Ziua Logo
  Nr. 2976 de marti, 30 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
-- Tineretul joaca azi
Nationala de tineret a Romaniei va sustine in aceasta seara, la Glasgow, de la ora locala 20 (22 la Bucuresti), un meci amical impotriva reprezentativei similare a Scotiei. Cu o echipa mult schimbata fata de precedenta campanie de calificare, Nae Manea incearca sa puna capat rezultatelor dezastruoase ale "tricolorilor mici". Unul dintre absentii de marca ai lotului convocat de Manea este Iannis Zicu, accidentat. Lotul de 20 de fotbalisti are componenta: Hutan, Marc, Tamas, Marica, M. Constantin, Moti, Goian, Prepelita, Arbanas, N. Grigore, R. Marginean, Vasilache, Ad. Cristea, R. Cocis, Peres, Florescu, Codreanu si Burdujan. Meciul va fi arbitrat de Jari Maisonlahti la centru, ajutat de Esa Vehvilainen si Ari Turkki. Rezerva Jouni Hyytia - toti din Finlanda. (B.G.)
Incurajari pentru Dinamo
Flavius Stoican a declarat ieri ca Dinamo, fosta sa echipa, nu se poate considera campioana dupa victoria in fata Stelei si sustine ca jucatorii dinamovisti vor avea probleme in campionat cu formatiile mici. "Nu cred ca s-a terminat lupta pentru titlu. Cred ca Dinamo va mai avea probleme, mai ales cu echipele mici, cu toate ca nu-mi doresc acest lucru. Fotbalul romanesc are nevoie de o echipa in Liga Campionilor. Nu este mare diferenta intre echipele din strainatate, cel putin intre formatia la care joc eu, si echipele noastre de club, ma refer la Steaua, Dinamo si Rapid. Echipele romanesti pleaca din start cu sansa a doua, se gandesc ca adversarii sunt mai buni. Ca talent, sigur nu sunt peste noi", a afirmat fundasul lui Sahtior Donetk. (B.G.)
Pancu de aur
Daniel Pancu, jucatorul lui Besiktas, a fost inclus de site-ul spor3.com in "echipa de aur" a etapei a 27-a din campionatul Turciei. Pancu a marcat un gol si a dat o pasa decisiva in partida castigata sambata de echipa lui Mircea Lucescu, 4-1, cu Gaziantepspor. Alaturi de Pancu, in "echipa de aur" a mai fost inclus si egipteanu Ahmet Hassan, tot de la Besiktas, cel care a fructificat pasa jucatorului roman. (B.G.)
Petre alaturi de "bancari"
Ovidiu Petre, jucatorul lui Galatasaray, a declarat ca principala noutate pe care antrenorul Gheorghe Hagi a adus-o la formatia din Istanbul este disciplina. "Lumea il iubeste in Turcia si cred ca o sa aiba rabdare cu el. Hagi este ambitios din fire. E normal ca presa din Turcia sa il critice pe Hagi dupa primul meci. In Turcia toata lumea critica pe toata lumea. Galatasaray este o echipa mare si are forta sa invinga pe Besiktas", a spus Petre, referindu-se la derby-ul dintre echipa lui Lucescu si cea a lui Hagi, programat la sfarsitul acestei saptamani. Ovidiu Petre s-a bucurat pentru victoria fostilor sai colegi de la FC National in fata formatiei Rapid. "Felicit intreaga echipa. Dupa meci am vorbit la telefon cu Marius Popa, cu Gigel Coman si cu Cosmin Olaroiu", a adaugat jucatorul. (B.G.)
Mutu se teme de Arsenal
Adrian Mutu a declarat ieri ca Dinamo a luat o optiune pentru castigarea titlului, dar ca elevii lui Andone nu trebuie sa se considere campioni. Atacantul lui Chelsea nu a uitat nici clubul care l-a lansat in fotbalul mare, FC Arges, exprimandu-si speranta ca alb-violetii vor reusi sa evite retrogradarea. Mutu a mentionat ca va fi greu pentru Chelsea sa elimine Arsenal in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Atacantul roman a spus ca nu crede ca in acest moment Chelsea poate bate pe Arsenal. Adrian Mutu a devenit ieri imaginea firmei "Pepsi" in Romania. Fotbalistul roman se alatura astfel altor jucatori celebri, printre care se afla Ronaldinho, David Beckham, Roberto Carlos, Raul Gonzalez, Franceso Totti sau Fernando Torres. (B.G.)
Bronz la Europenele de tir
In ultima zi a Campionatului European de tir cu aer comprimat, intrecere care s-a derulat pana duminica seara la poligonul din Gyor, sportivul roman Alin Moldoveanu a cucerit medalia de bronz in proba de pusca 10 metri. Cu un total de 699,3 puncte, Moldoveanu a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere, fiind devansat doar de reprezentantul gazdelor, Peter Sidi, cu 701,9 puncte si de olandezul Boschman, cu 699,7 puncte. In proba similara de pistol, Sorin Babii a ocupat locul 18, cu 578 puncte, in vreme ce Iulian Raicea s-a clasat pe locul 47, cu 569 puncte, iar Catalin Calita a punctat pentru locul 60. In intrecerea pe echipe, la pistol cu aer comprimat, Romania a obtinut pozitia a 14-a. (MCZ)
Locul doi la "Industrial Cup"
Reprezentativa feminina de handbal tineret a Romaniei s-a clasat pe locul secund in turneul international de la Jencin (Cehia), dupa ce a terminat la egalitate ultima disputa cu Norvegia, scor 28-28 (16-19). Ca si in meciurile anterioare, in care a dispus pe rand de Brazilia (32-27), Elvetia (35-24), Belgia (38-14) si Cehia (32-28), cele mai bune marcatoare ale echipei noastre au fost Andreea Dospin (9), Adina Meirosu (6), Camelia Cartas (5) si Oana Manea (5). In urma acestui rezultat, Romania a acumulat acelasi numar de puncte cu Norvegia, noua, dar a pierdut trofeul "Industrial Cup" la golaveraj, nordicele avand un avans considerabil: +76 de goluri, fata de doar +33. Pe locurile urmatoare s-au clasat Brazilia, cu o zestre de 6 p, Elvetia, cu 4 p, Cehia, cu 2 p, si Belgia, care a ramas la cota zero. (T. RIST)
MMI Peptan in grafic
Cu cinci runde inaintea finalului Campionatului European feminin de sah, intrecere gazduita in aceste zile de localitatea Dresda, MMI Corina Peptan se afla pe locul doi in clasamentul competitiei, la egalitate de puncte cu alte trei sportive, suedeza Pia Cramling, bulgaroaica Antoaneta Stefanova si armeanca Elena Danielian. Gratie victoriei din runda a VII-a, cand a invins-o pe maestra poloneza Monica Socko, MMI Peptan se mentine in grafic si pastreaza distanta de doar un punct fata de liderul topului european, olandeza de origine chineza, Zhaoqin Peng, care a acumulat 6,5 puncte. In aceeasi runda, MMI Cristina Badulescu Foisor a castigat cu piesele negre la rusoaica Eugenia Ovod si a urcat pe locul 27, cu 4,5 puncte. Cu patru puncte din sapte posibile, Gabriela Olarasu se afla pe locul 38, Cristina Calotescu pe pozitia 46, iar Angela Dragomirescu ocupa locul 53, cu un total de 3,5 puncte. Reamintim ca la startul competitiei s-au prezentat 108 sportive din toate colturile Europei. (MCZ)
Unic in semifinale
Echipa feminina de volei Unic Piatra Neamt s-a calificat in semifinalele Diviziei A1, dupa ce a trecut de Penicilina Iasi, cu scorul de 3-1, in meciul decisiv al primei faze din play-off. In urma acestui succes, detinatoarea Cupei Romaniei a obtinut viza pentru careul de asi, cu scorul general de 2-1, si va intalni in penultimul act al intrecerii divizionare puternica echipa "U" Amici Bacau. Conform regulamentului FRV, maine dupa-amiaza, Unic Piatra Neamt va evolua in fata propriilor suporteri impotriva team-ului antrenat de Florin Grapa, urmand ca in weekend, "U" Amici Bacau sa beneficieze in alte doua meciuri de avantajul terenului propriu. (T. RIST)
A r h i v a
  Europenele de judo la Bucuresti    
  Aluas castigatoare in Estonia    
  Pavel l-a trimis acasa pe Hewitt    
  Liga Panonia    
  Deces la Mondiale    
  Gigi Becali: "Iordanescu este un om fals si pervers"    2 comentarii
  Rednic instalat in Banie    2 comentarii
  Filipescu in probe    
  AFR felicitata de FIFPro    
  Iar s-a bagat marfa in Banie    1 comentariu
  Chivu invins pe "Olimpico"    
 Top afisari / comentarii 
 Art. 118 Cod Penal - Confiscarea speciala (200 afisari)
 "Lucrarea" lui Ciomazga (123 afisari)
 Zeci de chelnerite aspirante au fost filmate dezbracate (56 afisari)
 Spitalul Coltea sarbatoreste 300 de ani in ruina (35 afisari)
 Gregorian Bivolaru, urmarit penal (33 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01211 sec.