Ziua Logo
  Nr. 2988 de miercuri, 14 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Tanasescu cu jalba la Washington
-- Ministrul Finantelor va participa la reuniunea de primavara a FMI si Bancii Mondiale unde va discuta despre un nou acord cu Fondul
Ministrul Finantelor, Mihai Tanasescu, va discuta, la Washington, cu reprezentantii Fondului Monetar International termenii noului acord cu institutia financiara internationala. Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul va participa, in capitala Statelor Unite, la reuniunea de primavara a FMI si Bancii Mondiale, care se va desfasura in perioada 24 - 25 aprilie 2004. Principala problema pentru incheierea acordului de supraveghere preventiva cu Fondul Monetar o reprezinta deficitul bugetar pe anul in curs, in conditiile in care finantistii romani vor sa pastreze in afara bugetului o serie de cheltuieli aferente unor proiecte de investitii realizate in parteneriat public-privat, in timp ce specialistii Fondului doresc includerea acestor cheltuieli in bugetul de stat. Ministrul Finantelor arata, recent, ca nivelul deficitului va fi sub cel prognozat in Legea bugetului, de 3% din PIB, in principal datorita majorarii incasarilor bugetare. O decizie cu privire la viitorul aranjament este asteptata in mai, o data cu discutarea, la nivelul conducerii FMI, a scrisorii de intentie in acest sens. Acordul urmeaza sa se deruleze pe o perioada de doi ani.
Pe de alta parte, Consiliul directorilor FMI a analizat, ieri noapte, cu o intarziere de aproximativ doua saptamani, acordurile incheiate cu Romania dupa 1990. Potrivit surselor citate, evaluarea conducerii institutiei financiare internationale este pozitiva si cuprinde recomandari privind un nou acord. (A.G.C.)
A r h i v a
  Basescu deplange mausoleul comunistilor    7 comentarii
  Prefectii la raport: Oprea interzice inundatiile    
  Pescuitul interzis    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Marcel Sanpetru este noul prim-adjunct al Procurorului General (123 afisari)
 Operatiunea "Dihorul" (30 afisari)
 Gold Corporation, proprietatea unei firme off-shore (18 afisari)
 Site-ul Jucatorilor Anonimi bombardat de reclame ale cazinourilor (15 afisari)
 Nume de renume la "100%" (8 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00795 sec.