Ziua Logo
  Nr. 2963 de luni, 15 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Centrul Wiesenthal regreta decizia lui Eyal Arad
Centrul Simon Wiesenthal isi exprima azi adancul regret ca Eyal Arad, un strateg electoral israelian, a semnat un acord - anuntat vineri la Bucuresti - sa-l asiste in campania electorala prezidentiala pe ultranationalistul Vadim Tudor din partidul Romania Mare, cunoscut in primul rand pentru antisemitismul sau vicios si nationalismul extremist.
Intr-o declaratie facuta in Ierusalim de directorul israelian Efraim Zuroff, Centrul Simon Wiesenthal a notat ca desi in ultimele luni CV Tudor a declarat ca si-a repudiat antisemitismul sau din trecut, nu exista absolut nici o dovada ca aceasta este realitatea, iar in acest caz, decizia lui Eyal Arad a fost prematura in cel mai bun caz si degradant de oportunista in cel mai rau caz. Centrul Simon Wiesenthal a mai notat ca Arad a luat decvizia de a-si alatura fortele cu CV Tudor in ciuda opozitiei clare exprimate de conducerea Comunitatii Evreiesti din Romania si de alte organizatii evreiesti.
Astfel, Efraim Zuroff a declarat ca "In afara de declaratii, Vadim Tudor nu a mai adus nici o dovada fata de presupusa rasturnare a punctelor sale de vedere antisemite si nationalist-extremiste. Din contra, cu mai putin de doua luni in urma, saptamanalul editat de el, Romania Mare, a publicat un articol dezgustator in care profesorul Ion Coja, unul dintre sprijinitorii lui CV Tudor, i-a acuzat pe evrei de inscenarea infamului pogrom din Bucuresti de la 1941, in cursul caruia cel putin 100 de evrei au fost ucisi de catre fascistii romani.
Directorul din Israel al Centrului Simon Wiesenthal, Efraim Zuroff a mai afirmat ca "In vreme ce noi incurajam in mod deschis pe antisemiti sa-si schimbe punctele de vedere si ii salutam pe cei care fac asa ceva in mod cinstit, nu a existat nici o indicatie in acest sens din partea lui CV Tudor, iar in aceste circumstante ar fi fost de departe mult mai intelept pentru Eyal Arad sa astepte si sa vada daca CV Tudor si-a tinut promisiunile. Graba de semnare a unui contract de asistenta in campania sa electorala la o data timpurie, prin ignorarea sfaturilor si solicitarilor, practic a tuturor grupurilor legate de evreimea romaneasca, pare sa fie o teribila combinatie de lacomie si stupizenie".
A r h i v a
  Greva anti-munca    8 comentarii
  "Eyal Arad va sprijini un antisemit in cursa pentru Presedintia Romaniei"    5 comentarii
  Muzeul Holocaustului din Israel intrerupe colaborarea cu Arad    4 comentarii
  Mass-media israeliana reactioneaza    
  MCA Romania va monitoriza colaborarea dintre Romania Mare si Arad Communications    
  Vadim cu strategul electoral    
  Al-Queda a lovit la Madrid    2 comentarii
  Viata merge inainte    1 comentariu
  Noua romani sunt declarati morti    
  Telefoane pentru Spania    
  Romanii ucisi in atentate    
  Romanii dati disparuti    
  Romanii aflati in spitale    
  Spaniolii isi aleg Parlamentul    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Evocare Ioan Ladea (117 afisari)
 Barza expune la "Vernescu" (75 afisari)
 Sebastian Papaiani joaca in "Domnisoara Nastasia" (45 afisari)
 ARLA face apel la intensificarea masurilor de securitate in Romania (22 afisari)
 Stiri pe scurt (11 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00908 sec.