Ziua Logo
  Nr. 2885 de luni, 8 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Politisti arestati pentru maltratare si sechestrare
-- Seful de Post din comuna Radovanu-Calarasi si agentii Gingasu si Dumitrescu au batut doi frati pentru a obtine informatii despre niste furturi
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au emis vineri seara mandate de arestare pe numele a trei politisti din cadrul Inspectoratului Judetean Calarasi acuzati de cercetare abuziva si sechestrare de persoane. In primavara acestui an, cei trei ar fi maltratat doi frati gemeni pentru a obtine de la ei informatii despre cateva furturi. Seful Postului de Politie din comuna Radovanu, Nicu Constantin, si agentii de politie Cristian Gingasu si Paul Sorin Dumitrescu au fost retinuti initial, in 4 decembrie, printr-o ordonanta semnata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.
Constantin si Gingasu au fost acuzati de lipsire de libertate in mod ilegal, in concurs cu infractiunile de arestare nelegala si cercetare abuziva. In plus, Dumitrescu a fost acuzat si de vatamare corporala. Vineri dimineata, ei au fost prezentati Curtii de Apel Bucuresti, pentru ca un judecator sa aprecieze daca se impune sau nu emiterea unor mandate de arestare in acest caz. Magistratul a decis insa doar arestarea preventiva a agentului Paul Sorin Dumitrescu. Parchetul a facut recurs la Curtea de Casatie, iar aceasta instanta a hotarat, vineri seara, cercetarea tuturor in stare de arest.
Batuti peste degete
Potrivit Biroului de presa al Ministerului Public, in perioada 1-4 aprilie, cei trei politisti i-au lipsit de libertate pe gemenii Mirel si Costinel Martalog si au incercat sa obtina de la ei informatii folosind forta. In urma declaratiilor pe care le-au dat gemenii, in varsta de 19 ani, a fost retinut Iulian Catalin Dragu, la momentul respectiv militar in termen la Jandarmerie. Anchetatorii adauga ca agentul Dumitrescu i-a batut pe cei trei peste degete, jandarmului fiindu-i fracturata una dintre falange. Partile vatamate au certificate medico-legale care atesta ca, din cauza torturii la care au fost supusi, au avut nevoie de 30 de zile de ingrijiri medicale.
Adrian ARTENE 
A r h i v a
  Ion Iliescu, presedinte de onoare al BNR '89    
  Dosarul "Romania Mare" la prima infatisare    
  Fostul viceprimar al Sectorului 5 a fost pradat    
  Evadat prins la furat    
  Cadavru pe Dunare    
 Top afisari / comentarii 
 Scandalul VIRUCORT (70 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (26 afisari)
 diligenta cu luneta (19 afisari)
 DDB Romania a gandit pozitiv cea de-a 13-a editie a DaKINO (15 afisari)
 Final de rezidentiat (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00691 sec.