Ziua Logo
  Nr. 2954 de joi, 4 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Vadim compromite motiunea de cenzura
Sansele ca motiunea de cenzura planuita de PNL, PD si PRM sa mai fie depusa in Parlament au devenit aproape nule in conditiile in care cele trei formatiuni nu s-au inteles asupra persoanei care urma sa citeasca textul documentului la dezbaterea in plen. Negocierile au ajuns la un blocaj datorita faptului ca peremistii nu renunta la ideea ca presedintele lor, Corneliu Vadim Tudor, sa fie cel care sa prezinte motiunea in fata reprezentantilor Guvernului. Liberalii si democratii considera inacceptabila aceasta propunere, sustinand ca textul trebuie citit de un parlamentar al Aliantei, anume de senatorul Norica Nicolai. In conditiile in care consensul pe procedura pare tot mai greu de realizat, liderii PNL si cei ai PD au anuntat ca motiunea de cenzura se va transforma intr-o motiune simpla, care va fi depusa la Camera Deputatilor la inceputul saptamanii viitoare.
Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, a declarat ieri ca motiunea de cenzura pe care PNL si PD intentionau sa o depuna impreuna cu PRM se va transforma in motiune simpla, daca cele trei partide nu se vor intelege asupra textului si a procedurii de depunere. Conducerea PNL a stabilit in cadrul ultimei sedinte a Biroului Executiv sa mai ofere PRM cateva zile de gandire. "Daca pana luni, PRM nu-si va flexibiliza pozitia, vom renunta la motiunea de cenzura si vom depune o motiune simpla, marti, pe aceleasi teme, impreuna cu PD", a mentionat Nicolaescu. El a sustinut ca initiatorii motiunii sunt reprezentantii Aliantei, ceea ce le da dreptul sa o prezinte in plen. Potrivit unor lideri ai PNL, divergentele in discutiile cu PRM se refera in primul rand la faptul ca liberalii si democratii nu sunt de acord ca textul motiunii de cenzura sa fie citit, de la tribuna Parlamentului, de catre Vadim Tudor. Presedintele liberal, Theodor Stolojan, a anuntat inca de acum doua zile ca motiunea de cenzura s-ar putea transforma in motiune simpla, daca PNL si PD nu se vor intelege cu PRM asupra textului documentului si a modalitatii de prezentare in Parlament.
Democratii, prin deputatul Emil Boc, au confirmat ca motiunea de cenzura s-ar putea reduce la o motiune simpla daca Vadim nu renunta la ideea de a citi textul motiunii in plen. "Alianta PNL-PD considera ca prezentarea textului nu trebuie facuta de Corneliu Vadim Tudor, pentru ca nu doreste sa-l transforme in purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD", a spus ieri Emil Boc. El a precizat ca daca liderul PRM "isi va mentine pozitia pana joi" (astazi - n.r.), Alianta PNL-PD va prezenta lunea viitoare in plenul Camerei Deputatilor o motiune simpla. Emil Boc a explicat ca Alianta a propus, in cadrul negocierilor cu PRM, ca prima parte a motiunii sa fie prezentata de un parlamentar al PRM, dar care sa nu fie Corneliu Vadim Tudor, iar a doua parte - de un reprezentant al Aliantei PNL-PD.
De cealalta parte, liderul grupului PRM din Camera Deputatilor, Lucian Bolcas, a recunoscut ca singurul punct divergent este cel legat de citirea motiunii. "Este normal ca un document de o asemenea importanta sa fie prezentat de un presedinte de partid, iar acesta nu poate fi altul decat Corneliu Vadim Tudor. Ce sa le facem daca presedintii lor nu sunt parlamentari? Refuzam ca forta partidului nostru sa fie folosita pentru reclama publicitara de Alianta PNL-PD sau de orice alta marca de detergenti", ne-a declarat ieri Bolcas.
Anca HRIBAN Ovidiu BANCHES 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
motiunea   de cosor ion
A r h i v a
  "Aderarea Romaniei la UE risca sa fie amanata"    2 comentarii
  Bulgaria se grabeste spre UE    
  Ultimul 3 martie la Cotroceni. Adio, draga Nelu!    7 comentarii
  Iliescu, fata cu "Guvernul Iliescu"    
  Peremistii vor la televizor dimineata si seara    
  Mohora miroase a vin din Epoca de Aur    1 comentariu
  Roman si Enache, de brat la Cotroceni    1 comentariu
  Traiasca Revolutia!    2 comentarii
  Pe Iorgovan il paste excluderea din PSD    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Planeta Marte a avut apa lichida (662 afisari)
 Decanul Baroului Constitutional denunta discriminarea de la Finante (407 afisari)
 Deputatul Metin Cerchez si prefectul Martin incalca legea (375 afisari)
 Stiri pe scurt (213 afisari)
 La judecata zilei (125 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00867 sec.