Ziua Logo
  Nr. 2892 de marti, 16 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Firmele-pirat au cucerit soselele judetului Hunedoara
De ani de zile, firmele de transport care circula fara licenta au impanzit aproape toate rutele din judet, fara sa tina cont de posibilele accidente rutiere si, mai ales, fara sa plateasca taxe si impozite locale si pe profit, precum si TVA. Sesizate in nenumarate randuri de operatorii care au licenta de transport pentru traseele respective, autoritatile au dat cateva amenzi si totul a reintrat in "normal": firmele-pirat au continuat sa faca transport ilegal de persoane, autoritatile s-au plictisit de atatea controale si toata lumea-i multumita. In acest timp, se ruleaza lunar aproximativ sase miliarde de lei, care nu sunt inregistrate nicaieri.
Exasperati de faptul ca nimeni nu ia masuri concrete pentru stoparea fenomenului, mai multi operatori legali, care au primit licenta pentru traseele pe care isi desfasoara activitatea prin programul stabilit de Consiliul Judetean Hunedoara, au cerut, la sfarsitul saptamanii trecute, o intrevedere cu autoritatile judetene. Acestea au promis masuri in forta pentru ca fenomenul transportului "la negru" sa fie stopat pe soselele din judet.
Mihail Rudeanu, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, a precizat ca "acesti pirati nu platesc taxe si impozite locale, nu elibereaza bilete, iar banii le intra in buzunare. In plus, calatorii care se urca in astfel de masini nu stiu ce riscuri isi asuma, pe langa faptul ca incurajeaza evaziunea fiscala si coruptia. Vom elimina acest fenomen si cu ajutorul calatorilor, care trebuie sa inteleaga ca isi pun viata in pericol atunci cand urca in masini care circula ilegal si fara sa aiba asigurare pentru persoanele pe care le transporta".
Costel Avram, vicepresedintele Consiliului Judetean, promite si el ca va declara "razboi"contra pirateriei pe sosele: "Incepand de saptamana viitoare, vom demara o actiune ampla de control, in urma careia vor aparea imediat si rezultatele. Cred ca transportatorii ilegali trebuie opriti si, impreuna cu Garda Financiara, cu Politia Rutiera si ARR-ul vom gasi solutiile ca transportul din judet sa revina la normal."
Operatorii legali de transport persoane declara ca vor actiona in forta: "Vom retrage cele 130 de autobuze de pe trasee daca nimeni nu ia nici o masura".
ZIUA de Hunedoara 
A r h i v a
  Pomana finala    
  Carantina in spitale    
  Sef nou la Casa de Sanatate Bucuresti    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sef nou la Casa de Sanatate Bucuresti (131 afisari)
 Smartree Romania isi dubleaza veniturile (74 afisari)
 Niste romani in India (32 afisari)
 Crima pe strada Lalelelor din Timisoara (30 afisari)
 Muzicieni romani la Paris (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00832 sec.