Ziua Logo
  Nr. 2949 de vineri, 27 februarie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Soc in boxul romanesc la Europene
Nici o medalie romaneasca la Europenele de box
-- Inca doua turnee de calificare ne pot aduce biletele pentru JO
Dupa ce marti trei boxeri romani au fost invinsi in sferturile de finala ale Campionatelor Europene aflate in desfasurare in orasul croat Pula, miercuri au pierdut si ceilalti patru pugilisti romani, Waldemar Cucereanu (cat. 54 kg), Viorel Simion (cat. 57 kg), Dorel Simion (cat. 69 kg), Marian Simion (cat. 75 kg). Marti fusesera invinsi in sferturi Bogdan Dobrescu (cat. 51 kg), Adrian Alexandru (cat. 60 kg), Ionut Gheorghe (cat. 64 kg), astfel ca nici un pugilist roman nu va evolua in semifinale. La cat. 54 kg, Waldemar Cucereanu a cedat la puncte, cu 30-46, in fata rusului Ghenadi Kovalev. La 57 kg, germanul Vitali Taiberd l-a invins la puncte, cu 65-41, pe Viorel Simion. Au pierdut si fratii Dorel si Marian Simion, primul la cat. 69 kg, la puncte (28-45), in fata francezului Xavier Noel, iar Marian, prin inferioritate, in repriza a treia, in fata rusului Gaidarbek Gaidarbekov (cat. 75 kg).
Cum numai sportivii care au acces in semifinalele competitiei continentale au primit automat si biletele pentru Jocurile Olimpice de la Atena, din aceasta vara, pugilistii tricolori urmeaza sa participe la unul dintre cele doua turnee de calificare la care mai au dreptul, cu specificatia ca de aceasta data numai finalistii primesc verde pentru Elada. Sa notam, totodata, ca puglistii deja calificati nu vor mai evolua la aceste preliminarii.
"Nu trebuie sa uitam ca la ora la care am preluat lotul, in luna septembrie a anului trecut, baietii erau cu psihicul la pamant, dupa non-performanta inregistrata la Mondiale. In plus, am pierdut trei titulari, Lucian Bute si Ion Ionut trecand la profesionism, iar Sorin Tanasie reintorcandu-se in Italia. Waldemar Cucereanu a revenit de abia inainte de Nationalele din decembrie. In aceasta situatie, a trebuit sa formam o echipa aproape noua, cu patru puglisti de sub 20 de ani, care au in palmares medalii continentale, dar la juniori, neavand experienta unor intreceri de seniori, cu asemenea incarcatura psihica, avand in vedere ca se boxa cu biletele pentru Olimpiada pe masa", ne declara ieri coordonatorul Relu Auras, la care a adaugat ca "in timpul foarte scurt de pregatire, chiar daca am beneficiat de aproape toate conditiile pe care le-am solicitat nu s-au putut face minuni. Sunt convins insa ca daca strangem randurile in acest moment delicat avem sanse sa ne prezentam la nivelul pretentiilor la Atena!"
Contactat ieri telefonic, presedintele FRB, Iosif Armas, era la fel de suparat pentru faptul ca nu am reusit sa realizam ce ne-am propus, mai exact calificarea a doi-trei puglisti direct de la Europene.
Armas il asteapta pe Francisc Vastag
Contactat ieri telefonic, presedintele FRB, Iosif Armas, era la fel de suparat pentru faptul ca nu am reusit sa realizam ce ne-am propus, mai exact calificarea a doi-trei puglisti direct de la Europene. "Nu se poate spune ca nu s-au facut eforturi deosebite din partea conducerii federatiei, si sincer sunt uimit ca nu ne-am indeplinit obiectivul, mai ales ca in sferturi numai rusii erau in fata noastra. Nu inteleg ce s-a putut intampla, mai ales ca si din calitatea de presedinte al Asociatiei Europene am incercat sa-mi influentez colegii sa nu fie partinitori cu ai nostri. Personal, nu cred ca am fost furati de arbitraj! Insa acum, la cald, nu este bine sa-mi dau vreo parere. Imediat cum se intoarce delegatia in tara, vom avea un Birou Federal, unde vom analiza situatia cu calm. Pentru ca si eu sunt convins ca avem potential sa mergem la Atena si sa cucerim medalii! Cert este ca sunt de acord ca acest rezultat nesatisfacator nu trebuie sa aduca din nou discordia in ringul nostru, pentru ca asa ceva ne-ar fi fatal! Totusi, iau in calcul demiterea lui Relu Auras si revenirea lui Francisc Vastag".
Cristina VLADU 
A r h i v a
  Cristina Ciocan nominalizata la trofeele NCAA    
  Claudia Carstoiu a pus la punct Dinamo    
  Anarhie totala la Universitatea Craiova    
  Dinamo trage de Cr. Munteanu    
  Ionut Rada: "La Craiova nu eram respectat"    2 comentarii
  Chelsea spre "sferturi"    
  Rezultate si marcatori    
  Rusii au pus ochii pe Roma    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 "Film Musica" la Ateneu (28 afisari)
 Liderii romilor din Mures instiga populatia impotriva autoritatilor (16 afisari)
 Claudia Carstoiu a pus la punct Dinamo (16 afisari)
 Traian Basescu, de la turnator la ofiter (16 afisari)
 Brokerii scot bani din actiunile unor persoane decedate (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01862 sec.