Ziua Logo
  Nr. 2999 de marti, 27 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Primarul Mihalache gestioneaza fraude ale subalternilor
-- Sub semnatura primarului Sectorului 4 a fost cumparata aparatura electronica de 2,5 ori mai scumpa, de la o firmulita de apartament * Marsavia a fost posibila datorita unui scenariu bine pus la punct, care s-a incheiat cu trucarea unei licitatii publice * Vinovatii trebuie sa plateasca pentru ca s-au infruptat din banul public
Nou infiintata Directie Generala de Asistenta Sociala (DGAS) a sectorului 4, aflata sub obladuirea primarului Vasile Mihalache, a inceput sa cheltuie bani publici pe usa din dos. Sub semnatura edilului sef al sectorului, principal ordonator de credite, s-a cumparat aparatura electornica de peste doua ori mai scumpa, in urma unei licitatii masluite. Conducerea directiei se scuza pentru ilegalitatile comise, sustinand ca lipsa experientei ar fi de vina.
O smecherie cu picioare scurte
DGAS a organizat anul trecut o licitatie pentru selectia ofertelor, in vederea incheierii unui contract de furnizare produse electronice, in speta computere si imprimante. In urma licitatiei, n-a fost o surpriza pentru nimeni ca SC IT BUSINESS SOLUTION SRL a iesit invingatoare. De fapt, aceeasi firma a vandut astfel de aparatura si Primariei sectorului 4. In continuare vom vedea in ce conditii.
Cu trei luni inainte de licitatie, DGAS sector 4 a incheiat un contract de comodat cu IT BUSINESS SOLUTION SRL, pentru cateva computere si imprimante. Apoi, firma a fost favorizata astfel incat sa castige licitatia fara drept de apel, incheindu-se contractul de achizitie nr. 3516 pentru aceeasi aparatura. IT BUSINESS SOLUTION SRL este o firma de apartament cu un capital social de doua milioane de lei, care nici macar nu are in obiectul sau de activitate comercializarea de aparatura electronica. Obiectul de activitate declarat este: "Activitati de consultare pentru afaceri si management - P 7414", dupa cum este inscris la Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti, ultima actualizare fiind efectuata la data 24.10.2002. Cu toate acestea, primarul Vasile Mihalache si-a pus semnatura pe respectivul contract, ca doar platea din banii publici, nu din propriul buzunar.
Inca o escrocherie din banii contribuabilului
La data de 9 septembrie 2003, IT BUSINESS SOLUTION SRL factureaza catre Consiliul Local al Sectorului 4, DGAS urmatoarele: 15 buc. sistem Intel PIV 1,9 Ghz, 1 buc. server Intel PIV 2,5 Ghz, 10 buc. imprimanta Jet cerneala A4 si 1 buc. imprimanta Jet cerneala A3. Valoarea totala a facturii s-a ridicat la suma de 749.990.669 de lei (vezi facsimil). 20 de zile mai tarziu, in urma unui control de audit, a fost depistat, pe langa alte nereguli, faptul ca bugetul alocat DGAS a fost depasit. Drept urmare, a fost anulata factura respectiva, intocmindu-se o alta, pentru suma de 714.078.631 de lei. Escrocheria este justificata de conducerea DGAS astfel: "Consideram ca cele constatate de echipa de control se datoreaza in principal lipsei de experienta a colectivului DGAS, intrucat institutia noastra are doar 6 luni de la infiintare".
Dar ce este de o gravitate extrema consta in pretul care a fost platit din banii publici firmei de apartament pentru aparatura electronica. Daca ne referim numai la cele zece imprimante vom vedea ca acestea au costat de 2,5 ori mai mult decat in magazinele Metro (vezi foto). Daca in oferta acestui magazinul pretul respectivei imprimante este de 2.854.810 lei, DGAS, sub semnatura primarului Mihalache - ca principal ordonator de credite - a platit nu mai putin de 7.123.567 de lei. In legatura cu aspectele semnalate in acest material, Parchetul National Anticoruptie are in lucru dosarul nr. 10121/2.12.2003, pe care speram sa-l solutioneze cat mai repede, iar vinovatii sa-si primeasca binemeritata pedeapsa.
Dan COSTE 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
mihalache   de compaq
A r h i v a
  Parlamentul nu are timp de Rosia Montana    1 comentariu
  Vadim Tudor achitat penal in procesul cu Zoe Petre    
  PSD-istul Stefanoiu i-a despagubit pe parintii copilului accidentat mortal    
  Victor Stanculescu a scapat in afacerea "Motorola"    
  Dosarul Ciuca-Timofte, trimis la Parchetul ICCJ    
 Top afisari / comentarii 
 ANC ii cerceteaza pe comisarii-protectori (54 afisari)
 Antisemitismul, un nou test al nervilor SUA-UE (23 afisari)
 Anne Frank pe Internet (22 afisari)
 Victor Stanculescu a scapat in afacerea "Motorola" (22 afisari)
 Solistul unei trupe black metal, invinuit de satanism (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01769 sec.