Ziua Logo
  Nr. 2885 de luni, 8 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
"Generalul" vrea sa joace meciurile din preliminariile CM pe Stadionul "Rapid"
Nationala se muta in Giulesti
-- Meciurile mai usoare s-ar putea juca in provincie * Iordanescu crede ca Cehia si Olanda sunt favoritele grupei, in timp ce Mircea Sandu spune ca punctele cu Finlanda, Macedonia, Armenia si Andorra vor conta la final
Anghel Iordanescu a declarat ca va propune ca meciurile importante din cadrul preliminariilor CM din 2006 sa se dispute pe Stadionul "Rapid". "Terenul va fi un element decisiv. Vreau sa propun presedintelui federatiei ca meciurile mai dificile, unde gazonul este foarte important prin prisma calitatilor jucatorilor nostri, sa se dispute pe stadionul din Giulesti, iar in ceea ce priveste celelalte partide s-ar putea sa jucam si in provincie; ramane sa alegem orasul care va indeplini normele cerute. Vremea si terenurile s-ar putea sa ne creeze din nou probleme. Faptul ca suntem intr-o grupa de sapte nu ne convine si nu ne ajuta cu nimic", a spus Iordanescu la sosirea de la Frankfurt, acolo unde, vineri seara, a avut loc tragerea la sorti a grupelor preliminare. Romania face parte din prima grupa, alaturi de Cehia, Olanda, Finlanda, Macedonia, Armenia (echipa pregatita de Mihai Stoichita) si Andorra.
Iordanescu: "Plecam cu sansa a treia"
Iordanescu a precizat ca Olanda si Cehia pornesc cu prima sansa de calificare. "Este o grupa foarte grea, nu neaparat una infernala, dar este o grupa in care Olanda si Cehia sunt favorite. Cehia s-a calificat fara infrangere la Euro 2004, este o formatie care a cucerit un Campionat European, care a mai jucat si o finala. Olanda a castigat, in 1988, Campionatul European, a participat de sapte ori la Cupa Mondiala, iar Cehia de opt ori. Asta da masura valorii si spune totul", a comentat selectionerul. Iordanescu a afirmat ca reprezentativa Armeniei, antrenata de Stoichita, trebuie tratata cu mare seriozitate. "La plecarea spre Frankfurt am glumit, spunand ca vom face blat cu Armenia, dar consider ca Stoichita trebuie sa-si faca datoria fata de tara pe care o reprezinta si in nici un caz nu va putea ajuta Romania. Armenia va juca un rol important in configuratia grupei si trebuie sa o tratam serios, pentru ca Stoichita cunoaste foarte multe date despre jucatorii nostri, in timp ce noi cunoastem prea putine lucruri. M-as bucura daca federatia din Armenia ar accepta o propunere pe care o vom face, noi dorind sa joace cu noi in partide simple si nu in date duble, cu conditia ca si FIFA sa accepte ca noi sa folosim anumite date din calendar rezervate meciurilor amicale", a subliniat selectionerul. "Nu mi-as fi dorit ca Franta sau Italia sa fie in grupa cu noi, dar din grupa a doua valorica Olanda este cea mai puternica echipa. Puteam foarte bine sa cadem cu Polonia sau Slovenia", a mai spus antrenorul Romaniei.
Sandu multumit doar la calificare
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca echipa Romaniei este capabila sa realizeze o mare performanta. "Voi fi multumit la final daca ne calificam. Este o grupa echilibrata, iar noi avem sansa noastra. La ora actuala, dupa doi ani si jumatate de reconstructie, daca toti jucatorii vor fi sanatosi la meciurile importante, putem obtine o performanta mare", a spus Sandu. "Suntem un pic sub Cehia si Olanda, insa problema este cu celelalte echipe din serie. Speram ca de surprize sa aiba parte contracandidatele si acestea sa fie in favoarea noastra", a mentionat presedintele FRF. Selectionerul reprezentativei Armeniei, Mihai Stoichita, a declarat: "Este cea mai grea grupa, cea mai echilibrata, cu echipe care provoaca fotbalul: Olanda, Cehia, Armenia si Macedonia. Nu cunosc echipa Finlandei, pentru ca nu am mai vazut-o la lucru de multa vreme. Prima sansa o au cehii, romanii si olandezii. Mare atentie insa si la celelalte echipe". (MIG)
A r h i v a
  "Cainii rosii" musca rau    1 comentariu
  Gigi Becali: "Am avut noroc, suntem favoriti"    1 comentariu
  Lupescu antrenor la Bacau    
  Adi Ilie viseaza la Nationala    
  Lucescu si Pancu spre titlu    
  DIVIZIA A - ETAPA A 15-A    
  Romania a intrat in elita mondiala    
  Tricolorii au castigat Trofeul Carpati    
  Dinamo-Erbasu neinvinsa    
  Ambitii in ring    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Scandalul VIRUCORT (70 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (26 afisari)
 diligenta cu luneta (19 afisari)
 DDB Romania a gandit pozitiv cea de-a 13-a editie a DaKINO (15 afisari)
 Final de rezidentiat (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00868 sec.