Reprezentanti ai Ministerului Sanatatii (MS) si Directiei de Sanatate Publica Bucuresti (DSPB) au verificat, ieri, unele din locatiile unde se pregateste meniul pentru masa festiva de Revelion organizata la Romexpo. Cele trei societati de cataring angajate de edilul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie pentru a pregati meniurile sunt situate la Compexul expozitional Romexpo, in Banesa si in Pipera. Reprezentantii MS si cei ai DSPB au verificat locatiile din Romexpo si Pipera, unde bucatarii trudeau de zor la pregatirea meniului pentru ca primarul Marian Vanghelie a solicitat "bucate alese", asa cum a afirmat unul dintre angajati. In locatia din Baneasa nu era nimeni, pentru ca bucatarii lucrau toata noaptea. "Ei si-au organizat programul astfel incat bucatele sa fie cat mai proaspete", a declarat Alexandru Rafila, director general in Ministerul Sanatatii.
Firma din complexul expozitional avea de pregatit meniul pentru o mie de pensionari care vor peterece in pavilionul 14 al locatiei. Pentru acestia bucatarii pregateau multe delicatese precum piftie de curcan, somon file cu lamaie, carre de porc, bacon cu mozzarela, branza roquefort cu susan si cu mac sau pate de ficat cu mar copt, toate acestea numai la gustare. Dupa aperitive, pensionarii vor servi somon cu legume si brocoli, lamaie si sos olandez, rulada de curcan, rulada de vitel, spanac, sfecla si conopida, friptura de porc si de pui cu crochete de cartofi, tort si cafea. Organizatorii sustin ca meniul este acelasi pentru toti participantii la Revelionul din complexul Romexpo, dar difera numai bucatarii.
In ambele locatii verificate era curatenie, alimentele erau pastrate in conditii speciale, iar prepararea hranei respecta normele igienico-sanitare prevazute de lege, a fost concluzia reprezentantilor celor doua institutii care au vrut sa se asigure ca participantii la revelionul de la Romexpo nu vor regreta ca au decis sa-si petreaca ultimele clipe din 2003 acolo.
Actiunea de ieri s-a incadrat in strategia din ultimele doua zile ale anului in cadrul careia echipe ale autoritatilor sanitare si de protectie a consumatorilor verifica modul in care sunt organizate mesele festive de Revelion in marile centre ale tarii. Reprezentantii directiilor de sanatate publica din teritoriu, impreuna cu inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului, vor face verificari atat din punct de vedere igienico-sanitar, cat si din cel al asigurarii asistentei medicale in toate locurile unde vor fi aglomerari umane in noaptea de Revelion, a declarat ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan.