Ziua Logo
  Nr. 2885 de luni, 8 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Dosarul "Romania Mare" la prima infatisare
-- Vadim a cerut Tribunalului Bucuresti sa anuleze decizia prin care OSIM a acordat provizoriu ziarului ZIUA marca "Romania Mare" * Actiunea sefului PRM este insa inadmisibila * Av. Aurelian Pavelescu arata ca Vadim n-are calitate procesuala
Judecatorii de la Sectia a IV-a Civila a Tribunalului Bucuresti vor dezbate astazi actiunea prin care senatorul Corneliu Vadim Tudor cere sa se anuleze acordarea provizorie a marcii "Romania Mare" catre societatea care editeaza cotidianul ZIUA. Avocatul SC ZIUA SRL, maestrul Aurelian Pavelescu, arata ca actiunea lui Vadim este inadmisibila sub mai multe aspecte.
In acest sens, principalul motiv invocat de av. Pavelescu il constituie faptul ca Vadim Tudor a formulat actiunea in nume personal, in timp ce solicitarea de inregistrare depusa ulterior ziarului ZIUA la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marcii, a fost introdusa in numele SC Editura Romania Mare SRL, firma infiintata in anul 2002. De altfel, nici aceasta societate (in care Vadim detine actiuni) nu avea temeiul legal sa solicite anularea unei decizii provizorii a OSIM indreptandu-se impotriva SC ZIUA SRL. "La acest moment, o astfel de cerere este prematura, intrucat SC ZIUA SRL nu are calitate procesuala pasiva. OSIM a emis deocamdata o decizie provizorie, iar cererea depusa de noi este in curs de analizare", a adaugat av. Aurelian Pavelescu.
Marca "Romania Mare" pentru care ZIUA a depus in 18 iulie 2003 o cerere oficiala de inregistrare nu mai fusese reinnoita, ea expirand inca din februarie 2000. OSIM a confirmat acest fapt printr-o adresa datand din 17 iulie 2003.
In urma depunerii cererii la data de 8 august 2003, Oficiul a emis Decizia 121207, pe care Vadim o contesta astazi si prin care s-a hotarat: "Constatand ca sunt indeplinite conditiile minime de constituire a depozitului, in temeiul Legii nr. 84/1998, art. 10, al. 1, si al regulei 12 paragraf (3) din Regulamentul de aplicare a Legii 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, se admite cererea de constituire a depozitului reglementar al marcii si se inscrie in registrul marcilor depuse sub nr. M 2003 03879 din data de 18 iulie 2003 pentru urmatoarele clase de produse si/sau servicii: reviste, ziare, publicatii; publicitate, servicii de editare, servicii redactionale; servicii de tiparire; servicii de publicare".
Conform indeplinirii acestor proceduri, urmeaza ca pana la jumatatea lunii ianuarie 2004, OSIM sa se pronunte definitiv asupra cererii depuse de ZIUA. Pana atunci insa marca "Romania Mare" este protejata provizoriu pentru SC ZIUA SRL, iar Vadim n-are nici un drept asupra ei. (A.A.)
A r h i v a
  Ion Iliescu, presedinte de onoare al BNR '89    
  Politisti arestati pentru maltratare si sechestrare    
  Fostul viceprimar al Sectorului 5 a fost pradat    
  Evadat prins la furat    
  Cadavru pe Dunare    
 Top afisari / comentarii 
 Scandalul VIRUCORT (70 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (26 afisari)
 diligenta cu luneta (19 afisari)
 DDB Romania a gandit pozitiv cea de-a 13-a editie a DaKINO (15 afisari)
 Final de rezidentiat (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00827 sec.