Ziua Logo
  Nr. 2892 de marti, 16 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Inclestare ruso-cecena in Daghestan
-- Un grup de combatanti considerati a fi ceceni au rapit patru persoane din Daghestan * Teroristii au ucis noua graniceri rusi din Daghestan
Mai multi combatanti ceceni au trecut ieri granita in republica ruseasca Daghestan si au rapit patru persoane, transmit agentiile de stiri rusesti, preluate de Rompres. Cei aproximativ 50 de luptatori au intrat intr-un spital din orasul Sauri si au luat patru ostatici cu care s-au indreptat inapoi catre teritoriul cecen. Localitatea in care a avut loc atacul se afla in apropierea frontierei cu Georgia. In noaptea de duminica spre luni, in timpul trecerii frontierei in Daghestan, combatantii au intrat in conflict cu un detasament de graniceri rusi. Potrivit Ministerului rus de Interne, in schimbul de focuri au fost ucisi cel putin trei graniceri rusi, insa oficialii locali din Daghestan au anuntat ca noua politisti de frontiera si-au pierdut viata. Agentia Reuters a confirmat ieri ca noua graniceri rusi au fost ucisi de luptatorii veniti din Cecenia. De altfel, se presupune ca grupul de combatanti ceceni se indrepta spre Georgia. "Cel mai probabil, ei s-au ratacit in muntii inzapeziti si au patruns in Daghestan", a declarat un oficial rus de la statul major al trupelor federale din Caucazul de Nord.
In localitatea unde a avut loc luarea de ostatici, Sauri, au sosit ieri trupele speciale ale Ministerului de Interne al Rusiei (OMON) si au inceput urmarirea agresorilor. Ieri dupa-amiaza, combatantii se indreptau catre Cecenia, urmariti de fortele militare rusesti si locale.
George COMAN 
A r h i v a
  Irakul cere ajutorul Frantei pentru suveranitate    2 comentarii
  Romanii, cu un pas mai aproape de Elvetia    2 comentarii
  Germania vrea sa sanctioneze financiar Spania si Polonia    5 comentarii
  Si fiii cresc    
  Clark, martor in procesul Milosevici    
  Lituania risca izolarea    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sef nou la Casa de Sanatate Bucuresti (131 afisari)
 Smartree Romania isi dubleaza veniturile (74 afisari)
 Niste romani in India (32 afisari)
 Crima pe strada Lalelelor din Timisoara (30 afisari)
 Muzicieni romani la Paris (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00752 sec.