Ziua Logo
  Nr. 2976 de marti, 30 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
-- Controale la oua si miel
In perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, Ministerul Sanatatii, prin directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, va efectua controale atat in unitatile care comercializeaza produse perisabile specifice, cat si in cele de alimentatie publica care organizeaza cu acest prilej mese festive. Aproximativ 830 de inspectori sanitari vor verifica modul de respectare a normelor legale de igiena si sanatate publica in pietele agroalimentare, targurile si marketurile de pe intreg teritoriul tarii. Controalele vor urmari: verificarea respectarii normelor igienico-sanitare de depozitare, expunere si comercializare a produselor alimentare in unitati de desfacere a alimentelor; controlul starii de igiena si a starii de sanatate a personalului care comercializeaza produse alimentare; conditiile igienico-sanitare de transport a produselor alimentare. (Mihaela JITEA)
Bac' 50% in Bucuresti
In urma corectarii lucrarilor elevilor bucuresteni la simularea examenului de bacalaureat, procentul de promovabilitate este de 42,56% la nivelul Capitalei. Sectoarele 3, 5 si 6 au inregistrat cel mai scazut procent de promovati - sub 40%. La pretestarea examenului de bacalaureat si a testarii nationale din data 27 martie s-au inscris la nivelul municipiului Bucuresti 19.374 de liceeni, respectiv 23.433 elevi, dintre care au participat la simulare 77,15% (pentru examenul de bacalaureat), respectiv 92,95% (in cazul testarii nationale). Elevii din Capitala au sustinut simularea examenului de bacalaureat la una dintre cele 29 de discipline pentru care si-au exprimat optiunile, cei mai multi alegand limba si literatura romana sau matematica. (M.J.)
RATB deviat de pe Viilor
Mai multe trasee RATB au fost modificate, incepand de astazi, din cauza lucrarilor de reabilitare a carosabilului si de modernizare a caii de rulare pe Soseaua Viilor. Astfel, tramvaiele liniei 7 vor circula numai intre CFR Progresul si Sura Mare. Linia 11 de tramvai va functiona pe traseul Cartier 16 Februarie, Calea Giulesti, B-dul G-ral Vasile Milea, Sos. Progresului, Str. Dr. C-tin Istrate, Str. 11 Iunie, Piata Unirii. Linia 12 de tramvaie va functiona intre CFR Progresul si Piata Eroii Revolutiei, apoi deviat in ambele sensuri, prin Calea Serban Voda, Bd. Gh. Sincai, Str. Nerva Traian, Bd. O.Goga, Pasaj Marasesti, Bd. Marasesti, Str. Dr. Constantin Istrate, Sos. Progresului, de unde reintra pe traseul actual. S-a infiintat linia 51, care va functiona pe Sos. Oltenitei intre ROMPPRIM si Sura Mare. Linia 144 va functiona intre "Danubiana" si Piata Eroii Revolutiei. Autobuzele vor efectua opriri in statia terminus "Piata Eroii Revolutiei" comun cu 141, 232, 323 amplasata in zona intrarii la metrou. Liniile 173 si 232 vor functiona intre "Valea Argesului", respectiv Piata Unirii si intersectia Str. Dr. C-tin Istrate/Sos. Viilor, apoi deviat in ambele sensuri prin Str. Dr. C-tin Istrate, Str. Cutitul de Argint, Calea Serban Voda, de unde linia 173 va intoarce in Piata Eroii Revolutiei dupa primul scuar central, iar linia 232 reintra pe traseul actul pana la cap linie "Bd. Alex. Obregia". (M.S.)
Gara de Nord in reparatie
CFR S.A. reia in aceasta primavara lucrarile de reparatii capitale la infrastructura feroviara de pe raza Regionalei de Cale Ferata Bucuresti. In scopul asigurarii parametrilor de siguranta, confort si operativitate a traficului feroviar se executa in statia Gara de Nord lucrari de modificare a inaltimii peroanelor aferente liniilor 4-13. Tot in aceasta statie vor fi prelungite copertinele si refacute instalatiile de sonorizare si sistemul de ceasuri existent. In cladirea de calatori a statiei Ploiesti Sud se realizeaza lucrari de consolidare si de refacere a instalatiilor aferente. (C.P.)
Ocoliti Floreasca si Tei
Primaria Sectorului 2 avertizeaza conducatorii auto sa circule cu atentie pe anumite portiuni de drum din cartierele Floreasca, Tei si zona centrala datorita faptului ca din aceasta saptamana vor incepe lucrarile de reparatii a carosabilului. "In functie de materialul folosit la acoperirea strazilor, angajatii Administratiei Domeniului Public Sector 2 vor efectua operatiuni de astupare a gropilor si nivelare a benzilor de rulare cu mixtura asfaltica pe arterele: Zefirului, Gioacchino Rossini, Opanez si Tuzla", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 2. De asemenea, pe strazile Teleajan si Ronda se vor folosi pietre cubice pentru repararea zonelor unde carosabilul a fost degradat si unde se impune interventia de urgenta necesara asigurarii sigurantei circulatiei autovehiculelor, se mai precizeaza in comunicat. (M.S.)
Ontanu premiaza dascalii
Primarul Neculai Ontanu va acorda astazi diplome si distinctii unui numar de 50 de profesori care isi desfasoara activitatea pe raza Sectorului 2. Vor primi distinctii 36 de cadre didactice de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga", 10 profesori nominalizati de conducerea Liceului Teoretic "Victor Babes" si cinci cadre didactice ale Scolii nr. 77. Evenimentul va avea loc la Starea Civila, incepand cu ora 18.00, cand profesorii vor fi intampinati de cantecele interpretate de elevi ai Scolii de Muzica si Arte Plastice nr. 4, ai Liceului Lucian Blaga, de grupul folcloric "Izvorasul" al Gradinitei nr. 189, precum si de interpreta de muzica populara Camelia Stancu. (M.S.)
A r h i v a
  Medici iobagi pe mosia doctorilor    2 comentarii
  Tinerii chiriasi la stat    
  Nou in sezonul de vara 2004    
  Concurs pentru lectori de limba romana    
  Creste Dunarea    
  Legi pentru ancorarea la Marea Neagra    
  Lacurile vor fi curate de 1 mai    
  Spitalul Coltea sarbatoreste 300 de ani in ruina    
 Top afisari / comentarii 
 Art. 118 Cod Penal - Confiscarea speciala (200 afisari)
 "Lucrarea" lui Ciomazga (123 afisari)
 Zeci de chelnerite aspirante au fost filmate dezbracate (56 afisari)
 Spitalul Coltea sarbatoreste 300 de ani in ruina (35 afisari)
 Gregorian Bivolaru, urmarit penal (33 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01284 sec.