Ziua Logo
  Nr. 2885 de luni, 8 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Secretarul Apararii al SUA a sosit pe neasteptate la Kirkuk
Rumsfeld si-a inspectat trupele din Irak
-- Acolit al lui Saddam, ucis
Seful Pentagonului, Donald Rumsfeld, a intreprins, sambata, o vizita-surpriza in Irak, cea de-a patra etapa a unui turneu in forta inceput miercurea-trecuta, pe ruta Azerbaidjan - Afganistan - Georgia. Etapa irakiana a periplului nu a fost anuntata, din motive de securitate, precizeaza agentia Yahoo France. Avionul demnitarului a aterizat, sambata in zori, in regiunea Kirkuk, din nordul irakian, pe care Rumsfeld nu o mai vizitase in cadrul celorlalte doua deplasari efectuate in Irak dupa debarcarea fostului regim condus de Saddam Hussein. Urmand exemplul oferit cu ocazia Zilei Recunostintei, de presedintele american, George W. Bush, secretarul Apararii a luat micul dejun cu un grup de militari ai US Army. De la Kirkuk, Donald Rumsfeld s-a deplasat la Bagdad, unde a vizitat, insotit de generalul Ricardo Sanchez, comandantul militar al fortelor SUA din Irak, o baza a Diviziei 82 aeropurtata, destinata formarii recrutilor irakieni pentru corpul de aparare civila.
Tot sambata, seful securitatii de la Bagdad (responsabil pentru regiunea de pe malul vestic al Tigrului) in perioada regimului trecut, generalul Khalaf al-Alussi, in varsta de 50 de ani, a fost ucis, in propria locuinta, situata in cartierul Yarmuk din capitala irakiana.
Pierderi si de partea americana. La Mossul, o patrula a US Army a fost, ieri, tinta unui atac cu bomba, soldat cu moartea unui militar si ranirea altor doi.
Ileana CORNEA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ciinele JudoClan isi verifica carnea de tun,cu cit mai mult singe au pe masa cu atit se umfla taritza in ei pt.mai multa   de Alice
A r h i v a
  Alegerile din Rusia: nici o problema pentru Putere    1 comentariu
  Manifestatii la Roma impotriva reformei pensiilor    
  Provocarea tehnologiei digitale in mass-media europene    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Scandalul VIRUCORT (70 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (26 afisari)
 diligenta cu luneta (19 afisari)
 DDB Romania a gandit pozitiv cea de-a 13-a editie a DaKINO (15 afisari)
 Final de rezidentiat (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00681 sec.