Ziua Logo
  Nr. 2969 de luni, 22 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Reglare de conturi in stil mafiot la Hunedoara
-- Masina unui om de afaceri din Deva a fost incendiata de persoane necunoscute * Pompierii au reusit sa stinga focul inainte ca masina sa fie distrusa in totalitate * Acest atac este al doilea din acest an, dupa cel de la benzinaria din Baia, soldat cu un mort si cu un ranit grav * Politistii sustin ca sunt neputinciosi din cauza dotarii proaste si a gradului de saracie din judet
Masina unui om de afaceri hunedorean a fost incendiata in cursul diminetii de sambata, in jurul orei 04.00, pe o strada din oras Deva, de persoane necunoscute. Autoturismul, un Grand Cherokee, cu numarul de inmatriculare HD 06 GRY, nou-nout, a fost distrus in proportie de 30%, valoarea pagubei depasind 100 de milioane de lei.
In raportul Detasamentului de Pompieri Hunedoara, intocmit de plutonierul major Ioan Cucu de la pompieri si agentul - sef Nistoreanu de la Politia municipiului Hunedoara, se arata ca in incendiu au fost distruse instalatia electrica, spoilerul spate, stopurile spate, chederele, capota din spate si parbrizul spate ale autoturismului. De asemenea, specialistii pompieri au concluzionat ca agresorii au stropit capota spate a vehiculului cu o substanta inflamabila, apoi pe capota fata, dupa care au aprins masina. Pagubitul, Mircea Ilisei nu a depus inca plangere la Politie.
Afaceri sau politica?
Victima atacului mafiot de sambata dimineata detine mai multe firme care comercializeaza produse din metal, provenite de la Siderurgica Hunedoara. Surse neoficiale au declarat pentru ZIUA ca Mircea Ilisei are datorii de zeci de miliarde de lei, iar pe numele sau au fost depuse mai multe plangeri la Politie din partea unor persoane care ar fi fost pagubite de acesta pe parcursul derularii unor afaceri. In fapt, Ilisei este acuzat ca ar fi platit cu cecuri fara acoperire mai multe firme din judet. Pe de alta parte, in urma cu cativa ani, Ilisei a fost implicat intr-o tranzactie cu o firma din Otelul Rosu care apartinea unor italieni. Ca urmare a acestei afaceri, se pare ca Elisei ar fi fost prejudiciat cu miliarde de lei.
Politia cerceteaza
Adjunctului sefului Politiei Deva a declarat pentru reporterii ZIUA ca acest nou incident este cercetat cu toata atentia si ca in cazul in care Ilisei ar avea nevoie de protectie sunt gata sa i-o ofere. "Suntem foarte preocupati de acest caz iar in cazul in care domnul Ilisei va avea nevoie de protectie suntem gata sa i-o dam", a precizat comisarul sef Filer.
Surse din Politie care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat ca situatia existenta acum in judetul Hunedoara, in care atacurile cu sticle incendiare s-au soldat pana in prezent cu un mort, un ranit grav si cu mai multe masini distruse, este o urmare "fireasca" a saraciei care a cuprins judetul. "Peste 50% dintre oamenii de aici sunt someri, iar 90% dintre salariile care sunt platite in Hunedoara nu depasesc 2,5 milioane de lei. Judetul este la pamant. E o saracie lucie. Iar noi nu avem mijloace eficiente sa-i putem prinde pe cei care savarsesc astfel de fapte", au declarat sursele noastre din Politie care au cerut anonimatul.
Hunedoara - fieful mafiotilor
Din vara anului 2002 si pana in prezent, in Hunedoara si mai ales in orasul Deva, au avut loc mai multe atacuri mafiote de acest gen care au culminat cu incedierea unei benzinarii, agresiune in urma carei un tanar a fost omorat iar altul se afla si acum in spital. Anul trecut, doi ziaristi au fost spitalizati dupa ce au fost rupti in bataie in fata sediului de Politie din Petrosani. Politia nu a reusit niciodata sa prinda vreun suspect, asa cum nu a identificat nici un posibil autor al vreunei incendieri din cele sase comise in ultimii doi ani, iar IGP-ul nu a miscat nici un deget pentru a instaura linistea in judet.
Stefan MARINESCU Petre NITEANU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Doi idioti....   de Un cetatean
Prostia<la romani>   de parintele
A r h i v a
  Armata are peste 5000 de pensionari la comanda    
  Romania isi distruge ultimul lot de mine antipersonal    3 comentarii
  Evrei prinsi cu armament pentru Iran    25 comentarii
  Din 700 de piloti militari, 80 sunt operationali    
  Cerc de suspecti in cazul crimei de la Iasi    1 comentariu
  Traficant de metadona, retinut    
  Violator in serie capturat    
  A fost arestata sotia barbatului evadat dintr-o sectie de Politie    
  Sesizari penale pentru administratorii unor jocuri de intrajutorare    
 Top afisari / comentarii 
 SRI se teme de MISA paramilitara (59 afisari)
 Cine este Gregorian Bivolaru si ce se ascunde in spatele MISA? (43 afisari)
 Bihorul – patria lui Serac (38 afisari)
 Incest si santaj la procuror (37 afisari)
 A murit dirijorul Paraschiv Oprea (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00918 sec.