Ziua Logo
  Nr. 2888 de joi, 11 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- "Ispita raiului" la MLR
Volumul "Ispita raiului" de Mihai Pupazan va fi lansat astazi, de la orele 14.00, in Rotonda Muzeului Literaturii Romane din Bucuresti. Invitatii evenimentului sunt Georgeta Dimisianu, Iolanda Malamen, Paul Vinicius si Alexandru Condeescu. (D.L.M.)
Simpozion al revistelor
Simpozionul international "Revistele culturale - platforme de dialog in tarile Europei de sud-est" se desfasoara, astazi si maine, la Bucuresti, in organizarea Institutului Goethe cu sprijinul Pactului de Stabilitate. Obiectivul evenimentului, care va reuni reprezentanti ai publicatiilor culturale din Romania, Germania, tari central si sud-est europene, este de a se constitui intr-o platforma de intalnire si de comunicare pentru revistele culturale din regiune si intr-un forum de discutie. In paralel, simpozionul va aborda probleme referitoare la resursele necesare si la mijloacele practice de sustinere a revistelor culturale, la modalitatile de asigurare a unui flux de informatii in regiune, prioritatea unei abordari tematice. (D.L.M.)
"Toti intr-o barca"
Mircea Vintila si Trupa Brambura vor lansa, astazi, in Laptaria lui Enache, albumul "Toti intr-o barca", editat de Intercont Music. Concertul de lansare va incepe de la orele 22.00. Albumul cuprinde zece cantece orginale iar piesa aleasa ca "drapel pe catargul barcii" este "Cu tine prin New York" si a fost transpusa intr-un videoclip regizat de Tudor Giurgiu. Trupa Brambura este una dintre cele mai noi trupe romanesti, in componenta careia au intrat muzicieni de mare clasa: Eugen Caminschi (chitari acustice si electrice), Gelu Ionescu (claviaturi), Catalin Creteanu (chitara bas), Vadim Tichisan (tobe si percutie), Elena Pavel si Andrada Popa (voce). (D.L.M.)
Fun Radio si copiii
Vedete ale muzicii romanesti, impreuna cu Radio Fun, vor fi aproape de cate unul dintre copiii bolnavi internati la spitalul "Grigore Alexandrescu". Cea care va deschide campania organizata pe toata perioada lunii decembrie este Narcisa Suciu, care va ajunge, astazi, la spitalul "Grigore Alexandrescu" insotita de fetita ei, Dariana. (D.L.M.)
Un nou album Turda
Cantaretul de muzica populara Gheorghe Turda isi va lansa un nou album, consacrat cantecului de petrecere romanesc. Evenimentul va avea loc astazi, de la orele 14.00, la Casa de Cultura a Ministerului Administratiei si Internelor. (D.L.M.)
Fotografii premiate
Competitia de fotografie ConcUrsus s-a incheiat cu premierea castigatorilor, la clubul Lobbs din Capitala. Castigatorii acestei a doua editii sunt Paul Alexandru (Bucuresti), Calin Bociat (Timisoara), Ciprian Furtuna (Bucuresti), Cosmin Ion Dumitrache (Bucuresti), Sorina Maria Craciun (Deva), Damian Diaconescu (Timisoara), Tiberius Dicu (Cluj-Napoca), Ileana Ioana Dobrinescu (Bucuresti), Horia Bogdan Ioan (Bucuresti), Marius Smarandoiu (Sibiu) si Iuliu Tiberiu Toth (Baia Mare). Startul acestei competitii a fost dat la inceputul lunii septembrie si au fost inscrise in concurs peste 1300 de fotografii. Tema acestei edii a fost "Ursus atrage distractia", iar fotografiile s-au remarcat prin existenta unei povesti originale, centrata pe ideea de distractie impreuna cu prietenii. (D.L.M.)
A r h i v a
  Poezie la borcan    
  Sonete ilustrate, muzica si vernisaj intr-un Act    
  "Tata nu evolueaza", sustine Doina Tudorovici    
  Zilele Bibliotecii Nationale a Romaniei    
  "Galaxia extraterestilor" deschide stagiunea la "Globus"    
  CARELE DE FOC    
  Tot Monica e cea mai sexy vedeta de televiziune    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 "Tata nu evolueaza", sustine Doina Tudorovici (33 afisari)
 Stiri pe scurt (24 afisari)
 Terorismul in Romania (24 afisari)
 Poezie la borcan (23 afisari)
 Medintu ramane in catuse (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00848 sec.