Ziua Logo
  Nr. 2982 de marti, 6 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Iliescu a inaugurat ACCES PRESS
-- Primul punct de vanzare al retelei de distributie a presei a fost deschis in Piata Victoriei * Investitia totala va fi de 12 milioane de euro, reteaua urmand sa includa 1200 de magazine
Presedintele Ion Iliescu a inaugurat, ieri, in Piata Victoriei, primul punct de vanzare din reteaua de magazine de presa ACCES PRESS. Seful statului a intrat in primul chiosc ACCES PRESS, si-a pus cozorocul care face parte din uniforma vanzatorilor angajati in retea si a apreciat ca realizarea unei retele moderne de distributie a presei era necesara, avand in vedere numarul mare de ziare existente pe piata. El a adaugat ca se poate spune ca in Romania "sunt mai multe ziare decat ziaristi". Presedintele Iliescu a mai aratat ca spera ca o actiune similara va fi demarata si in cazul distributiei de carte in Bucuresti. Potrivit presedintelui Grupului Editorilor si Difuzorilor de Presa (GEDP), Sorin Rosca Stanescu, unul dintre cele mai importante beneficii pe care le va aduce reteaua ACCES PRESS este acela ca directorii de ziare vor putea analiza vanzarile inregistrate cu o zi inainte in Capitala si vor putea, in functie de volumul acestora si de zona in care s-a vandut mai mult, sa ia decizii in ceea ce priveste continutul publicatiilor. El a explicat ca una dintre cele mai mari probleme cu care s-au confruntat initiatorii proiectului ACCES PRESS se refera la birocratia excesiva, pentru un chiosc de presa fiind necesare tot atatea autorizatii ca in cazul unui bloc. "A fost mai usor pentru ca ne-am bucurat de sprijinul autoritatilor", a mentionat Sorin Rosca Stanescu. Proiectul initiat de Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presa este sprijinit de Guvernul Romaniei, Prefectura Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, primariile sectoarelor, consiliile locale ale sectoarelor, Centrul de Proiectare Urbana si Metropolitana si de Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Municipiului Bucuresti.
Magazine ultramoderne
Magazinele care vor forma lantul ACCES PRESS au un aspect modern si functional, vor fi racordate la reteaua de electricitate si vor dispune de instalatii de incalzire si ventilatie. Suprafetele exterioare, laterala si din spate, vor fi acoperite cu panouri de tip "city-light", pe care se va face publicitate pentru produsele media vandute in chiosc, dar si pentru manifestari culturale, sportive sau cetatenesti. Pe aceste panouri, populatia va putea, de asemenea, consulta harti ale traseelor mijloacelor de transport in comun. Punctele de vanzare ACCES PRESS vor fi dotate cu case de marcat, microcalculatoare si dispozitive de transmisie a datelor. Informatiile privind vanzarile zilnice vor fi colectate intr-o baza centrala de date si prelucrate in situatii statistice privind nivelul vanzarilor pe categorii de produse, zone ale Capitalei si intervale orare. Pentru inceput, gama de produse care se va vinde in reteaua ACCES PRESS include presa, publicatii de divertisment, harti, pliante si ghiduri turistice, cartele telefonice, timbre si vederi, precum si bilete RATB.
Implemetarea proiectului urmeaza sa se faca in urmatorii patru ani, intr-un ritm de 300 de magazine pe an, investitia necesara pentru realizarea proiectului cifrandu-se la 12 milioane de euro. Reteaua va cuprinde un numar de 1200 de magazine de presa. Initial, chioscurile vor fi inchiriate actualilor difuzori de presa, urmand ca, in decurs de aproximativ 6 luni, contractele de inchiriere sa fie transformate in contracte de franciza. Franciza ACCES PRESS va prevedea reguli stricte de functionare, incepand de la lista de preturi unice pentru toata reteaua, pana la uniforme standard pentru vanzatori.
Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presa este o societate comerciala infiintata din initiativa Clubului Roman de Presa si a asociatiilor patronale ale difuzorilor de presa si carte din Bucuresti, in scopul organizarii unei retele moderne de difuzare a presei in Capitala.
Meda BORCESCU 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Articole interesante in numarul acesta,   de Atamild
Oferta Job !   de CONU
NOROCOSULE,   de Murgu
A r h i v a
  Automobil Clubul Roman a implinit 100 de ani    1 comentariu
  ANOFM ofera peste 21.000 de locuri de munca    
  Prefect nou la Giurgiu    
  Lucica Bunghez, mai usoara cu 70 de kilograme    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 A inceput Pastele iudaic (67 afisari)
 Tarom-ul lovit de stres (43 afisari)
 "Suflet japonez" reeditat (42 afisari)
 Iliescu a inaugurat ACCES PRESS (34 afisari)
 Stiri pe scurt (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00981 sec.