Ziua Logo
  Nr. 2993 de marti, 20 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Senatorul liberal Radu F. Alexandru prezinta cazuri concrete
Jurnalisti agresati in Giurgiu
Senatorul PNL Radu F. Alexandru a prezentat intr-o declaratie politica mai multe cazuri de jurnalisti din provincie agresati si impiedicati sa isi faca meseria. Liberalul cere premierului Nastase "atat de sensibil la acuzele opozitiei fata de malversatiunile puterii, sa dispuna de urgenta cercetarea" cazurilor a mai multor jurnalisti din Giurgiu.
Saptamana trecuta, Raluca Ciobanu si Catalin Dedeu, doi jurnalisti din Giurgiu, au fost impiedicati sa-si desfasoare activitatea si au fost agresati fizic de viceprimarul Vasile Popescu, membru PSD, "in deplinul acord al celorlalti consilieri locali PSD". Cei doi doreau sa acopere un subiect privind raspunsurile pe care primarul PSD Paul Leianu trebuia sa le dea acuzatiilor privind raportul de activitate al Primariei pe ultimii patru ani. "Cu toate ca intentia jurnalistilor de a asista la lucrari a fost comunicata din vreme si acceptata initial, aparitia lor in sala de sedinte a declansat imediat ostilitatea primarului, a viceprimarului si a consilierilor PSD, mergandu-se pana la intentia de a suspenda sedinta", arata Radu F. Alexandru. Legea administratiei publice locale nr. 215/2001 prevede clar ca: "Problemele privind bugetul local, administrarea domeniului public si privat al comunei... se vor discuta intotdeauna in sedinta publica". La insistentele jurnalistilor de a se respecta legea, viceprimarul Popescu, relateaza senatorul liberal, a "reusit sa smulga reportofonul" din mana jurnalistei Ciobanu si "sa-l incuie intr-o camera alaturata", apoi "s-a repezit" asupra celuilalt jurnalist, pe care a incercat "sa il scoata in pumni din sala". Scandalul a fost aplanat doar la interventia politiei. Popescu a conditionat restituirea reportofonului de stergerea inregistrarii facute in sala de sedinta. Caseta a ramas intacta, spune Radu F. Alexandru, "ca proba de necontestat".
Apoi, pe 15 aprilie, patru jurnalisti din Giurgiu, de la "Giurgiu Express" si "Informatia de Giurgiu" - Elsa Joanta, Raluca Ciobanu, Violeta Grigore, Traian Metaxa - au fost impiedicati de autoritatile locale PSD din comuna Bolintin Deal sa verifice informatiile legate de unele afaceri cu terenuri. Primarul PSD Mircea Obiala le-a confiscat reportofoanele, apoi a refuzat orice dialog cu reprezentantii presei.
Aceste fapte "nu sunt simple accidente si nu sunt intamplatoare", spune senatorul liberal. "Nadajduiesc ca firma de avocatura angajata de Guvern va fi gata sa-si puna serviciile si la dispozitia jurnalistilor agresati in judetul Giurgiu, dornici sa-i dea in judecata pe cei doi primari".
Ana DINESCU 
A r h i v a
  Mita legala    5 comentarii
  Presa locala e aservita baronilor    1 comentariu
  Ziaristii batuti, la ordinea zilei in rapoartele UE si SUA    1 comentariu
  Statuia celor 13 generali, amplasata cu forta in Arad    8 comentarii
  PSD vorbeste despre reconciliere    
  Motiunea anti-statuie a picat in Senat    1 comentariu
  Fricile trecutului nu trebuie sa ne mai ameninte prezentul si viitorul    1 comentariu
  UDMR, "dezamagit" de votul PNL si PD    1 comentariu
  Statuia din Arad, un destin tulbure de peste o suta de ani    1 comentariu
  Ce spun istoricii    3 comentarii
  Nastase si Ponta se incurca in declaratii    1 comentariu
  Boc si Orban se pun la dispozitia avocatilor Guvernului    
  Moscova are un nou plan de cucerire a Europei    16 comentarii
  Val de cumparari de valuta    
 Top afisari / comentarii 
 Dunarea se varsa in Siret (79 afisari)
 Bebelus mort din vina medicilor (42 afisari)
 Povestea unui faliment planificat (26 afisari)
 Presa locala e aservita baronilor (18 afisari)
 Jurnalisti agresati in Giurgiu (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00778 sec.