Ziua Logo
  Nr. 2999 de marti, 27 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Dosarul Ciuca-Timofte, trimis la Parchetul ICCJ
Procesul de calomnie intentat directorului SRI, Radu Timofte, de fostul presedinte al Tribunalului Mures, Andreea Ciuca, a fost inaintat Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Judecatoria din Targu Secuiesc a admis, ieri, cererea apararii sefului SRI, Radu Timofte, care a solicitat acestei instante sa-si decline competenta catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Motivul invocat a fost acela ca, din toamna anului 2001, Radu Timofte a fost ridicat la rang de general in rezerva, prin decret prezidential.
Judecatorul Liviu Raicea, cel care a judecat cauza la Targu Secuiesc, a declarat, citat de Rompres, ca fiind vorba de un general, care are si calitatea de membru al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, a considerat ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este singura instanta abilitata sa se pronunte cu privire la punerea sau scoaterea de sub urmarirea penala a sefului SRI.
Fostul presedinte al Tribunalului Mures, Andreea Ciuca, a depus, in luna august a anului trecut, o plangere penala impotriva lui Radu Timofte, pe care l-a acuzat de declaratii calomnioase facute la adresa ei la scurt timp dupa ce procurorii Parchetului National Anticoruptie au arestat-o preventiv pentru luare de mita. Potrivit unei declaratii facute de directorul SRI, Radu Timofte, judecatorul Andreea Ciuca ar fi sustras si fotocopiat unele documente apartinand SRI care fusesera puse la dispozitia Parchetului de pe langa Curtea de Apel Mures. Timofte a precizat ca judecatorul Andreea Ciuca a fost in atentia SRI incepand din februarie 2002, din cauza "implicarii directe" intr-un caz care viza criminalitatea transfrontaliera, cu ramificatii in mafia italiana.
George TARATA 
A r h i v a
  Primarul Mihalache gestioneaza fraude ale subalternilor    1 comentariu
  Parlamentul nu are timp de Rosia Montana    1 comentariu
  Vadim Tudor achitat penal in procesul cu Zoe Petre    
  PSD-istul Stefanoiu i-a despagubit pe parintii copilului accidentat mortal    
  Victor Stanculescu a scapat in afacerea "Motorola"    
 Top afisari / comentarii 
 ANC ii cerceteaza pe comisarii-protectori (54 afisari)
 Antisemitismul, un nou test al nervilor SUA-UE (23 afisari)
 Anne Frank pe Internet (22 afisari)
 Victor Stanculescu a scapat in afacerea "Motorola" (22 afisari)
 Solistul unei trupe black metal, invinuit de satanism (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00751 sec.