Ziua Logo
  Nr. 2999 de marti, 27 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Scenarii la zi
Jocuri periculoase
Sorin ROSCA STANESCU 
Motto: Inainte de a deveni istorie si chiar de a se intampla, multe evenimente majore sunt pregatite in laborator
Corneliu Vadim Tudor il ataca, dezlantuit, pe Adrian Nastase, desi pana la alegerile prezidentiale mai e mult si bine. In "Tricolorul", oficiosul PRM, in fiecare zi, impotriva presedintelui PSD, sunt lansate acuzatii de o gravitate exceptionala. Ieri, numai intr-un scurt text publicat pe prima pagina, Nastase a primit urmatoarele calificative: "cadavru politic"; "tradator de neam si tara"; "lichea"; "puradel din Tartasesti"; persoana care "calca pe cadavre"; are un "comportament scelerat impotriva poporului roman"; "aventurier"; "paranoic"; "minoritar obraznic"; "carpa de sters pe jos in mana teroristilor UDMR"; "las! Da si fuge!"; "va ramane inscris definitiv in cartea negra a celor mai infami tradatori de Neam si Tara"; "le calca pe urme, voiniceste, celor doi mari dusmani ai romanilor, Hitler si Mussolini". Nu-mi dau seama daca liderul PRM, "imblanzit" spre sfarsitul anului trecut, va avea resursele si suflul necesare, pana la alegerile prezidentiale, de a-l lovi cu o forta constanta pe Nastase, identificat ca principalul sau adversar. Este treaba lui, a staff-ului sau electoral si a strategului de imagine adus de la Tel Aviv sa stabileasca etapele asaltului lui Vadim pentru Cotroceni. Daca cu afirmatiile respective, Vadim va ajunge sau nu in instanta si daca da, masura in care va fi capabil sa aduca si probe este o problema a celor doi competitori politici. In definitiv, Adrian Nastase, dupa ce a fost acuzat, de acelasi Vadim, ca l-a impuscat pe ministrul Agriculturii la o partida de vanatoare, a decis sa il cheme in judecata. Cum asistam la acuzatii in serial, putem asista, la fel de bine si la procese in serial.
Opinia publica, insa, are acum dovada categorica a caracterului deosebit de virulent si violent pe care, sub bagheta "magicienilor electorali", o vor avea-o alegerile din acest an. Ceea ce analistii politici prognozasera corect. In ziarul Ziua, tot de ieri, in numele Partidului Democrat, a fost randul lui Cosmin Gusa sa loveasca napraznic. El dezvaluie, de pe vremea cand se afla inca alaturi de Adrian Nastase, ca secretar general PSD, un joc pe cat de interesant pe atat de pervers. Si anume contactele care au avut loc intre Eyal Arad, actualul strateg electoral al lui Corneliu Vadim Tudor pentru functia prezidentiala si al lui Mitica Dragomir, zis Corleone, pentru cea de primar al Capitalei, si liderii PSD. Omul de contact a fost un tanar si eminent jurist, Doru Giugula, sef al consilierilor PSD din Bucuresti si, totodata, avocat PRM. Fiind prieten cu Nati Meir, acesta a venit cu Arad, candva inainte de vara lui 2003, la sediul central PSD. Contractul cu Arad Communication, dupa cum afirma Cosmin Gusa, nu a fost semnat, deoarece, la acea data, cateva mari partide europene oferisera asistenta gratuita pentru PSD si pe rol era, deja, perspectiva unei colaborari cu firma Greenberg-Carville-Shrum, actualul strateg electoral al lui Nastase. In continuare, Gusa spune pe sleau ca atat aparitia lui Arad la PRM, cat si contractele cu Vadim si Corleone ar fi nici mai mult nici mai putin decat o manevra abila a PSD. Iar omul de legatura este acelasi Giugulea, in parteneriat cu Nati Meir. Asa o fi? Daca da, atunci rezulta ca brokerii interni si externi de putere sunt permanent cu cateva mutari inaintea analistilor politici. Daca un creier il dirijeaza pe Arad, atunci, pe de o parte este importanta localizarea acestuia, iar pe de alta parte devine explicabil jocul aparent contradictoriu al lui Vadim.
Sa admitem ca Gusa spune adevarul. Cum se explica, atunci, ca tinta predilecta a atacurilor violente dezlantuite de liderul PRM este tocmai Adrian Nastase? Daca, intr-adevar, PRM este "pregatit" de Arad pentru infiltrari masive PSD si pentru o viitoare alianta cu acelasi partid, atunci aceste atacuri din oficiosul PRM nu actioneaza exact in sens contrar? Sunt silit sa presupun ca, de vreme ce va plati pentru consultanta, cum se aude, doua milioane de dolari, Vadim il asculta pe Arad. Deci atacurile din "Tricolorul" fac parte din strategia consultantului israelian. Cum putem potrivi doua rationamente care se bat cap in cap? Intr-un singur fel: totul devine limpede si coerent daca luam in calcul un al treilea element si anume disputele din sanul PSD. Daca miscarea "transhumanta" a lui Arad este reala, atunci de ce am exclude ipoteza conform careia nu gruparea Nastase face aceste jocuri, ci o alta grupare tot din PSD? Daca la pupitrul de comanda se afla Iliescu, atunci e de rau. Maine continuam aceasta analiza.
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Incalcite sunt caile spre presedentie.   de balota
Vadim il plateste pe Eyal cu bani proveniti de la Sadam ?!?   de Scorilo
Vadime ia-l tu pe Nastase la dans , dar pe ILiescu mi-l lasi mie ! Sa fie clar !   de ionion
A r h i v a
  Prea pro-americani?    12 comentarii
  A venit vremea dolarului    7 comentarii
  Antisemitismul, un nou test al nervilor SUA-UE    89 comentarii
  Priviti catre Est pentru a salva piata sociala a Europei    1 comentariu
  La judecata zilei    1 comentariu
  Apocalypse after    1 comentariu
  Vanzarea pruncilor    2004-04-26
  Tot despre demagogie    2004-04-24
  Atentie la demagogi!    2004-04-23
  Campanie la sange    2004-04-22
  Trombon si trombonist    2004-04-21
 Top afisari / comentarii 
 ANC ii cerceteaza pe comisarii-protectori (54 afisari)
 Antisemitismul, un nou test al nervilor SUA-UE (23 afisari)
 Anne Frank pe Internet (22 afisari)
 Victor Stanculescu a scapat in afacerea "Motorola" (22 afisari)
 Solistul unei trupe black metal, invinuit de satanism (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.42922 sec.