Ziua Logo
  Nr. 2981 de luni, 5 aprilie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- Grafica "Pentru Nichita..."
In Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane va avea loc azi, de la orele 17.00, vernisajul expozitiei de grafica al artistei Andana Calinescu, intitulata "Pentru Nichita...". Cu aceeasi ocazie va fi lansat si volumul "Paradoxul ontologic - Nichita Stanescu" de Jeana Morarescu. Invitati la dublul eveniment vor fi: Adrian Mihalache, Nicolae Ionescu, Ilie Rosianu, Ion Cocora, Eusebiu Stefanescu, Dana Pocea si Olga Delia Mateescu. (L.D.)
Vernisaj cu recitaluri
"Inchinare Domnului" si "In vechiul Bucuresti" sunt cele doua tematici pe care este structurata expozitia plasticianului Sorel, al carei vernisaj este programat pentru astazi la orele 14.00 in sala de expozitii a Ministerului Culturii si Cultelor. Va vernisa acad. Razvan Theodorescu, ministrul Culturii si Cultelor, in prezenta unor invitati de marca din tara si strainatate. Vor sustine scurte recitaluri: Gheorghe Zamfir, Tudor Gheorghe si Victor Craciun. (L.D.)
"Filosofia imaginilor"
Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii (CESI) al Universitatii Bucuresti si Editura Polirom organizeaza lansarea cartii "Filosofia imaginilor" de Jean-Jacques Wunenburger. Lansarea va avea loc in prezenta autorului astazi, de la orele 16.00, la Libraria Carturesti (sediul de langa cinematograful Patria). Volumul va fi prezentat de Sorin Alexandrescu, coordonatorul colectiei "Studii asupra imaginii" al Editurii Polirom, si de Mihai Zamfir. Profesor universitar si decan la Facultatea de Filosofie a Universitatii Lyon III "Jean Moulin", unde este si vice-rector, director al Centrului de Studiu al Imaginarului "Gaston Bachelard" din Dijon, Jean-Jacques Wunenburger este totodata si coordonatorul programului de invatamant universitar in domeniul filosofiei, in Franta. "Filosofia imaginilor" reevalueaza, din perspectiva filosofiei, locul si functia imaginii in cultura europeana. Volumul propune o tipologie a imaginilor, o analiza a naturii imaginii si a raportului ei cu imaginatia, cu imaginarul, o prezentare a functiilor si a valorilor ei. (L.D.)
Sonoritati Pascale la Viena
Editia din acest an a festivalului "Sonoritati Pascale" se desfasoara intre 2-12 aprilie, sub motto-ul "Ecce homo". Printre invitatii de seama ai scenei muzicale internationale se numara Nikolaus Harnoncourt, Valery Gergiev, Gidon Kremer, Michael Schade, Anne Sofie von Otter, Dorothea Roschmann, Orchestra Teatrului Marinski din St. Petersburg, Kremerata Baltica, Concentus Musicus, Corul Arnold Schonberg, Corul Patriarhilor Rusi din Moscova. Festivalul se va incheia la Musikverein - acelasi loc unde a si fost deschis - cu "Also sprach Zarathustra" (Richard Strauss), in interpretarea Orchestrei Simfonice Radio din Suedia, sub bagheta lui Manfred Honeck, precizeaza Compress. Programul "Sonoritatilor" cuprinde piese compuse de Nikolai-Rimsky-Korsakov, Jean Sibelius, Serghei Rahmaninov, Modest Musorgski, Dmitri Sostakovici, Henry Purcell, Georg Friedrich Handel, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Georg Phillipp Telemann, Arvo Pört, Piotr Ilici Ceaikovski si Wolfgang Amadeus Mozart. In afara de Sala Mare de la Musikverein, o serie de alte sali de concert si institutii vieneze vor gazdui manifestarile: Biserica Minoritilor, Wiener Konzerthaus, Theater an der Wien, Capela din Hofburg, Domul Sfantul Stefan. (L.D.)
A r h i v a
  Crestinii intra in Saptamana Patimilor    1 comentariu
  "Omul de azi confunda intentia comerciala cu valoarea artistica"    
  Premiile UNITER si barometrul scenei actuale romanesti    
  Reviriment cultural romanesc in Israel    1 comentariu
  Allegretto, singurii latino-europeni care vor canta in Mexic    
  Dubla expozitie Florian Liber la Montreal    
  CASTELANUL    
  "Monica", un talkshow inspirat din viata de zi cu zi    
 Top afisari / comentarii 
 Practicarea profesiei fara drept la MISA (514 afisari)
 Primul magazin al retelei de difuzare a presei ACCES PRESS (329 afisari)
 Cupa Presei la calarie (54 afisari)
 Doina Alexandru: Europa libera si-a castigat locul in inima romanilor (48 afisari)
 Noi disponibilizari in Valea Jiului (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00871 sec.