Ziua Logo
  Nr. 2893 de miercuri, 17 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Ovidiu Grecea i-a avertizat pe finantistii primariilor
Cine intarzie bugetul Capitalei raspunde penal
Ovidiu Grecea, prefectul Capitalei, promite bucurestenilor sarbatori de iarna linistite, ordinea publica fiind obiectivul numarul unu al Prefecturii in aceasta perioada. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a anuntat ieri, la ultima sedinta din acest an a Comitetului Operativ-Consultativ al Prefecturii, ca intersectiile strazilor vor fi impanzite de politisti si de jandarmi. "Am stabilit impreuna cu comandantii Politiei si Brigazii de Jandarmi planuri foarte serioase pentru mentinerea ordinii si linistii publice si o sa se observe in strada o buna reprezentare a celor care se ocupa de aceasta activitate. Vom da dovada de intransigenta maxima fata de cei care nu vor sa inteleaga ca bucuresteanul nu are nevoie acum de nimic altceva decat sa-si petreaca sarbatorile de iarna in liniste".
Cel de-al doilea subiect important dezbatut in cadrul intalnirii cu reprezentantii serviciilor publice descentralizate a fost bugetul Capitalei pe anul 2004. Grecea i-a chemat la raport pe finantistii primariilor de sector si ai Primariei Capitalei, carora le-a spus, fara menajamente, ca nerespectarea termenelor impuse de lege pentru finalizarea proiectului de buget va fi pedepsita de el potrivit Codului penal, sanctiunile de pana acum fiind considerate de el mult prea blande. "Bugetul a venit defalcat pentru anul 2004 in timp util, exista o lege care prevede parcurgerea birocratica in termene precise, astfel ca nu voi tolera nici un fel de abateri de la lege. Cei care nu isi vor indeplini la termen si intrutotul atributiunile privind bugetul, se duc spre penal. Cand e vorba de banul public, eu merg mai mult pe pedepse penale", a avertizat Ovidiu Grecea. Pe 6 ianuarie 2004, la urmatoarea sedinta a COC, proiectul bugetului trebuie finalizat, iar la 20 ianuarie trebuie votat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, potrivit legii.
Amenintari cu inchisoarea si amendarea penala au fost lansate de prefect si agentilor economici care nu respecta legea. Controalele prin piete si complexe comerciale vor continua in toata perioada urmatoare, bugetatii din Prefectura fiind privati de zilele libere acordate de Guvern. Potrivit lui Grecea, angajatii Prefecturii vor lucra prin rotatie in aceasta perioada, in frunte cu sefii lor.
Magda SEVERIN 
A r h i v a
  AVAB executa datornicii la fondul de sanatate    
  Gripa a ucis trei sugari in spitalele din Bacau    
  Absolventii de stomatologie ar putea intra in rezidentiat fara concurs    
  Primarii impotriva evaziunii fiscale    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Gerald Gorduna a fost pus in libertate (68 afisari)
 Gripa a ucis trei sugari in spitalele din Bacau (38 afisari)
 Absolventii de stomatologie ar putea intra in rezidentiat fara concurs (22 afisari)
 Poze noi cu dictatorul intr-un subsol din Iasi (18 afisari)
 "Bulgare de zapada", cel mai periculos drog (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00871 sec.