Ziua Logo
  Nr. 2885 de luni, 8 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Directorul Drumuri si Poduri Craiova, arestat pentru coruptie
-- Petre Ciubotea a fost pana sambata consilier municipal din partea PSD * El este acuzat ca, din luna martie si pana in prezent, a primit mita aproape 500.000.000 de lei de la patronul unei firme * Procurorii PNA l-au prins in flagrant in timp ce lua 10.000 de euro * In dosar urmeaza si alte arestari
Directorul general al regionalei de Drumuri si Poduri Craiova, Petre Ciubotea, a fost retinut de Parchetul National Anticoruptie in ajunul Sfantului Nicolae, el fiind acuzat de luare de mita si trafic de influenta. Ciubotea, care este si consilier municipal din partea PSD, a fost prins in flagrant in timp ce primea 10.000 de euro de la patronul unei societati comerciale.
Flagrantul a fost realizat vineri seara la Craiova de o echipa complexa, alcatuita din procurori si ofiteri de Politie judiciara. Potrivit Biroului de Presa al PNA, Petre Ciubotea a pretins cei 10.000 de euro promitand ca poate sa-i influenteze pe reprezentantii unei societati comerciale pentru incheierea, derularea si efectuarea la timp a obligatiilor contractuale asumate fata de una dintre firmele denuntatorului.
Nu e prima mita
In plus, procurorii sustin ca, in calitatea sa, Ciubotea (pe numele caruia Tribunalul Bucuresti a emis sambata un mandat de arestare preventiva) ar fi promis ca poate dispune sa nu fie inaintate instantei de judecata mai multe contestatii formulate impotriva unor procese-verbale de constatare a contraventiilor incheiate fata de o alta firma a aceluiasi denuntator.
PNA mai arata ca mita de 10.000 de euro n-ar fi singura primita de Ciubotea de la denuntatorul sau. Astfel, procurorii afirma ca in perioada martie-decembrie 2003, directorul a mai pretins si primit, de la aceeasi persoana, in mai multe transe, suma de 460 de milioane de lei, in aceleasi scopuri. "Cu ocazia cercetarilor la fata locului, dupa realizarea flagrantului, in autoturismul de serviciu al directorului general au fost gasiti 20.000 de euro si 140 de milioane de lei, bani pe care Petre Ciubotea nu i-a putut justifica. Mai mult, exista date ca directorul general detine si alte bunuri si valori importante", mai precizeaza anchetatorii PNA.
Ciubotea, o piesa dintr-un dosar gros
Reporterii ZIUA au aflat ca punerea lui Ciubotea sub acuzatie nu este decat o prima masura dispusa in acest dosar. Alaturi de consilierul PSD-ist se pare ca vor fi inculpate in perioada urmatoare si alte persoane. Sambata dupa-amiaza, Biroul de Presa al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in subordinea caruia se gaseste si Regionala Drumuri si Poduri Craiova, a anuntat ca Petre Ciubotea a fost demis din functia de director general. De altfel, reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale l-au numit deja in locul inculpatului pe Adrian Lumezeanu.
Pe linie politica, Ciubotea a renuntat la functia de consilier, iar Biroul Municipal PSD a decis sambata excluderea sa din partid.
Adrian ARTENE 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Asta a fost prins ...   de toni
"sarmanu"l Directorul Drumuri si Poduri Craiova, arestat pentru coruptie   de doctoru
Da ce-ai facut ? Ti-ai construit pod cu rulmenti in fata vilei ?   de ionion
A r h i v a
  Ciuvica il ataca pe Dancu    1 comentariu
  Saptamana decisiva la UE    
  PNA preia un imobil revendicat in instanta    
  Geoana promite ca va repatria osemintele lui Balcescu    2 comentarii
  Scandalul VIRUCORT    3 comentarii
  Un raid american a ucis noua copii in Afganistan    6 comentarii
  ONU aminteste de atacuri similare    
  Palestinienii propun o pace cu gloante    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Scandalul VIRUCORT (70 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (26 afisari)
 diligenta cu luneta (19 afisari)
 DDB Romania a gandit pozitiv cea de-a 13-a editie a DaKINO (15 afisari)
 Final de rezidentiat (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00839 sec.