Ziua Logo
  Nr. 2977 de miercuri, 31 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
contrapunct
Noroc cu Purgatoriul
Ioan GROSAN 
Exceptionala, de-a dreptul tulburatoare solidaritatea afisata de slugile lui Mischie, Bebe & comp. fata de sefii lor! Un model trofic de invidiat, asemanator celui care leaga indestructibil mici pestisori-pilot de falcile marilor rechini. De mult n-am mai avut senzatia ca asist la un asemenea sincer omagiu, pornit din inima si cugetul unor oameni ce s-au vazut de pe o zi pe alta cu sefii lor semi-maziliti. Ei, clientii (in sensul roman al termenului) maharilor locali nu sunt (mutatis-mutandis) prea departe de situatia acelor tigani despre care vorbeste undeva Alecsandri si care, trezindu-se peste noapte dezrobiti, isi implorau baro... pardon, boierii sa nu-i dea afara de pe mosii. Norocul lor ca anuntatul dezastru n-a durat nici macar cat dureaza la noi o minune (trei zile) si ca iata, la nici patruzeci si opt de ore dupa naufragiu, debarcatii au aflat de la centru ca pot candida bine-mersi pentru alegerile locale. Ne-a mai venit inima la loc, ca prea era inumana suspendarea, chiar si-n varianta ei "auto".
Ca dl Cozmanca, desemnat sa puna in aplicare urecheala de partid in judetul Ilfov, cunoaste bine relatiile clientelare care asigurau coerenta financiara a Romei antice, ne-o dovedeste si faptul ca Domnia-Sa nu se sfieste sa-l compare pe Bebe cu un Cezar. "Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului - a spus cu adanca intelepciune Octavianus Cozmanca. Sa-l apreciem pentru ceeea ce a facut bun, dar sa-i aratam colegial si unde a gresit". Singurul lucru care lipseste in acest discurs pentru a ne arunca inapoi in anii '80 este apelativul "Tovarasi!"
Apropo, colegial vorbind, unde a gresit Bebe Ivanovici? Dl Cozmanca nu ne spune, ne lasa cu ochii in soare, asa ca asemeni subordonatilor fostului sef PSD pe Ilfov, putem intra si noi la banuiala ca Bebe ar putea fi curat ca un inger, fiindca nu degeaba i-a venit ideea autosuspendarii tocmai la Vatican. Bine ca biserica catolica are si purgatoriu, fiindca daca PSD ar fi un practicant fervent al ortodoxismului, liftul cu Bebe cel pacatos s-ar fi dus jos rau de tot, unde e si durere si intristare.
P.S. - In numele unui grup de oameni intelectuali ai muncii, multumim cercetatorului german Werner Habermehl, cel care, in fine, a demonstrat fara putinta de tagada ceea ce noi stiam mai de multisor: ca sexul stimuleaza inteligenta.
A r h i v a
  De doua ori Bivolaru    15 comentarii
  Legiferarea si impozitarea coruptiei    
  O noua lovitura de imagine?    1 comentariu
  Sindromul tichiei de margaritar    13 comentarii
  Nimic in Fond    1 comentariu
  La judecata zilei    1 comentariu
  S-a dus si Bivolaru... Cum care Bivolaru?!    2004-03-27
  Autosuspendarea baronului de catre Papa    2004-03-25
  In atentia d-rei Dorina Mihailescu    2004-03-23
  PCR - PSD: asemanari si diferente    2004-03-17
  O Mata-Hari de Cotroceni    2004-03-12
 Top afisari / comentarii 
 De ziua ei, Naty Badea si-a fi dorit o excursie in Italia (661 afisari)
 Cea mai bogata romanca are 50 milioane de dolari (87 afisari)
 Mitingul MISA in fata Parchetului (65 afisari)
 Dinamo vine de la greci (30 afisari)
 Alegeri de ochii lumii la Universitatea Transilvania Brasov (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.47088 sec.