Ziua Logo
  Nr. 2893 de miercuri, 17 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Craciunul pe simeze
-- "Cantare de iarna"
La Galeria "Etaj 3/4" de la Teatrul National din Capitala are loc intre 17 si 23 decembrie o expozitie de arta plastica, icoane pe sticla si lemn ale unor artisti populari si pictori naivi contemporani cunoscuti, avand titlul "Craciunul si Anul Nou in creatia populara contemporana". Evenimentul e organizat de Centrul National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, printre expozanti numarandu-se Lucretia Elena Craciun, Fabian Gavrilutiu, Gheorghe Acasandrei, Constantina Voicu. Vernisajul expozitiei va avea loc astazi, de la orele 14. (I.P.)
Institutul Francez organizeaza astazi, la Sala Elvira Popescu, un concert intitulat "Cantare de iarna", la care si-au anuntat participarea Maria Raducanu (voce), Ben Abarbanel Wolff (saxofon tenor), Jan Roder (contrabas) si Maurice de Marin (percutie), ora de incepere fiind 19.00. (I.P.)
"Cinematograful la sate"
Proiectul "Cinematograful la sate" va fi deschis astazi, de la orele 19.00, la Giurgeni, Ialomita, de catre Ministrul Culturii si Cultelor, Razvan Theordorescu. In Giurgeni si apoi, pe 20 decembrie, la Vulcana Bai, judetul Dambovita, se vor inaugura primele centre multimedia create in cadrul caminelor culturale din aceste localitati. Initiat de MCC, proiectul cultural "Cinematograful la sate" isi propune sa sprijine comunitatile locale ce nu dispun de suficiente resurse pentru a putea desfasura o activitate culturala organizata. Proiectul ce se concretizeaza, in prima faza, in achizitionarea si transferul de echipamente multimedia catre localitati rurale din 15 judete, in perioada 15 - 21 decembrie 2003. Aceste echipamente sunt destinate a fi utilizate in cadrul actiunilor, programelor si proiectelor culturale care implica utilizarea echipamentelor audio-video. (D.L.M.)
Seara de poezie franceza
In cadrul expozitiei Ancai Seel de la Institutul Francez din Capitala, cu titlul "Frontiera", aseara a avut loc o lectura de poezie dedicata cartilor de arta realizate de artista si de Bernard Chambaz, in care acesta din urma a citit din versurile sale. Absolventa a Academiei de Arte Frumoase din Bucuresti, Anca Seel expune in Romania din 1988 si in strainatate din 1992, operele expuse la Institutul Francez fiind deja prezentate la Institutul Roman din Paris in 1994. Expozitia de la Bucuresti va ramane deschisa pana pe 31 decembrie. (I.P.)
Gala la Ateneu
La Ateneul Roman din Bucuresti a avut loc ieri seara o Gala extraordinara in beneficiul copiilor si batranilor abandonati, al carei amfitrion a fost actorul Traian Stanescu. Printre cei care au cantat in aceasta gala au fost soprana Felicia Filip, muzicienii Valentin Gheorghiu si Nicolae Licaret, Valentin Marele, Adrian Petrescu, Aurelian Octav Popa (acompaniament la pian - Ioana Maxim si Florentin Milcof). Au luat de asemenea parte Quartetul Artis Voice, Quintetul Brass Ateneum, corul Madrigal, corul de copii "Dinu Lipatti" si trupa de balet Orin, in coregrafia lui Sergiu Anghel, solista Elena Zamfirescu. Regia artistica a manifestarii le-a apartinut lui Octavian Saiu si Doru Marin. (I.P.)
Arta plastica la Deva
Galeriile de Arta "Forma" din Deva au gazduit, aseara, vernisajul unei expozitii de ceramica si sculptura in bronz realizata de artistul plastic Cristian Sergiu Ianzo. In spatiul galeriei sunt prezentate 30 de lucrari, o parte dintre acestea putand fi achizitionate de publicul iubitor de arta, a declarat presedintele Uniunii Artistilor Plastici-filiala Deva, Mircea Batca, citat de Rompres. Expozitia va fi deschisa pana pe 9 ianuarie 2004. Artistul Cristian Sergiu Ianzo este absolvent al Academiei Nationale de Arta "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, din anul 1985. El se afla la cea de-a doua expozitie organizata la Galeriile de Arta din Deva. (D.L.M.)
Expozitie de icoane
Expozitia de icoane "Astazi s-a nascut Hristos" a fost vernisata, ieri, la Slobozia. Reunirea in aceasta expozitie a unui numar de aproape 300 de lucrari executate de elevi este rodul colaborarii dintre Centrul Cultural UNESCO "Ionel Perlea", gazda evenimentului, si Episcopia Sloboziei si Calarasilor. Lucrarile executate intr-o mare varietate de tehnica picturala si exprimari plastice au intrat intr-un concurs, cele mai reusite 29 dintre acestea fiind premiate. Premierea a fost facuta de PS Damaschin, Episcopul Sloboziei si Calarasilor. De mentionat ca 30 dintre lucrarile expuse vor fi selectate pentru a intra intr-o expozitie-concurs de icoane care se va organiza peste cateva zile in orasul Silistra din Bulgaria. (A.R.)
A r h i v a
  Expozitie Ciucurencu la Muzeul National    
  Ajutor pentru primul lung-metraj    
  Unitext la zece ani    
  Premiera mondiala la Cluj    
  David Lodge, "Muzeul Britanic s-a daramat!"    
  Bucuria Craciunului in "Lumea Credintei"    
  Zece ani de expozitii la Parlament    
  Ce faci In caz de incendiu    
  Ultimul film al lui de Funes la ProTV    
 Top afisari / comentarii 
 Gerald Gorduna a fost pus in libertate (68 afisari)
 Gripa a ucis trei sugari in spitalele din Bacau (38 afisari)
 Absolventii de stomatologie ar putea intra in rezidentiat fara concurs (22 afisari)
 Poze noi cu dictatorul intr-un subsol din Iasi (18 afisari)
 "Bulgare de zapada", cel mai periculos drog (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01459 sec.