Ziua Logo
  Nr. 2982 de marti, 6 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
-- Moldovan, jucatorul lunii
Viorel Moldovan (FC Nantes) a fost declarat cel mai bun fotbalist al lunii martie in Franta si va primi trofeul decernat de postul de televiziune Canal Plus, cotidianul L'Equipe si Uniunea Fotbalistilor Profesionisti din Franta (UNFP). In ierarhia pe luna martie, Moldovan a obtinut 45 la suta din voturi, fiind urmat in clasament de mijlocasul Vikash Dhorasoo (Olympique Lyon), cu 32 de procente, si de atacantul elvetian Alexander Frei (Rennes), cu 23 la suta din sufragii. Moldovan candidase si pentru titlul din luna februarie, dar atunci s-a clasat pe locul doi, cu 26 la suta din voturi, dupa sarbul Danijel Ljuboja (Paris St. Germain), 53 la suta, si inaintea lui Fernando Morientes (Monaco), 21 la suta. In martie, Moldovan a jucat doar trei meciuri pentru FC Nantes, dar a marcat sase goluri: Rennes - Nantes 0-3 (etapa a 27-a, doua goluri), Nantes - Metz 2-2 (etapa a 28-a, un gol) si Nantes - Montpellier 3-2 (etapa a 30-a, trei goluri). (MIG)
Siena nu renunta la Plesan
Internationalul oltean Mihaita Plesan, care a ratat in iarna un transfer la Siena, se afla in continuare in atentia formatiei din Serie A. Astfel, dupa ce patronul Universitatii Craiova, Dinel Staicu, a refuzat in luna februarie o oferta de un milion de dolari din partea italienilor, mijlocasul va fi observat pe viu de reprezentanti ai Sienei la meciul pe care gruparea din Banie il va sustine miercurea viitoare, pe teren propriu, contra Rapidului. In cazul in care italienii se vor declara multumiti, acestia vor demara negocierile cu oficialii Universitatii, pretentiile lui Staicu ridicandu-se in prezent la doua milioane de dolari. (D.S.)
Rica: "E italian si atat"
Rica Raducanu a declarat ieri, la cursul pentru tehnicieni desfasurat la baza ProRapid, ca a fost primul antrenor de portari din Romania. Cursul pentru portari de la ProRapid a fost tinut de italianul Massimo Cacciatori, profesor in cadrul scolii de antrenori de la Coverciano, si a constat intr-o demonstratie la care au participat portarii lui Rapid, Dolha, Curca, A. Bogdan si Sardescu. Raducanu a lasat sa se inteleaga ca nu este impresionat de metodele antrenorului italian. "Eu am fost primul antrenor de portari din Romania la initiativa lui Dragusin si Lucescu. Vreau sa va spun ca au trecut timpurile cand in Romania venea cineva din Italia si toata lumea zicea "Mama, a venit unul din Italia". Acum suntem documentati, avem televiziune, dam portari in strainatate. E bun, e italian, are mobilitate baiatul si se vede ca face exercitii. Puteam sa fac si eu acelasi lucru", a spus Raducanu. (MCZ)
Amenda pentru Baltoi
Conducerea clubului Farul Constanta a hotarat ca atacantul Alexandru Baltoi sa fie amendat, deoarece nu a respectat programul impus de echipa dupa meciul cu Universitatea Craiova. Nemultumit de statutul de rezerva si utilizat numai in ultimele 24 de minute ale intalnirii, Baltoi a revenit la Constanta cu o zi inaintea coechipierilor sai. Gruparea constanteana a semnat un contract pe patru ani si jumatate cu jucatorul formatiei FC Onesti, Mihai Iacob. (B.G.)
Baggio la nationala
Selectionerul Italiei Giovanni Trapattoni a declarat ca se gandeste sa-l convoace pe Roberto Baggio pentru amicalul din 28 aprilie cu Spania, de la Genova. Trapattoni a declarat postului tv RAI ca il va convoca pe Baggio, 37 ani, la amicalul cu Spania, daca acesta va fi disponibil, in semn de omagiu pentru cariera talentatului fotbalist care se va retrage dupa acest sezon. Mult mai putin probabila este includerea lui Baggio in lotul italian pentru Euro 2004. Trapattoni a reamintit ca l-a convocat in lotul pentru CM 2002, dar Baggio s-a accidentat si nu a reusit o recuperare in timp util. (B.G.)
Arsenal - Chelsea la ProTV
Asta-seara, de la ora 21,45, se joaca primele doua meciuri retur din sferturile de finala ale UEFA Champions League, dupa urmatorul program: Arsenal Londra - Chelsea Londra (in direct la ProTV; in tur 1-1; arbitru M. Merk - Germania) si AS Monaco - Real Madrid (in tur 2-4, arbitru P. Collina - Italia). Partidele Deportivo La Coruna - AC Milan (in tur 1-4) si Lyon - FC Porto (in tur 0-2) se disputa maine. (MIG)
Pavel urca in topul ATP
Cel mai valoros jucator roman de tenis al momentului, Andrei Pavel, a urcat zece pozitii in "ATP Champions Race 2004" dupa ce a evoluat saptamana trecuta in sferturile de finala ale turneului de la Key Biscayne, intrecere care a contat pentru circuitul Masters Series. Cu bonusul de 25 de puncte primit de la organizatorii competitiei americane, Pavel a ajuns acum pe locul 20 in topul mondial profesionist, reactualizat, ieri, la Monte Carlo. Avand o zestre de 79 de puncte, Pavel a intrat in elita ATP, fiind cel mai bine clasat jucator roman in acest clasament care se bazeaza pe rezultatele turneelor de Grand Slem, Masters Series si cele mai bune cinci turnee ale jucatorilor profesionisti. Cel de-al doilea reprezentant al tenisului masculin autohton este Victor Hanescu, care a picat cinci pozitii in topul ATP, ajungand pe locul 81, cu 21 de puncte. Chiar daca a fost eliminat din fazele inferioare la Key Biscayne, elvetianul Roger Federer se mentine in pozitia de lider, avand un total de 379 de puncte. (T. RIST)
Mars pentru Buzias
Dupa succesele inregistrate la Balcaniada de mars, intreceri desfasurate in weekend-ul trecut la Resita, conducerea FR Atletism a concluzionat ca locul de pregatire, mai precis statiunea Buzias, a contribuit definitoriu. Nu numai conditiile optime climaterice, ionizarea la altitudine de 800 m, apa minerala de la izvor, trasee variate, dar si cele care tin de cazare si masa, la preturi accesibile buzunarului sportiv neos, au impus de la sine continuarea cantonamentului in zona pana la Cupa Mondiala a acestei "specialitati", care este programata la Hamburg, intre 1-2 mai. Mai mult, avand in vedere dificultatile intampinate in ultima vreme la Baile Felix, semifondul si fondul tricolor se gandesc serios sa-si schimbe "cartierul general". (C.V)
Esec la EURO 2004
Daca reprezentativa de tineret a Romaniei a adunat trei victorii consecutive la Mondialele de rugby din Africa de Sud si va intalni, in semifinalele diviziei secunde, selectionata Chile, in schimb, nationala "under 18" a debutat cu stangul la Europene, fiind spulberata de galonata selectionata a Angliei, cu 42-6 (23-3). Desi micutii tricolori au deschis scorul, prin Claudiu Dumitru, britanicii au trecut rapid la carma jocului si au punctat de sapte ori in terenul nostru de tinta, spre dezamagirea managerului Radu Constantin. "Anglia a fost peste noi, avand jucatori mult mai puternici fizic, inalti si bine legati, dar si cu calitati motrice superioare. Au avut un jucator de culoare, spre exemplu, cu o viteza incredibila pe teren. Se vede ca este o echipa profesionista, avand si un staff de circa zece persoane, cu tot felul de medici, masori si antrenori. Pacat ca nu am reusit sa marcam si noi un eseu, insa trebuie sa recunoastem ca englezii au fost mai buni", a declarat, pentru rugby.ro, Radu Constantin. Pe data de 7 aprilie, Romania va evolua pentru locurile 5-8, impotriva invinsei din meciul Scotia - Rusia. (T. RIST)
Doliu la Steaua
Componentul echipei de rugby Steaua, Iancu Antoniu Mirancea, a decedat, duminica seara, intr-un accident rutier petrecut pe DN 1, pe raza localitatii Balotesti. Potrivit surselor din cadrul Politiei, citate de Mediafax, Mirancea (20 de ani) conducea un autoturism Skoda Octavia pe DN1, dinspre Bucuresti spre Ploiesti, tanarul jucator dorind sa testeze cadoul primit de la tatal sau. Cand a ajuns in comuna Balotesti, in jurul orei 21.30, Mirancea a pierdut controlul autoturismului din cauza vitezei excesive si a iesit de pe sosea, izbindu-se violent de un copac. In urma impactului, masina s-a rupt in doua, o parte fiind aruncata la o distanta de aproximativ 20 de metri de cealalta. Soferul a murit pe loc, iar prietenul sau, Adrian P (21 de ani), pasager pe locul din dreapta fata al autoturismului, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, unde a murit dupa aproximativ trei ore. Reamintim ca Mirancea a fost component al selectionatei "under 19" a Romaniei si devenise din toamna anului trecut component al echipei de seniori din Ghencea. (MCZ)
A r h i v a
  Recital in Giulesti    
  Gabi Szabo: "M-am intors mai curata sufleteste!"    
  "Uraganul" l-a speriat pe Maskin    
  Capsa revine in Dinamo    
  Gigi Becali a fost amendat penal    3 comentarii
  "Giovanni sa-si vada de treaba lui"    
  Clasament    
  Piturca: "Bine ca s-a terminat asa!"    
  STEAUA - PETROLUL 2-1 (2-1)**    
  Andone renunta la spectacol    
  Napoli cere daune de 250.000 de euro    1 comentariu
  "Tripla" pentru Jerry Gane    
  Lucescu l-a invins pe Hagi    
 Top afisari / comentarii 
 A inceput Pastele iudaic (67 afisari)
 Tarom-ul lovit de stres (43 afisari)
 "Suflet japonez" reeditat (42 afisari)
 Iliescu a inaugurat ACCES PRESS (34 afisari)
 Stiri pe scurt (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01461 sec.