Ziua Logo
  Nr. 2890 de sambata, 13 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluri
Ofiterii MApN arestati pentru coruptie ataca PNA
Ofiterii MApN arestati in dosarul privind achizitiile de combustibil falsificat pentru unitatile militare ii acuza pe procurorii Parchetului National Anticoruptie ca ascund anumite probe si ca ancheteaza dupa tiparele Militiei si Securitatii. Aparatorul colonelului-inculpat Pavel Stoian, av. Gheorghe Simionica, a declarat ieri la Tribunalul Militar Teritorial ca anchetatorii refuza sa puna la dispozitia instantei sase dintre volumele de urmarire penala. "Pentru a se pronunta asupra oportunitatii de a le prelungi mandatele de arestare, instanta a solicitat la termenul trecut ca PNA sa trimita intregul dosar pentru analiza. Numai ca din 38 de volume, PNA a informat ca va inainta doar 34. Pana la urma, nu erau nici 34, ci 32! Se lucreaza ca inainte de '89, cum lucra Militia si Securitatea", a adaugat av. Simionica.
Intrebat de reporterii ZIUA care ar fi interesul PNA de a nu prezenta anumite acte, aparatorul lui Simionica a completat: "Probele pe care nu vor sa le trimita instantei ar conduce spre o solutie de eliberare. Iar, Parchetul nu se impaca cu acest gand". De altfel, un alt avocat din dosar ne-a precizat ca anchetatorii n-au luat in calcul declaratii care ar impune extinderea cercetarilor. "Nu este posibil ca unii martori sa declare ceva, iar anchetatorii sa se faca ca nu observa", mai sustin aparatorii.
In replica, Biroul de Presa al Parchetului National Anticoruptie se abtine de la comentarii, aratand ca dosarul se afla in faza de urmarire penala si ancheta este deschisa.
Printre ofiterii arestati in acest caz se afla lt. col. Ion Vlasceanu de la Corpul 4 Armata Teritorial Cluj, Cristian Zavotnic, comandantul Centrului de Reparatii si Constructii Bucuresti sau maiorul Iancu Florea, seful Statului Major al acestei unitati, acuzati de luare de mita. (A.A.)
A r h i v a
  Locotenentii lui Cozma, cate cinci ani de inchisoare    
  Hoti de substante toxice prinsi    
  CNA a castigat procesul cu "First Media Advertising"    
  Explozie in mina Valea Indarat    
  Francezii cauta proxeneti la Cluj    1 comentariu
  Romani arestati la Paris    
  Mita ca sa ajunga politist    
  Cinci raniti la Cluj    
  Despina Mihai infirma ca ar fi subminat autonomia PNA    
  FSJT cere ancheta in cazul Brandusei Armanca    
  Nini Sapunaru a lovit cu masina o femeie    
 Top afisari / comentarii 
 Aristotel Onassis - biografia secreta (674 afisari)
 Nicolae Balcescu, misiune imposibila? (104 afisari)
 Monahismul romanesc (26 afisari)
 Cartea-borcan: "La loc uscat, luminos si cald" (26 afisari)
 Ofiterii MApN arestati pentru coruptie ataca PNA (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01912 sec.