Ziua Logo
  Nr. 2892 de marti, 16 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Operatiunea "Ghepardul"
-- Patru proxeneti romani au fost arestati in timpul unei ample actiuni a carabinierilor la Tortona * Sute de romance erau traficate de o retea internationala de prostitutie
Douazeci si trei de persoane arestate, alte 70 anchetate, acesta este bilantul operatiunii de anvergura denumita "Ghepardul" , in urma careia autoritatile italiene au dezmembrat o vasta retea de prostitutie. Organizatia, care avea ramificatii la Roma, Torino si chiar in Germania si in Marea Britanie, racola fete din Romania, Albania si Ucraina, promitandu-le un loc de munca demn in Italia, iar apoi le obliga sa se prostitueze, tratandu-le ca sclave sexuale. Banda era alcatuita din italieni, romani si ucraineni si era impartita in doua grupe: unul care recruta fetele din Romania si Ucraina, iar un altul care le plasa in Italia in night club-uri de lux. La incheierea investigatiilor, care au durat un an si jumatate si care au fost coordonate de procuratura din orasul Tortona, printre cele 23 de persoane arestate s-au numarat si patru cetateni romani. Printre acuzatiile ce li se aduc acestora se numara asocierea in scopul delincventei, favorizarea introducerii de imigranti clandestini si exploatare sexuala. La varful organizatiei criminale se afla un albanez de 35 de ani din Napoli.
"Descarcate" pe autostrada
Grupurile erau foarte bine structurate, avand o repartizare foarte precisa a sarcinilor: agenti de recrutare in tarile respective, organizatori ai calatoriilor cu avionul sau autocarul, gestionate cu complicitatea soferilor, si, in sfarsit, persoanele care asigurau sprijinul logistic, cazarea tinerelor. Acestea primeau in tarile in care erau racolate un pasaport cu viza turistica, bani, si un bilet de calatorie numai dus. Visul lor se spulbera insa imediat ce ajungeau in Italia, unde li se confiscau documentele si banii, fiind obligate sa se prostitueze in localuri de noapte. Anchetatorii estimeaza ca au fost traficate sute de romance. Traficul de femei avea un ritm saptamanal si, potrivit anchetatorilor, mai ales in ziua de vineri erau "descarcate" romance la fast-food-uri aflate pe autostrazi de unde erau preluate si duse sa lucreze in night club-uri frecventate de comercianti, intreprinzatori si liberi profesionisti. Tariful era intre 20 de euro si 500 de euro.
Bogdan GALCA 
A r h i v a
  Liber la reconstituire    1 comentariu
  Asasin retinut dupa o urma de pantof    
  Crima pe strada Lalelelor din Timisoara    1 comentariu
  Dosarul "Chitac-Braia", amanat pentru iunie 2004    
  IPJ Timis se misca incet in cazul Ino Ardelean    
  Judecat pentru ca lua bani pentru o presupusa mita    
  "SECURITATEA si EVREII" volumul II:    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sef nou la Casa de Sanatate Bucuresti (131 afisari)
 Smartree Romania isi dubleaza veniturile (74 afisari)
 Niste romani in India (32 afisari)
 Crima pe strada Lalelelor din Timisoara (30 afisari)
 Muzicieni romani la Paris (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00796 sec.