Ziua Logo
  Nr. 2889 de vineri, 12 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
-- Razvan este antrenor cu acte
Razvan Lucescu a primit ieri, la sediul Ambasadei Germaniei din Bucuresti, din partea atasatului de presa Matthias Kruse, certificatul de participare la cursul de antrenori din Hennef, localitate situata in apropiere de Köln, pe care fostul jucator rapidist l-a urmat in perioada septembrie - octombrie 2003. "Sunt foarte bucuros ca am avut sansa sa particip la acest curs si sunt convis ca experienta acumulata ma va ajuta de-a lungul carierei. Diploma obtinuta este, ca valoare, sub licenta Pro, dar pe baza ei ma pot inscrie la urmatoarea serie a cursului Pro", a declarat Lucescu. Acesta a afirmat ca se va sfatui cu tatal sau cand isi va incepe cariera si a adaugat ca ar fi mandru sa fie invins de senior in calitate de antrenor. Fostul vicepresedinte al FC Rapid a mai spus ca ar accepta orice oferta de a antrena, chiar daca aceasta ar veni de la o grupare din Divizia B. Razvan Lucescu a primit diploma de participare la curs, care a precizat ca tehnicianul roman a fost unul dintre cei mai buni participanti la curs. (MCZ)
Chivu si Mutu contra saraciei
Cristian Chivu si Adrian Mutu se vor numara printre vedetele fotbalului mondial care vor participa luni, 15 decembrie, la meciul de binefacere impotriva saraciei, organizat la Basel (Elvetia) sub egida Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Capitanii celor doua echipe care vor evolua in acest meci vor fi Ronaldo si Zidane. Cele doua echipe care se vor infrunta se numesc "Ronaldo si prietenii", respectiv "Zidane si prietenii". Echipa lui Zidane va purta echipament Adidas si va fi antrenata de fostul selectioner al Frantei, Aime Jacquet, si de fostul tehnician al lui Real Madrid, Vicente del Bosque, in timp ce Ronaldo si coechipierii sai vor purta echipament Nike si vor fi pregatiti de doi fosti selectioneri ai Braziliei, Felipe Scolari si Carlos Alberto Parreira. Partida se va disputa cu casa inchisa, in fata a 30.000 de spectatori. Preturile biletelor au fost intre 14 si 42 de euro, cele de la tribuna VIP fiind de 104 euro. (MCZ)
Chelsea dupa Nedved
Chelsea si-a reinnoit oferta de 36 de milioane de euro pentru mijlocasul ceh al lui Juventus Torino, Pavel Nedved, la recomandarea antrenorului reprezentativei Angliei, Sven Goran Eriksson, a anuntat cotidianul "The Sun". Impresarul jucatorului ceh, Zdenek Nehoda, a declarat ca, probabil, Eriksson i-a spus lui Roman Abramovici ca Nedved ar putea fi o achizitie vitala pentru Chelsea. Nehoda considera ca, daca Eriksson va parasi reprezentativa Angliei pentru a prelua conducerea tehnica a lui Chelsea, Nedved se va transfera imediat la echipa engleza. "Nedved are un contract valabil pana in 2006 si intentioneaza sa il respecte, dar in fotbal totul se poate schimba usor. Inainte ca Chelsea sa ii faca o oferta, Juventus a avut o tentativa de a negocia o eventuala prelungire a contractului cu acesta, dar fotbalistul a refuzat", a precizat Nehoda, care, potrivit "The Sun", a fost implicat si in transferul lui Mutu la Chelsea. (MCZ)
Juniorii ataca
Astazi decoleaza spre Edinburgh doua echipe de juniori (masculin si feminin) care ne vor reprezenta la Europenele de cros, programate pentru duminica. Asadar, lotul cuprinde pe Paula Todoran, Alina Homnei, Catalina Oprea, Larisa Arcip, Corina Dumbraveanu, Cosmin Suteu, Marius Ionescu, Cristinel Ieremia, Raymond Gulyas, Marcel Ionascu, atleti, Ion Avram, Mirel Narcis Seisan, antrenori, Mioara Conea, medic, conducatorul delegatiei fiind Leonida Karaisifoglu. (C.V)
Nicolae si Dragutescu exclusi
Demarate miercuri, la Bacau, Nationalele de box rezervate seniorilor au adus ieri in prim-plan o noua mostra de incalcare a regulamentului FRB. Mai precis, desi anul trecut, Cristian Nicolae (in 2002 legitimat la Dinamo, acum la Clubul "Bogdan Stoicescu") si Mihai Dragutescu (Metrorex), ambii la categoria 48 kg, au fost exclusi de la Nationalele de tineret, respectiv, de seniori, pentru ca au boxat la profesionisti, si la aceasta finala au fost inscrisi in competitie. Conducerea federatiei, reprezentata de vicepresedintele Viorel Zamfir (care i-a informat despre acestea pe presedintele Iosif Armas si pe secretarul general Nicolae Bud), sesizata de catre antrenorii Ilie Captari (Constructorul Hunedoara) si Ilie Dascalu (Farul), a decis ca pugilistii respectivi sa nu fie admisi in ring. In plus, Comisia de disciplina, condusa de Vasile Bita, a hotarat ca antrenorii care s-au facut vinovati de acestea sa fie suspendati pe o perioada de un an. Biroul Federal, care se va intruni in acest weekend, va lua in discutie si aceste abateri de la regulament. Altfel, in prima gala, toti cei trei pugilisti din lotul national care au urcat in ring, Dorel Simion si Stefan Dragomir (cat. 69 kg) si Stefan Balint (91 kg) au castigat meciurile inainte de limita. (C.V)
A r h i v a
  "Nasu'" chemat la vorbitor    2 comentarii
  Seara neagra pentru romani    
  Tamas criticat in Turcia    
  Otelea a ratat Olimpiada    
  Regrete pentru Sibiu    
  Giovanni vine doar la finala    
  Cosmar in Giulesti    
  Bani aruncati pe fereastra    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Statistica interceptarilor telefonice (18 afisari)
 Primarul Eugen Plesca, acuzat de inchirieri ilegale (12 afisari)
 Baronul Cucu gajeaza credite cu terenurile statului (12 afisari)
 CEC SI AVAB PLATESC (11 afisari)
 Vase comunicante (8 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03098 sec.