Ziua Logo
  Nr. 2961 de vineri, 12 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Stiri pe scurt
-- Ponta si Cazanciuc-sefi la PAL
Ministrul-delegat Victor Ponta si secretarul de stat din cadrul Corpului de Control al Guvernului, Robert Cazanciuc, vor fi responsabili pentru programul de ajustare structurala PAL, convenit cu Banca Mondiala, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Pana in prezent, persoana responsabila pentru Programul PAL a fost Alin Teodorescu, actualul sef al Cancelariei premierului. Reforma justitiei si a sectorului energetic sunt principalele conditii pentru aprobarea programului PAL 1 de catre board-ul Bancii Mondiale, se precizeaza in comunicatul Guvernului. Programul de ajustare structurala PAL (Programmatic Adjustment Loan) are o valoare estimata la 150 de milioane de dolari. Proiectul va contine trei componente, printre care una de reforma a administratiei publice si o alta privind continuarea privatizarii. De asemenea, programul PAL se va adresa si problemelor din sistemul educational, de sanatate si alte servicii publice. (B.P.)
Contributii sociale mici
Premierul Adrian Nastase a afirmat, ieri, ca este in favoarea unei reduceri mai rapide a nivelului contributiilor pentru asigurarile sociale (CAS), apreciind ca acestea ar trebui reduse, in urmatorii ani, pana la aproximativ 40-42% din salariul brut. "Mihai Tanasescu spunea de o cota de 44% pana in 2007. Cu cat vom reusi sa le scadem mai mult, cu atat vom elimina munca la negru. Eu, personal, sunt pentru o scadere mai accelerata a contributiilor sociale, dar, sigur, atunci cand am contraargumente din partea Ministerului Finantelor in legatura cu colectarea banilor pentru plata unor cheltuieli necesare, trebuie sa fiu foarte atent cu ce spun", a afirmat Nastase, citat de Mediafax. El a adaugat ca, in principiu, considera ca este esential ca Executivul sa aiba in vedere reducerea CAS. In prezent, contributiile pentru asigurarile sociale reprezinta 49% din valoarea salariului brut. (Corina SCARLAT)
Licente punct-multipunct
Operatorii de telecomunicatii Mobifon si AccessNET International SA au castigat, prin licitatie, cate o licenta de utilizare a frecventelor radioelectrice in vederea furnizarii de retele nationale de comunicatii electronice punct-multipunct in banda de 26 GHz. Potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, la licitatie au mai participat Grupul Industrial Roman si societatea Idilis SA. Cele doua firme au fost insa descalificate ca urmare a neprezentarii scrisorii de garantie bancara. "In urma analizei celorlalte doua oferte si a centralizarii punctajului tehnico-finaciar, s-a stabilit ca Mobifon si AccessNET International sunt castigatorii licitatiei", se precizeaza in comunicat. Pentru a fi admis la licitatie, ofertantul nu trebuia sa detina nici o licenta nationala punct-multipunct in banda de 26 GHz, iar in cazul in care detinea deja una sau mai multe astfel de licente, sa-si fi indeplinit, pana in momentul depunerii ofertei, toate obligatiile cuprinse in acestea. Comunicatiile electronice punct-multipunct permit oferirea de servicii de calitate superioara si asigura inclusiv accesul la bucla locala. (M.C.B.)
A r h i v a
  Nastase baga bani in asfalt    
  Investitorii austrieci ar putea calca Romania in acest an    
  Finantari BERD de la Raiffeisen Leasing    
  Abonament la gaze    
 Top afisari / comentarii 
 Izvorul Minunilor din padurea greco-catolicilor (45 afisari)
 "Romania, partener esential in reconstructia Irakului" (35 afisari)
 Circa 40 de romani raniti la Madrid (31 afisari)
 PHONIX SHIPPING & TRADING LTD raspunde in cazul "Scandalului Talpes" (23 afisari)
 Zi record la PNA-urile teritoriale (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00788 sec.