte din masinile de lux ale omului de afaceri Alexandru Crisan, patronul UREX, iar mai multe firme ale acestuia se afla sub incidenta Legii 64 privind lichidarea judiciara si falimentul. Conform afirmatiilor lui Ioan Bara, director adjunct al DFPB, Directia de Control Fiscal Brasov a incheiat recent o ampla actiune de control la 10 firme patronate de Alexandru Crisan, iar la 3 dintre ele, Sfinx, Mondexim SRL si Alexander Co Trading, au fost gasite serioase nereguli. Daca Alexandru Crisan nu isi achita datoriile bugetare de zeci de miliarde de lei, firmele din Brasov vor fi executate silit, iar masinile vor fi vandute la licitatie, a precizat Ioan Bara.
Pierderile si datoriile UREX depasesc 800 de miliarde de lei
Potrivit ANC, veniturile UREX erau transferate printr-un lant de societati comerciale, care pot fi considerate, in acest caz, "firme capusa". Conform primelor verificari, societatea din Rovinari a platit firmelor respective comisioane cuprinse intre 5% si 39% din valoarea materialelor de aprovizionare, adica 93,4 miliarde de lei. Aprovizionarile de materiale din primele opt luni ale anului trecut se ridica la 315 miliarde de lei, majoritatea fiind efectuate prin "firmele capusa". UREX are datorii de 616 miliarde de lei si pierderi de 220 de miliarde de lei. Compania nu a platit catre stat nici drepturile aferente salariatilor, in special contributiile la bugetul asigurarilor sociale de stat, contributiile pentru asigurarile sociale de sanatate si contributiile la fondul de somaj. Restantele includ contributia unitatii la asigurari sociale - 218,8 miliarde de lei, contributia individuala a salariatilor la bugetul asigurarilor sociale de stat - 30,6 miliarde de lei, contributia angajatorului pentru asigurarile sociale de sanatate - 40,4 miliarde de lei, contributia angajatilor pentru asigurarile sociale de sanatate - 27,7 miliarde de lei, contributia unitatii la fondul de somaj - 31,1 miliarde de lei si contributia personalului la fondul de somaj - 732,5 milioane de lei. Raportul de control rezultat din investigatiile de la Brasov va ajunge pe masa premierului, iar in cazul in care vor fi identificate infractiuni de evaziune fiscala va fi formulata o plangere penala la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. (C.P.)
A r h i v a
  "Salariile mici ale functionarilor, o cauza a coruptiei"    
  Sindicatele nu vor sa stranga cureaua de dragul FMI    
  Contoare pentru saraci    
  Blanculescu suparat ca-i pleaca Garda    
  FMI pune preconditii pentru un nou acord    
  Enel va prelua in mai Electrica Banat si Dobrogea    
  ARO Crosslander va intra in productia de serie    
  Rusii interesati de energetica romaneasca    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Interviu cu marele scriitor Mircea Cartarescu (507 afisari)
 Mita la Ministerul Agriculturii (27 afisari)
 Inchisoarea Rahova, noua locuinta a devalizatorului BRD (23 afisari)
 Un vis al iredentismului unguresc: Reamplasarea la Arad a "Monumentului Libertatii maghiare" (20 afisari)
 Ziua si Replica (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00859 sec.