Ziua Logo
  Nr. 2890 de sambata, 13 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
-- Favoritii se impun in ring
Componentii lotului national de box coordonat de emeritul Relu Auras s-au calificat fara probleme in fazele superioare ale Campionatelor Nationale, intreceri care sunt gazduite in aceste zile de localitatea moldava Bacau. Cum era de asteptat, principalii favoriti, Viorel, Marian si Dorel Simion, precum si Waldemar Cucereanu si Bogdan Dobrescu, au obtinut victorii scontate in rundele inaugurale si au urcat in turul al treilea. Iata si cateva rezultate mai importante: B. Dobrescu b.p C. Barcanescu, W. Cucereanu b.p C. Stan (cat. 54 kg); V. Simion a castigat prin inferioritate in repriza a treia in fata lui G. Oprisan (cat. 57 kg); M. Simion bate prin abandon pe S. Manole (cat. 75 kg); M. Marcu b.p. A. Crivat, Fl. Ungureanu invinge prin ranire pe David Arthur (cat. +91 kg). (MCZ)
Emotii continentale
Handbalul masculin autohton va avea din nou emotii pentru cele trei reprezentante ramase in cupele europene, astazi si maine, Dinamo Romconstruct, HC Minaur Baia Mare si HCM Constanta urmand sa sustina primele meciuri din cadrul optimilor de finala ale Cupei EHF si Challenge Cup. Daca Dinamo si Constanta vor evolua in deplasare, impotriva echipelor BK Karis (azi), respectiv SKIF Krasnodar (maine), si vor incerca sa se mentina in cursa pentru calificare, returul fiind programat peste o saptamana in Romania, in schimb, echipa din Baia Mare va juca ambele meciuri pe teren propriu, cu incepere de la ora 11, si porneste ca favorita in dubla confruntare cu gruparea macedoneana Jug-Zegin Skopje. (T. RIST)
Derby in sala Dinamo
Dupa ce au evoluat, miercuri, in optimile cupelor europene, echipele feminine de volei Stiinta Amici Bacau si AIBO-RATB Rapid revin, azi, la intrecerea interna. Daca elevele antrenorului Marian Constantin au parte de un meci ceva mai lejer, urmand sa intalneasca in penultima etapa a returului Diviziei A modesta grupare IOR (sala Constructorul, ora 11), in schimb, formatia antrenata de Grapa va avea de trecut un hop dificil, bacauancele urmand sa joace in sala Dinamo, de la ora 10. Dar iata si programul celorlalte intalniri, cu precizarea ca CSU Metal Galati si Poli Timisoara stau: CSU Gaz Targu Mures - Penicilina Iasi, Arges Volei Pitesti - Unic Piatra Neamt. La masculin, programul rundei a IX-a scoate in evidenta intalniri cu favorite clare, dupa cum urmeaza: "U" Cluj - Elcond Zalau, VCM Piatra Neamt - Stiinta Bacau, Petrom Ploiesti - Forex Brasov, Explorari Baia Mare - CSU Galati, Midia Constanta - Dinamo. (MCZ)
Pregatiri pentru JO
Antrenorul reprezentativei de polo a Romaniei, Liviu Raducanu, a inceput deja pregatirile pentru turneul de calificare la Jocurile Olimpice din 2004, Romania urmand sa joace in Brazilia, in finalul lunii ianuarie, in cadrul grupei B. Cum stranierii sunt prinsi la echipele de club cu meciurile din cupele europene si din campionatele din Spania, Italia, Franta si Grecia, staff-ul tehnic roman a ales varianta unui cantonament de pregatire in Poiana Brasov doar cu jucatorii din campionatul intern. "Dupa 12 ianuarie astept sa apara si jucatorii din strainatate. Trebuie sa vedem ce potential avem si sa formam cea mai competitiva echipa a momentului. Avem sansa noastra sa ajungem din nou la Olimpiada si nu trebuie s-o ratam, chiar daca batalia va fi foarte grea, pentru ca vom lupta impotriva Croatiei, Germaniei, Rusiei, Slovaciei, Olandei si Braziliei", ne-a declarat Raducanu. (T. RIST)
Orac demis de la Otelul
Presedintele Otelului Galati, Nicolae Boghici, a declarat ieri ca antrenorul Costel Orac a fost demis din functia de antrenor principal. "Desi echipa se afla pe locul sase in clasament, are minus patru la adevar si o eventuala infrangere acasa ne-ar aduce in zona retrogradarii. Pentru a evita acest lucru, am decis sa renuntam la Orac, deoarece in acest tur de campionat echipa nu a jucat ceea ce trebuie", a spus Boghici. Acesta a mentionat ca nu a discutat deocamdata cu nici un alt antrenor pentru preluarea bancii tehnice a formatiei din Galati. "Nu am vorbit cu nimeni, dar sunt cativa antrenori disponibili, de exemplu Florin Marin si Mircea Rednic. Daca nu vom ajunge la un acord cu Orac, ii vom plati acestuia restul contractului, ca sa lase locul liber", a precizat presedintele Otelului. Orac a declarat ca nu vrea sa renunte la postul de antrenor. "Este munca mea si nu vreau sa renunt", a afirmat Orac. (MCZ)
Mutu revine la Chelsea
Adrian Mutu este anuntat de antrenorul Claudio Ranieri printre titularii lui Chelsea in vederea meciului de astazi, cu Bolotn, din Premier League. Mutu nu a fost folosit deloc in partida de marti, pe care Chelsea a castigat-o la Gelsenkirchen, 2-0 cu Besiktas in Liga Campionilor, pentru a nu risca un cartonas galben care i-ar fi adus suspendarea pentru urmatorul meci. Contra lui Bolton, Mutu ar putea face pereche in atac cu Hernan Crespo, argentinanul nefiind nici el prezent in partida cu Besiktas. (MIG)
Nedved castigator
"La Gazzetta dello Sport", citata de presa spaniola, sustine ca jucatorul lui Juventus Torino, Pavel Nedved, va fi castigatorul trofeului "Balonul de Aur", acordat de revista "France Football". "La Gazzetta dello Sport", care citeaza surse din cadrul revistei franceze, sustine ca Nedved va fi urmat de Thierry Henry, de la Arsenal Londra, si de Paolo Maldini, de la AC Milan. Castigatorul "Balonului de Aur", cel mai prestigios premiu din lumea fotbalului, va fi cunoscut pe 22 decembrie. Pavel Nedved a afirmat ca nu este interesat despre acest subiect si a subliniat ca prefera sa nu comenteze pentru a nu-si face iluzii. Romanii Cristian Chivu si Adrian Mutu se afla printre fotbalistii nominalizati pentru castigarea "Balonului de Aur". (MCZ)
Koeman pana in 2006
Ronald Koeman si-a prelungit ieri contractul cu Ajax Amsterdam pana in iunie 2006, a anuntat clubul olandez. Koeman, care avea contract pana la finalul acestui sezon, va mai antrena inca doua sezoane, desi formatia sa a fost eliminata din Liga Campionilor si nu va evolua nici in Cupa UEFA. Koeman a fost numit antrenor la Ajax in decembrie 2001, reusind sa castige in acest sezon campionatul, Cupa si Supercupa Olandei. La Ajax sunt legitmati Bogdan Lobont si Nicolae Mitea. (MCZ)
Weekend fotbalistic la TV Sambata
ora 14,30: Manchester Utd.-Manchester City (Premiership, TV Sport)
ora 19: Udinese - Lecce (Serie A, B1 TV)
ora 19: Fenerbahce - Denizlispor (Super Lig, National TV)
ora 20,30: Espanyol - FC Barcelona (Premiere Division, TV Sport)
ora 21,30: Perugia - Sampdoria (Serie A, B1 TV)
ora 22,30: Celta Vigo - Atl. Madrid (Primera Division, TV Sport)
Duminica
ora 12: PSG - Bordeaux (1.Ligue, TV Sport, inreg.)
ora 14: Chelsea - Bolton (Premiership, TV Sport, inreg.)
ora 16: Juventus - Parma (Serie A, B1 TV)
ora 16: Arsenal - Blackburn (Premiership, TV Sport)
ora 18,05: Leeds - Fulham (Premiership, TV Sport)
ora 19: Galatasaray - Trabzonspor (Super Lig, National TV)
ora 20: Real Madrid - Deportivo (Primera Division, TV Sport)
ora 21,30: AS Roma - Modena (Serie A, B1 TV)
ora 22: Atl. Bilbao - Betis (Primera Division, TV Sport)
A r h i v a
  Napoli, patru ani antrenor la Craiova    5 comentarii
  "Cainii" bombardati    
  Chivu: "Luptam pentru titlu cu Juventus"    
  Viata grea pentru Lucescu    
  Lucescu premiat fara presa    
  Padureanu: "Au fost ierni si mai grele ca aceasta"    
  Doar asa poate ajunge Mircea Sandu la UEFA    
  Victorie tardiva    
  Lupta rivalelor    
  Adio, Europa!    
 Top afisari / comentarii 
 Aristotel Onassis - biografia secreta (674 afisari)
 Nicolae Balcescu, misiune imposibila? (104 afisari)
 Monahismul romanesc (26 afisari)
 Cartea-borcan: "La loc uscat, luminos si cald" (26 afisari)
 Ofiterii MApN arestati pentru coruptie ataca PNA (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01325 sec.