Ziua Logo
  Nr. 2981 de luni, 5 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
O noua explozie violenta in Capitala Spaniei
"Creierul" atentatelor din Madrid s-a sinucis
-- Politia spaniola a efectuat un raid pentru arestarea suspectului nr. 1 in ancheta atacurilor teroriste din Madrid, Serhane ben Abdelmajid Fakhet * Cand politistii spanioli au intrat in apartamentul suspectilor, acestia au detonat o bomba * Patru suspecti arabi si un politist au murit in explozie
O operatiune antiterorista a Politiei din Madrid s-a soldat in noaptea de sambata spre duminica cu moartea a patru persoane de origine araba, care au provocat explozia unei bombe pentru a nu fi prinsi de politisti. In cadrul anchetei desfasurate pentru arestarea celor care au comis atentatele din 11 martie la Madrid, politistii spanioli au reusit sa il descopere pe cel considerat "creierul" atacurilor teroriste, Serhane ben Abdelmajid Fakhet, poreclit "Tunisianul". Politistii spanioli au aflat ca acesta se ascundea, impreuna cu alte trei persoane de origine araba, intr-o cladire din cartierul madrilen Leganes, transmit agentiile internationale de stiri. Sambata seara, o echipa speciala a Politiei din Madrid a lansat operatiunea de arestare a celor patru persoane. In momentul in care trupele speciale ale Politiei spaniole au intrat in apartamentul in care se aflau cei patru suspecti, acestia au detonat un dispozitiv exploziv extrem de puternic. In urma deflagratiei, si-au pierdut viata atat cei patru arabi aflati in apartament, cat si unul din politisti. Alti 15 membri ai trupelor speciale au fost raniti in explozie. Deflagratia a fost extrem de puternica, astfel incat cladirea in care se afla apartamentul a fost afectata foarte grav de explozie.
Ministrul spaniol de Interne, Angel Acebes, a confirmat ca Serhane ben Abdelmajid Fakhet, despre care anchetatorii spanioli considera ca a planificat atacurile din Madrid, a murit in urma exploziei. "Patru teroristi sinucigasi au fost descoperiti, trei au fost deja identificati. Unul dintre ei este Serhane Ben Abdelmajid Fakhet, cunoscut drept "Tunisianul", despre care se crede ca este cel mai important membru al grupului care a comis atentatele de la 11 martie", a precizat Angel Acebes. Judecatorul spaniol Juan del Olmo a emis un mandat de arest pe numele acestuia, la 31 martie, in cadrul anchetei referitoare la atentatele de la Madrid.
Noi atacuri teroriste in pregatire
De asemenea, ministrul spaniol a apreciat ca raidul executat de Politie in cartierul Leganes din Madrid "a permis evitarea altor atentate". Astfel, el a dezvaluit ca in apartamentul in care se aflau suspectii au fost descoperite substante explozive identice cu cele folosite in atentatele de la Madrid. Suspectii "organizau si dispuneau de mijloacele necesare comiterii de noi atentate", a precizat ministrul spaniol. El a afirmat ca anchetatorii au descoperit in apartament "aproximativ 20 de detonatoare si zece kilograme de dinamita Goma 2 Eco, care nu au explodat, iar unele dintre dispozitivele explozibile erau deja pregatite pentru a fi instalate imediat". "S-au descoperit detonatoare similare celor gasite in rucsacul din Atocha sau pe linia de cale ferata Madrid-Sevilla, existand astfel o legatura intre ancheta referitoare la atentatele din Madrid si atentatul care urma sa fie comis vineri si care ar fi vizat un tren de mare viteza", a declarat ministrul.
George COMAN 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Aviz amatorilor _ spune-mi pe cine bagi in casa, sa-ti spun ce ti se va intampla !   de CONU
o fi, nu o fi?   de George-Felix
celalalt "creier"   de Democratia
A r h i v a
  "CREDINCIOS CA UN CAINE"    32 comentarii
  Gold Corporation minte    4 comentarii
  AZOMURES, transformat in pasalac de patronii turci    6 comentarii
  Blair - implicat direct in scandalul vizelor    1 comentariu
  "Europa Libera" devine istorie    
  "Credibilitatea postului era mai buna decat orice alta diplomatie"    
  Informatiile impotriva comunismului    
  Misiunea promovarii democratiei    
  Cercetarea lumii comuniste    
  Ramas bun    
  "A plouat minute in sir cu cioburi"    
  Doina Alexandru: Europa libera si-a castigat locul in inima romanilor    
  "Noi iubim muzica si muzica nu are nici o vina"    
  Cornel Chiriac: Rockul impotriva comunismului    1 comentariu
  Valentin Paunescu a fost condus pe ultimul drum    
  Familia si prietenii si-au luat adio de la Octav Buruiana    
 Top afisari / comentarii 
 Practicarea profesiei fara drept la MISA (514 afisari)
 Primul magazin al retelei de difuzare a presei ACCES PRESS (329 afisari)
 Cupa Presei la calarie (54 afisari)
 Doina Alexandru: Europa libera si-a castigat locul in inima romanilor (48 afisari)
 Noi disponibilizari in Valea Jiului (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00872 sec.