Ziua Logo
  Nr. 2952 de marti, 2 martie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Imprimeria Nationala loveste in evazionisti
-- De ieri, au fost puse in vanzare noi banderole pentru bauturi alcoolice si tutun * Acestea vor include denumirea firmelor producatoare si, pentru unele bauturi, date privind litrajul recipientului si gradul alcoolic * Imprimeria va confectiona si etichete speciale pentru paine
Incepand de ieri, bauturile alcoolice poarta noi banderole care contin cantitatea exacta a recipientului, concentratia alcoolica si numele producatorului. Prin aceasta metoda se asteapta ca evaziunea fiscala generata de neplata accizelor la alcool sa fie eradicata. Bineinteles, in cazul in care organismele de control ale statului isi vor face datoria, sanctionand eventualele falsuri cu maxima duritate.
CN "Imprimeria Nationala" (CNIN) va schimba si timbrele securizate pentru tigari, iar etichetele ecologice pentru produsele care afecteaza mediul inconjurator au inceput deja sa fie folosite, la fel si cele pentru distributia materialului lemnos.
La solicitarea Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase, CNIN are in vedere confectionarea etichetelor speciale pentru paine. Acest produs urmeaza sa fie ambalat in pungi de plastic, in conditiile in care pretul painii nu se va majora din cauza acestei masuri. In acest mod, concurenta neloiala va primi o grea lovitura, ceea ce va duce la sporirea vanzarilor producatorilor cinstiti, care vor putea suporta costul ambalarii si etichetarii. Dan Docan, directorul general al CNIN, a tinut sa precizeze in exclusivitate pentru ZIUA: "Vreau sa va spun ca etichetarea painii este o masura solicitata de patronatul din acest sector de activitate si eu cred ca e binevenita. Pe langa avantajele pe care le vor avea producatorii care respecta intocmai legislatia, si consumatorii vor avea de castigat, consumand o paine ce nu le pune sanatatea sau chiar viata in pericol".
Facturi personalizate imposibil de falsificat
Din datele Imprimeriei Nationale, la ora actuala, in Romania se utilizeaza anual peste 140 de milioane de facturi. Dintre acestea, 80 de milioane sunt facturi personalizate si valoreaza 13 - 14 milioane de euro. Incepand cu jumatatea acestui an s-a introdus obligativitatea ca toate facturile sa fie personalizate, astfel incat piata acestor documente false, vandute la colt de strada, sa dispara cu desavasire.
Facturile personalizate - care sunt imposibil de falsificat - vor fi tiparite doar la comanda si in trei exemplare de culori diferite (albastru, rosu si verde), pe hartie autocopiativa, care este confectionata in strainatate in exclusivitate pentru Compania Nationala "Imprimeria Nationala" (CNIN) SA. De acelasi regim se bucura si cernelurile folosite in procesul de fabricatie. Facturile vor fi comandate si ridicate prin intermediul a numerosi distribuitori autorizati. Numai in Capitala vor fi infiintate peste 50 de asemenea centre, la nivelul intregii tari numarul acestora ridicandu-se la cateva sute.
Ca titlu de noutate trebuie remarcat faptul ca agentii economici vor avea posibilitatea de a-si alege tipografia cu care doresc sa lucreze. Astfel, preturile facturilor vor fi negociate in jos, in functie de un pret maximal stabilit de CNIN si in nici un caz in sus. Vanzarile vor fi inregistrate cu camere video, iar documentele firmelor vor fi prezentate in original, in acest mod fiind imposibil ca firmele-fantoma sa-si mai poata procura facturi pentru a le vinde pe piata neagra.
Dan COSTE 
A r h i v a
  AVAB va inghiti APAPS in doua luni    
  Investitiile straine directe ar putea creste cu 40%    
  Economisim sau consumam...    1 comentariu
  Inscrieri la EMBA    
  FMI vine si in aprilie    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 A murit Cezar Tabarcea (323 afisari)
 "Stapanul inelelor", stapanul Oscarurilor (202 afisari)
 Stiri pe scurt (38 afisari)
 Oana Andoni a venit la Pro TV Bucuresti (20 afisari)
 Din nou, dar nu iarasi, "Sex, Drugs, Rock and Roll" (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00867 sec.