Ziua Logo
  Nr. 3000 de miercuri, 28 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- Moromete luat la intrebari
Cartea "Cine esti dumneata, domnule Moromete?" de Gelu Negrea va fi dezbatuta astazi, de la orele 14.00, in "Gradina lui Polemos" de la Muzeul National al Literaturii Romane. Lucian Chisu, Dan Cristea, Cezar Ivanescu si Constantin Stan vor discuta despre volumul aparut anul trecut la Editura MNLR. (D.L.M.)
Avanpremiera in "Salonul 6"
Piesa "Salonul 6", adaptare dupa A.P.Cehov, va fi prezentata in avanpremiera maine, de la orele 11.00, la Clubul Prometheus din Bucuresti. Din distributie fac parte Costina Ciuciulica, Daniel Tudor, Marius Chivu, Toma Cuzin, Anca Vasile si copilul - Laura Ionescu. Regia este semnata de Adrian Berinde. Spectacolul este o productie a Clubului Prometheus, a carui noutate consta intr-o perspectiva cu totul noua din punctul de vedere al punerii in scena. Este o piesa interactiva, punctata de momente de coregrafie si muzica, in care normalitatea si nebunia isi modifica treptat valentele. Premiera va avea loc tot maine, de la orele 20.00. (L. DOBRE)
Recital de clarinet la Sutu
Clarinetistul Laurentiu Tanase si pianista Verona Maier vor sustine astazi, de la orele 18.00, la Palatul Sutu din Bucuresti, un recital care face parte din stagiunea muzicala a Fundatiei Accumm. Cei doi muzicieni vor interpreta lucrari de Carl Maria von Weber, Witold Lutoslawski, Martian Negrea si Doina Rotaru. Intrarea este libera. (D.L.M.)
Fotografie la GalAteCa
Expozitia de fotografie a artistului Mihai Moiceanu va fi vernisata astazi, de la orele 18.00, la Galeria GalAteCa a Bibliotecii Centrale Universitare Bucuresti. Expozitia, deschisa sub titulatura "Faptele graiesc mai apasat decat vorbele", va putea fi vizitata pana pe 8 mai. (D.L.M.)
Licente radio pentru Bucuresti
Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au acordat, luni, in urma unui concurs la care s-au inscris peste 40 de societati comerciale, licente pentru opt noi frecvente radio FM in Bucuresti. Licenta pentru frecventa de 88.0 MHz, cu o putere de 0,5 KW, a fost acordata SC BBC Romania SRL pentru Radio BBC Romania. Licenta pentru 88,5 MHz, cu o putere tot de 0,5 KW a fost primita de SC H.Pepine Media SRL Bucuresti pentru postul de radio Deutsche Welle. Au mai primit licente societatea Antena 3 SA pentru postul News FM, SC Cloche SRL din Bucuresti a primit pentru viitorul post Civic FM, SC Realitatea Media SRL pentru Realitatea FM, SC Clas Media SRL Oradea pentru postul Favorit FM, Delico Impex SRL din Onesti, pentru Radio Deea si SC On Air Studio pentru un post pentru copii, numit Radio Itsy-Bitsy. (D.L.M.)
Avocat la Realitatea TV
Emisiunea "Audienta in direct" de astazi, de la orele 17.15, propune telespectatorilor Realitatea TV o discutie despre legislatia referitoare la mostenire. Invitatul Simonei Balanescu este avocatul Ion Dragnea. De la orele 20.15, talk-show-ul "100%" il va in fata telespectatorilor pe presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Constantin Bebe Ivanovici, pe care Robert Turcescu il va supune unor intrebari deloc comode. Emisiunea va face referiri si la ancheta PNA asupra unor tranzactii cu terenuri in judetul Ilfov, precum si la scandalul certificatelor de revolutionar. (D.L.M.)
Reportaj TVR premiat afara
Televiziunea Romana a obtinut o noua distinctie in cadrul unei competitii internationale, cu un reportaj despre traficul de fiinte vii, realizat de Cristina Madgearu. Reportajul, intitulat "Marfa vie", a obtinut o mentiune speciala la Premiile CIRCOM Regional, anuntate, pe 24 aprilie, de directorul general al TG 4 (Irlanda), Pol O'Gallchoir, gazda sesiunii de jurizare, si de David Lowen, presedintele Premiilor CIRCOM Regional. Reportajul prezentat de TVR a fost realizat in septembrie 2003 si difuzat in luna octombrie la Televiziunea Publica, avand in prim-plan povestea unei retele de traficanti de cersetori. Realizatoarea a introdus in material declaratiile procurorilor care au reusit sa rezolve acest caz in care era implicata o retea de 17 traficanti din Brasov. Noutatea adusa de reportaj a constat in realizarea, in premiera, a unor interviuri cu traficantii. Dupa cum a declarat Cristina Madgearu, reportajul nu ar fi fost posibil fara sprijinul Organizatiei Internationale pentru Migratie. (D.L.M.)
A r h i v a
  Interviu cu marele scriitor Mircea Cartarescu    3 comentarii
  Anii '80 si bucurestenii    1 comentariu
  "Cehov" iesean    
  "Cui ii pasa de parerea publicului"?    
  Istoria unei stagiuni transformata in Centrul National al Dansului    
  O "Intrusa" la Teatrul Masca    
  "Cultura bumbacului"    
  O VIATA ASCUNSA    
  Dobrovolschi viseaza cu 220 km la ora    
 Top afisari / comentarii 
 Interviu cu marele scriitor Mircea Cartarescu (507 afisari)
 Mita la Ministerul Agriculturii (27 afisari)
 Inchisoarea Rahova, noua locuinta a devalizatorului BRD (23 afisari)
 Un vis al iredentismului unguresc: Reamplasarea la Arad a "Monumentului Libertatii maghiare" (20 afisari)
 Ziua si Replica (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00921 sec.