Ziua Logo
  Nr. 2962 de sambata, 13 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Biciul Emmei
-- Baroneasa critica manipularea presei
"Nu am prezentat cazurile de coruptie privind adoptiile internationale ca sa nu rastignim Guvernul de la Bucuresti", a declarat baroneasa Emma Nicholson, in timpul conferintei de presa de ieri organizata la sediul Centrului de informare a Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti. Raportorul Parlamentului european pentru Romania, Emma Nicholson, a declarat ieri ca detinea dovezi asupra faptului ca Romania induce in eroare UE in privinta adoptiilor internationale, dar Parlamentul nu a dorit sa preia un rol de "judecator". Parlamentul European a eliminat din Raportul Nicholson privind Romania paragraful legat de inducerea in eroare a UE privind adoptiile internationale. Emma Nicholson a mai declarat ca are cunostinta despre cazuri de copii adoptati din Romania care nu au fost bine ingrijiti in familiile adoptive. Intrebata daca stie despre cazuri de copii adoptati din Romania care n-au beneficiat de protectie si grija in familiile din strainatate, Emma Nicholson a raspuns: "Da, dar nu doresc sa intru in detalii".
"Am dovezi pentru ceea ce am spus, dar n-am dorit sa crucificam Guvernul Romaniei. Am vrut sa fim de ajutor, nu sa distrugem. Daca faceam publice dovezile, am fi provocat o furtuna masiva", a mai spus Emma Nicholson. Raportoarea pentru Romania a mai declarat ca detine dovezi privind cazurile de coruptie in domeniul adoptiilor internationale si in plenul Parlamentului European, in timpul dezbaterilor din aceasta saptamana, insa a refuzat sa prezinte aceste probe. Baroneasa Emma Nicholson a mai aratat ca toate adoptiile internationale realizate in Romania "s-au realizat departe de a respecta drepturile copilului". Raportoarea pentru Romania din Parlamentul European a afirmat ca, de cativa ani, despre tara noastra nu se aude decat "coruptie, coruptie, coruptie", iar daca aceasta problema se rezolva, majoritatea celorlalte probleme isi vor gasi un raspuns. In ceea ce priveste coruptia, Nicholson crede ca Guvernul de la Bucuresti trebuie sa vaneze "pestii mari, rechinii", ceea ce nu s-a intamplat pana acum, si sa nu rezolve doar cazuri minore, "pestii mici". Baroneasa Emma Nicholson a mai precizat ca prin "rechini" intelege cei care incalca legea la nivel mare. In legatura cu adoptiile internationale, baroneasa Emma Nicholson a mai aratat ca acestea distrug orice sansa a copilului de dezvoltare naturala, deoarece acesta este rupt de mediul in care s-a nascut, de rudele sale si de limba materna.
Baroneasa Emma Nicholson a sosit ieri la Bucuresti pentru "a elimina orice incercari de manipulare a raportului votat de Parlamentul European", dupa cum a declarat la conferinta de presa de ieri. Astfel, baroneasa Emma Nicholson a aratat ca mesajul raportului sau "este foarte clar, cel mai clar posibil: Romania trebuie sa actioneze". "In Marea Britanie avem o expresie - spunem ca Guvernul sau Tony Blair, de exemplu, intorc, rastalmacesc stirile si informatiile, dar de aceea am adus raportul, ca sa-l puteti vedea, sa-l cititi si sa va formati o opinie proprie, pentru ca raportul este corect si onest", a sustinut autoarea raportului. Baroneasa Emma Nicholson a preluat expresia sefului Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Johnathan Scheel si s-a referit la raportul sau ca la "un dus rece" pentru trezirea sistemului democratic si politic din Romana.
Intrebata ce crede despre faptul ca Guvernul si premierul roman au apreciat adoptarea raportului in Parlamentul European ca fiind un succes, baroneasa Emma Nicholoson a aratat ca raportul reflecta realitatea din Romania, iar mesajul este acelasi, un mesaj "dur": coruptia trebuie eradicata si sistemul judiciar eficientizat. Nicholson a mai spus ca in cursul intalnirii sale cu premierul Adrian Nastase ii va spune ca "succes" nu este un cuvant din vocabularul integrarii europene. Integrarea este un proces in care Romania s-a angajat de bunavoie, iar UE este un partener, a precizat baroneasa Emma Nicholson.
Amendamentele nu au modificat esential raportul
Referitor la modificarile aduse raportului sau de catre amendamentele celorlalte grupuri politice din Parlamentul European, baroneasa Emma Nicholson a afirmat ca "Raportul a fost intarit, nu slabit de introducerea sau eliminarea unor praragrafe, ci din ideile parlamentarilor europeni s-a nascut un raport mai complet, dar viziunea comuna a ramas aceeasi". Principalele modificari s-au produs prin eliminarea paragrafului 11 in care se afirma: "considera ca institutiile Uniunii Europene, ca si politicienii Uniunii au fost inselati in ceea ce priveste procesul prin care sunt identificati copii destinati adoptiilor internationale". Baroneasa Emma Nicholson a aratat ca paragraful eliminat a fost inlocuit prin paragraful 10 care "exprima intr-o forma mai diplomatica aceeasi idee". Paragraful 10 din varianta finala a raportului suna in felul urmator: "recunoaste drepturile familiilor afectate de moratoriu sa primeasca un raspuns la cererile lor, considera ca esecul unui raspuns in 3 ani de zile constituie o incalcare a celor mai elementare drepturi ale omului".
Un alt paragraf care a fost modificat este cel cu numarul 40 care "recomanda reorientarea strategiei de aderare a Romaniei", prin adaugarea frazei ce recomanda ca aceasta reorientare sa aiba loc "in cadrul calendarului stabilit la Consiliul European din decembrie 2003". Baroneasa Emma Nicholson a tinut sa sublinieze ca documentul final al Consiliului European din 2003 nu garanteaza in mod absolut aderarea Romaniei in 2007 ci doar stabileste aceasta data a aderarii in cazul in care Romania este pregatita. Referitor la amendamentele aduse raportului sau, baroneasa Emma Nicholson a aratat ca procesul democratic din UE presupune ca raportul sa fie dezbatut si aprobat de Parlament, nefiind utilizate ordonante de urgenta sau alte metode "folosite des" in Romania.
Ce trebuie facut
Emma Nicholoson a precizat ca lupta impotriva coruptiei, un sistem judiciar eficient, respectarea legilor inclusiv a Declaratiei drepturilor copilului, la care Romania a aderat, functionarea economiei de piata si intarirea capacitatii administratiei publice sunt problemele carora Guvernul trebuie sa le gaseasca cat mai rapid un raspuns, pentru ca Romania sa poata adera la UE in 2007. Printre alte obiective pe care trebuie sa le vizeze Guvernul Romaniei se mai numara privatizarea intreprinderilor de stat, competitie libera pe piata, sistem judiciar onest, in care oamenii pot sa aiba incredere, functionari publici profesionisti, care isi cunosc foarte bine si isi indeplinesc obligatiile.
Baroneasa Emma Nicholson a mai adaugat ca UE doreste si crede ca Romania poate deveni membru al Uniunii, dar, asa cum a declarat si comisarul pentru Extindere Günther Verheugen, depinde de fecare tara in parte, de politicienii sai si de administratia publica, daca vor face sau nu pasii necesari pentru integrare.
George DAMIAN 
 Comentarii: 142 Afiseaza toate comentariile  
LIA ROBERTS va cistiga alegerile !   de ionion
OK Diano ! nu te consider dusman !   de ionion
Semn Bun...?!!...   de jan dinu
Hose Maria Aznar se pare ca a pierdut alegerile !   de CALUGARUL
Stire de ultima secunda : Moscova e-n flacari !!   de CALUGARUL
Doamne cata fanfaronada pe seama durerii...!!!   de castrulroman
CAPSE (2) - Patria recunoscatoare (I)   de AVP
CAPSE (1) - "Cuvant inainte" la Cartea a III-a   de AVP
Scrisori din provincia mea (2)   de AVP
Exim Bank este interzisa in Europa !   de ionion
Scrisori din provincia mea (1) - "Cuvant inainte" la Cartea a II-a...;)   de AVP
Catelusa Linda   de gheorghe vlasceanu
Uite c-am ramas in urma cu stirili   de california
Pentru Calugarul doctor in gramatica   de roadrunner
Pericolul Spalarii de bani __ EXIM BANK !   de CONU
Actiunea Populara cere PNA sa-i ancheteze pe Hrebenciuc si Iacubov   de Liberalul-conservator popular
Forumei si forumitze, cocoshei & porumbitze...;)   de AVP
Iliescule, romanii nu te-am iubit niciodata, te-ai bagat cu forta in sufletul tarii , ai folosit   de ionion
De ce postam pe forum?   de gheorghe vlasceanu
Cine in decembrie 1989 a avut arme ? cine in afara de viitorii membrii ai PSD-ului ?   de ionion
Din ce bani a functionat FSN , din ce bai au fost platiti apartul FSN-ului ????   de ionion
Pentru toti capii PSD-ului sala Tribunalului de la Nürnberg ar fi mica !   de ionion
Iliescu ar trebui sa plateasca pensie alimentara pentru toti copii nascuti   de ionion
si n-a fost nici-un pesedist pe lista celor disparuti la Madrid ?   de ionion
pt Gheorghe Vlasceanu   de San Blass
Buna dimineata, America! E duminica, profitati!   de gheorghe vlasceanu
Calugare, porc nenorocit !   de mst
smt-ule ! E lung pamintul , ba e lat ! - iar tu mergi doar pe blat !!   de CALUGARUL
Cum se vede Romania si relatiile cu Rusia ___ din China   de CONU
"Nu vom scapa de bolsevism pana nu va muri generatia lasilor" // are dreptate Maestru !   de CONU
Ce s-a schimbat din octombrie 2003? Aceeasi jungla picloasa...   de gheorghe vlasceanu
Motane, TVR1 a dat asta in aceasta zi de doliu national la ora 10   de gheorghe vlasceanu
Ba nu ! Poza asta tre analizata ! Emma arata ceva, cu stanga, Bombonel arata si el, ceva, cu dreapta ! Pe nea Nelu??????   de motanul incaltat
Poza din "Ziua" : Se pare ca Emma arata pe cineva, cu desh'tu ! Bombonel, arata si el, tot cu desh'tu ! pe CINE dom'le?   de motanul incaltat
akimote   de castrulroman
Ura fata de regimul dictatorial !   de ionion
In Bucuresti e soare   de gheorghe vlasceanu
Paradis-neparadis... problema e mai complicata   de mst
REGIMUL ILIESCU...................3   de andrada harns
REGIMUL ILIESCU-.......2   de andrada harns
REGIMUL ILIESCU - PARADIS AL TERORISMULUI (1)   de andrada harns
Holocaustul romanilor din Bucovina de Nord   de gheorghe vlasceanu
Oare cit si ce mai trebuie sa induram, pt. a ne trezii la realitate si a face "ceva"???   de andrada harns
Akimote, FSN-ist de cea mai proasta speta !   de castrulroman
Altfel sunt foarte impacientat de strea timpului de la Santiago pentruca   de ionion
pt America Number One : esti sigur ca Ben-Ladin a controlat atacul de la Madrid ? Hm sa nu ne jucam   de ionion
PSD-istul roman in strainatate se cunoaste de la o posta si pute a usturoi !   de ionion
Am intrat deja cu Bebe in "Evropa" sau in iad ?   de CALUGARUL
AVP: "In bratele Maicii Sale o Planeta Albastra..."   de alias
Spania contra lui Aznar   de andro
Istoria si adevarul impotriva anti-Romanilor, fie ei "educati" sau borfasi.   de Tit-Liviu
Pericolul Spalarii de bani __ EXIM BANK !   de CONU
Chiar nu-i nimeni din Timisoara?   de Zama Acra
"unde esti tu" Bombonele...   de castrulroman
de ce ne mor romanii ?   de castrulroman
deci repet : Emma hraneste porcii cu perle si habar nu stie de acest lucru !   de ionion
pt California   de ionion
Katty nu trebuie sa privesti la eliberare in mod nationalist ! Si ungurul roman si rusul roman si lipoveanul roman si   de ionion
Californie nu mi-e frica de nimeni, cu drag as intilni acel om care sa-mi stirneasca frica   de ionion
Vorbesc cu un amic   de FB
Datorita depravatilor de la Holiud de fapt noi stim de mult sfirsitul lumii ! Cine le-a dat subiectul ?   de ionion
pentru IonIon   de Katty
D,nului Nastase!   de FB
Condamn terorismul si toate actiunile pe care teroristii din intreaga lume le intreprind !   de ionion
Madrid bombing   de Phil
Politica PSD-ului actuala este fata de tara si lume o politica terorista !   de ionion
Emma hraneste porcii cu perle si habar nu are de lucrul acesta ! Melodia preferata a lui Fondanta este :   de ionion
A fost cineva la Timisoara ?   de ionion
AVP, cauta-te !!!   de mst
Vad ca pe acest Forum va aranjati deja actele sexuale unisex ! Mergeti draga la   de ionion
pt. calugar   de mst
Gigi ,scrie ceva despre km 55 ...Peretu...   de jan dinu
In bratzele Maicii Sale, o Planeta Albastra...   de AVP
Emma si Nastase   de calator
Europa se ridica impotriva terorismului, impotriva crimei   de gheorghe vlasceanu
Nu stiu de ce, am senzatia ca The Passion va avea un impact major asupra lumii   de gheorghe vlasceanu
Nene Gigi   de CALUGARUL
Necrolog: Poetul MIHAI URSACHI 1941 - 2004   de jan dinu
Alegeri 2004   de mst
CAPUL LUI MOTOC " GHILOTINA "   de Stefan RADOVEANU
Dincolo de noi   de gheorghe vlasceanu
California   de gheorghe vlasceanu
SOLUTIA BARONESEI   de Stefan RADOVEANU
BUNA DIMINEATA__ CALIFORNIA !   de CONU
San Blass, cu drag despre o minune, Clujul   de gheorghe vlasceanu
O postare despre Psyhic children din presa romana. Experimente sau mutatii reale?   de gheorghe vlasceanu
Cafelute, buna dimineata, America!   de gheorghe vlasceanu
Despre razboaiele locale   de gheorghe vlasceanu
Stii ce nu inteleg, GV?   de mst
Coga, reiau postarea   de gheorghe vlasceanu
BOMBONELE PENTRU BOMBONEL!!!!!!   de Alcor
ANDRO // cititi ... www.ParisBS.com ..stiri   de CONU
Romania si Iran ?   de CONU
cine n-a inteles, dupa madrid, dece chirac n-a vrut razboi? intre americani si francezi, a tinut cu francezii, normal!!   de andro
Hai sa ne vedem si greselile...   de Fofi
VIN AMERICANI__stiri bune pentru Romania ! // Source: Northrop Grumman Corp.   de CONU
vive Moldovan!   de andro
Guvernul American sprijina Romania ( tara, nu guvernul )   de CONU
Vlasceanu :   de Diana
Nu mai tot credeti ca are cineva ceva cu noi   de mst
CNN nu ne recunoaste nici macar mortii...... :((((   de Zama Acra
Observatii istorice. Astept comentarii, fara injuraturi, daca se poate (daca nu, asta e).   de mst
Adrian Nastase: "Ne-am tot saturat sa traim cu salarii de 100 $ pe luna!"   de gheorghe vlasceanu
se pare ca tot Timisoara reuseste sa dea tonul in România !!!   de castrulroman
In foto Emma il arata cu degetul pe Fondanta , dar Fondanta zice : nu nu eu dar ala ...   de ionion
De ce in tara este rau ? o stim ! Cizma PSD-ului sta pe grumazul poporului ! Cum sa ne salvam ?   de ionion
Poporul asteapta inlaturarea comunismului precum para malaiatza care va cade in gura lui Natafleatza !   de ionion
Misca-te din pat Timofte si nu ma o trage cu porcul ! Ai gasit pe aia care casapesc poporul   de ionion
Ploshnitze neprihanite ! Vi s-a facut pofta iar de a dansa cazaciocul rusesc si de a bea vodka cu hectolitrii ?   de ionion
Miscarile de protest anticomuniste vor zgiltii din rarunchi tara ! Se vor lua cu asalt   de ionion
Massmedia bolshevica tace despre valul de demonstratii care va incepe in tara noastra !   de ionion
Acuma stati in virful patului si sugeti bonboane daruite de Emma si   de ionion
Azi la Timisoara, maine-n toata tara!   de andrada harns
Comert international   de Ratacitul
Muntii nostrii aur poarta, Noi umblam (MURIM) din poarta-n poarta!   de andrada harns
Ratacitul   de CALUGARUL
De ce tace Emma ???   de Diana
Biciul Emm(anuel)ei si Marchizul De Sade   de Norris
Tom ! Ce faci ? Vad ca nu esti p'aci !   de Aberescu
din adevarul   de Diana
Incep sa ma intreb: din atata lume inteligenta, cum de s-au ales tot prostii si incultii?   de Mihaita
Despre frauda !   de Diana
pt mst si altii ca ei.   de !!!!
pt ratacit   de castrulroman
Ratacitul !   de CALUGARUL
UE cunoaste problemele cu care se confrunta Ro, chiar si care e nivelul la care a ajuns coruptia   de castrulroman
De ce ii este frica acestei baronese?   de Sinchroniu
întrebare fara niciun subânteles   de calator
castrulroman   de CALUGARUL
Dupa cum l-ati ignorat pe Chilian, de ce nu incercati sa faceti acelasi lucru si cu Calugarul?   de Mihaita
Inconsecvente Calugaresti   de Golanul
Calugare, e bine daca te te platesc cum trebuie ...   de mst
Calugare, n-ai vazut un fenomen interesant? Nu se sting lumanarile cand intri tu in orice biserica?   de mst
Calugare....   de Zama Acra
locul   de calator
"privilegiu pe care ti l-a dat Dumnezeu de a te naste in acel binecuvintat de >Dumnezeu spatiu geografic numit Romania."   de mst
Pt. Calugar si multi altii ca el...   de mst
Pe doua coloane !   de daniel
României i se baga degetele in ochi si Ea striga : mai vad, mai vad...!   de castrulroman
D-le George DAMIAN , las-o jos ca macane !   de CALUGARUL
Pt shadow   de San Blass
Nu te lasa doamna Nicholson!   de Mihaita
A r h i v a
  Baroneasa Nicholson are dovezi despre copii abuzati de familiile straine adoptive    
  Iliescu crede ca baroneasa exagereaza    1 comentariu
  Politicienii comenteaza blamul european    
  Presa franceza remarca intarzierea Romaniei    
  ETA sau Al-Queda?    14 comentarii
  Doua romance au fost ucise in atentatul de la Madrid    6 comentarii
  Aznar a promis cetatenie spaniola pentru familiile victimelor    2 comentarii
  Lista romanilor raniti    
  Berlusconi, Raffarin, Prodi au defilat cu Aznar impotriva terorismului    1 comentariu
  Bursele europene au scazut    
  Celula de criza la Bucuresti, echipa ministeriala la Madrid    3 comentarii
  Presa internationala, cu ochii pe Madrid    
  Spania in doliu    
  Alegerile raman in grafic    
  Ionel Blanculescu: "De moarte si de fisc nu scapi niciodata!"    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Noua Ordine Mondiala (Novus Ordo Seclorum) (1411 afisari)
 Farmacisti maramureseni traficanti de "Regenon" (532 afisari)
 Vintila Corbul: "M-au lasat sa scriu ca eram profitabil" (187 afisari)
 General Electric Medical Systems Romania - fruntasa in Estul Europei (131 afisari)
 Stiri pe scurt (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01449 sec.