Ziua Logo
  Nr. 2969 de luni, 22 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
-- Carciumile la control
Hotelurile si restaurantele vor fi luate la puricat, incepand de astazi, de inspectorii din turism si alimentatie, ca urmare a apropierii sezonului de vara. Miron Mitrea, a semnat un ordin care prevede demararea unor ample controale in domeniul turismului. Mitrea a decis constituirea de echipe mixte care vor controla modul in care se respecta standardele de calitate in unitatile turistice din tara, dupa ce s-a intalnit cu specialistii din cadrul Directiei Generale de Control si ai Directiei Sanitar Veterinare. "Vom organiza echipe mixte, formate din colegii din control de la noi, impreuna cu cei de la Administratia Nationala a Medicilor Veterinari si de la Siguranta Alimentara, care vor controla restaurantele, hotelurile, modul in care arata bucatariile, modul in care arata camerele, modul in care se incadreaza hotelurile in tarifele pe care trebuie sa le practice conform categoriei pe care o reprezinta si modul in care restaurantele isi respecta datoria fata de clienti. "In anumite cazuri speciale se vor duce in control si sambata si duminica, vor stabili masuri, vor da amenzi, vor inchide sau deschide diferite hoteluri sau restaurante. Sunt convins ca vor fi extrem de eficienti pentru ca lucreaza sub supravegherea mea directa in urmatoarele luni de zile", a subliniat Miron Mitrea. Ministrul a metionat ca sanctiunile vor merge pana la inchiderea unitatilor. (M.C.B.)
Aspirina gratuita doctorilor
Ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan a anuntat ca saptamana aceasta, in sedinta de Colegiu a MS va discuta cu reprezentatii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate posibilitatea elaborarii unui ordin de ministru prin care sa fie acordate o serie de facilitati pentru cei 1500 de medici pesionari cati exista la ora actuala in Romania. Este vorba in principal de asigurarea medicamentelor gratuite si prioritatea la consultatii. De asemenea, Ovidiu Brinzan sustine ca va incerca in cadrul intalnirilor sale cu diferite firme private, organizatii non-guvernamentale, fundatii, atat din domeniul sanitar, cat si din alte domenii sa aduca in discutie situatia Asociatiei Medicilor Pensionari si va incerca sa gaseasca resurse suplimentare pentru a ajuta aceasta asociatie si din punct de vedere financiar. "Am aflat de problemele cu care se confrunta acesti oameni. Nu este normal sa se intample astfel de lucruri. Chiar daca nu mai sunt in activitate ei sunt cei de la care noi, cei mai tineri am invatat meserie, cei care atunci cand au fost in activitate au tratat si au ajutat atatia bolnavi si au servit sistemul sanitar poate mai multi ani decat au unii dintre noi", a declarat ministrul Sanatatii. (Mihaela JITEA)
Sarbatoare la Meteora
Noapte de Inviere sarbatorita la Meteora. Simpaturist poate face acesta idee sa devina realitate. Pentru 185 euro/persoana agentia organizeaza o excursie de 6 zile la Halkidiki, cu plecare in data de 8 aprilie, si cu participare la slujba de inviere la Meteora. Turistii vor mai avea si o excursie la Salonic, tur de oras si participarea la slujba religioasa din Vinerea Mare. Dupa slujba de inviere se organizeaza cina de Paste cu traditionala ciorba de miel. A doua zi, se va continua sabatorirea Pastelui cu inca doua mese festive (pranz si cina) la hotelul Neos Marmaras (3*). Termenul limita de inscriere este cu 15 zile inainte de inceperea excursiei iar transportul va fi asigurat cu autocar clasificat pentru transporturi internationale. Excursia se organizeaza pentru cel putin 30 de persoane.
Tuborg Royal Export pe piata
Compania Tuborg Romania a lansat pe piata romaneasca marca internationala de bere premium Tuborg Royal Export, un produs de tip lager, cu un continut mai ridicat de alcool, respectiv 7,2%. Concentratia de alcool la sortimentul Tuborg se situeaza intre 4,6% si 5,5%, in functie de preferintele existente in tara in care este produs. Brandul Tuborg Royal Export este o bere blonda, care se comercializeaza pe piata romaneasca in sticle returnabile de 0,5 litri, in sticle de 0,33 litri, precum si la doze de 0,5 litri. "Tuborg Royal Export este o bere unica si relevanta pentru piata romaneasca, la un pret accesibil", a declarat presedintele companiei, Isaac Sheps, estimand ca Romania va deveni un centru de export pentru Europa Centrala si de Est. Compania Tuborg Romania se situeaza pe cel de-al patrulea loc in topul producatorilor de bere din Romania, detinand o cota de piata de 6,9%. Portofoliul de produse al URBB cuprinde marci internationale recunoscute la nivel mondial, precum Tuborg, Carlsberg, Skol, iar din import Guiness si Kilkenny. (A.M.V.)
A r h i v a
  Catedrala Neamului contestata de trecatori    2 comentarii
  400.000 de locuinte noi in 2025    1 comentariu
  Alegerile de la Medicina la voia lui Athanasiu    
  Ingineria Rafo Onesti-Darmanesti    
  "The Economist" prevede prabusirea pietei rezidentiale mondiale    
  Administratiile, corigente la Internet    
 Top afisari / comentarii 
 SRI se teme de MISA paramilitara (59 afisari)
 Cine este Gregorian Bivolaru si ce se ascunde in spatele MISA? (43 afisari)
 Bihorul – patria lui Serac (38 afisari)
 Incest si santaj la procuror (37 afisari)
 A murit dirijorul Paraschiv Oprea (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01075 sec.