Ziua Logo
  Nr. 2893 de miercuri, 17 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
S-a facut dreptate!
ZIUA a castigat procesul marcii "Romania Mare"
-- Sectia a IV-a civila a Tribunalului Bucuresti a respins actiunea lui Vadim Tudor, ca fiind prematur introdusa * Interdictia provizorie de a tipari revista "Romania Mare", instituita abuziv ziarului ZIUA, de judecatorul Costica Iconomu, a fost ridicata
Procesul privind dreptul de folosire al marcii "Romania Mare" a fost in cele din urma castigat de ziarul ZIUA, dupa ce unii magistrati ai acestei instante ne-au incalcat flagrant dreptul la aparare. Sectia a IV-a civila a Tribunalului Bucuresti a respins ieri actiunea presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a solicitat interzicerea publicarii revistei "Romania Mare" de catre SC ZIUA SRL, precum si anularea marcii, ca fiind prematur introdusa. De asemenea, instanta a ridicat suspendarea provizorie a folosirii de catre SC ZIUA SRL a marcii "Romania Mare" pentru orice publicatie cu aceeasi denumire - interdictie instituita abuziv, la data de 21.11.2003 de catre judecatorul Costica Iconomu, cel care din nepricepere sau cu intentie, i-a facut un cadou nesperat presedintelui PRM. Gestul magistratului Iconomu a cauzat insemnate prejudicii materiale si de imagine societatii ZIUA SRL, care a fost impiedicata, timp de trei saptamani, sa editeze revista "Romania Mare".
Inca mai exista lege in Romania
Pe cale de consecinta, in urma verdictului pronuntat ieri de Tribunalul Bucuresti, SC ZIUA SRL va putea tipari fara oprelisti revista "Romania Mare", marca pe care, reamintim, societatea noastra a protejat-o provizoriu la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, printr-o cerere depusa la aceasta institutie, in luna iulie 2003. Dupa doua judecati dubioase, fara citare, ambele in defavoarea SC ZIUA SRL, iata ca Tribunalul Bucuresti pune capat tentativelor presedintelui PRM de a ne boicota tiparirea revistei "Romania Mare". Chiar daca sentinta Tribunalului Bucuresti, pronuntata de judecatoarea Steliana Mancea, poate fi atacata cu apel de perdantul Vadim, verdictul nu mai poate fi rasturnat, intrucat marca "Romania Mare" nu poate fi anulata ziarului ZIUA, pentru simplul fapt ca aceasta nu a fost inca acordata de OSIM, deci ceea ce nu exista, nu poate fi anulat. Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci se va pronunta in cursul lunii ianuarie 2004 cu privire la cererea SC ZIUA SRL de acordare a marcii "Romania Mare". Amintim ca la trei luni dupa ce ZIUA a protejat provizoriu marca, SC Editura Romania Mare SRL - firma lui Vadim - a solicitat acelasi lucru la OSIM. Legea prevede ca in cazul marcilor neprotejate - cum e si cazul de fata - primul care inregistreaza cererea este cel care dobandeste marca solicitata, conform pricipiului "primul sosit, primul servit".
Adrian ARTENE Razvan SAVALIUC 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Legea "banul si puterea"   de canaris
A r h i v a
  Monstruoasa coalitie    28 comentarii
  Vadim semneaza maine cu israelienii    1 comentariu
  Scrisoarea deschisa catre premierul Israelului    1 comentariu
  Reactii virulente in Israel si Romania    2 comentarii
  Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, prin Dorel Dorian, deputat al etniei    
  Fisa firmei "Arad Communication"    
  Nastase premiat de Mihai I    13 comentarii
  Senator PSD, invinuit de plagiat de alt pesedist    
  Sandu amendat de UEFA    5 comentarii
  Actiunea "Romania Mare" apreciata la Deutsche Welle    
 Top afisari / comentarii 
 Gerald Gorduna a fost pus in libertate (68 afisari)
 Gripa a ucis trei sugari in spitalele din Bacau (38 afisari)
 Absolventii de stomatologie ar putea intra in rezidentiat fara concurs (22 afisari)
 Poze noi cu dictatorul intr-un subsol din Iasi (18 afisari)
 "Bulgare de zapada", cel mai periculos drog (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00882 sec.