Ziua Logo
  Nr. 2883 de vineri, 5 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- Dubla lansare de carte
Volumele "Descantatul din Cornova-Basarabia" de Stefania Cristescu, cu introducerea si notele de Sanda Golopentia, si "Sala luminoasa - Primii monografisti ai scolii gustiene" de Zoltan Rostas vor fi lansate astazi, de la orele 12.00, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala. La evenimentul organizat de Decanatul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala si Editura Paideia, vor vorbi prof. dr. Maria Larionescu si prof. dr. Septimiu Chelcea. (D.L.M.)
Pinocchio in benzi desenate
Editurile ALL vor lansa, maine, de la orele 11.00, la Teatrul "Ion Creanga", "Aventurile lui Pinocchio" in benzi desenate, cu textul integral al lui Carlo Collodi. Lansarea acestei carti, a carei traducere a fost realizata de Eugen Uricaru, coincide cu deschiderea stagiunii teatrului "Ion Creanga", aflat pana acum in renovare. In plus, de Sfantul Nicolae, vor fi premiati si castigatorii concursului Pinocchio. (D.L.M.)
"O noapte furtunoasa"
Premiera spectacolului "O noapte furtunoasa", o productie Compania Mica, va avea premiera astazi, de la orele 19.00, la Casa de Cultura "Nicolae Balcescu" din Bucuresti. Productia, "o privire exotica asupra textului lui Caragiale", ii are in distributie pe Clara Flores, Gabriela Crisu, Alexandru Gheorghiu, Stefan Ruxandra etc. (D.L.M.)
Dezbatere despre minoritati
O dezbatere pe marginea seriei de volume "Minoritatile etnoculturale din Romania. Marturii documentare" va fi organizata astazi, de la orele 11.00, la sediul Institutului Roman de Istorie recenta din Bucuresti. Manifestarea este organizata de Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala si se va ocupa de o colectie de documente reunite in patru volume ce acopera o gama diversa de aspecte din perioada regimului comunist din Romania, cu referinta speciala la comunitatile de evrei si maghiari. (D.L.M.)
Arta Fotografica la Suceava
Un numar de 60 de concurenti din 14 tari s-au inscris la Sectiunea Diapozitive a Salonului International de Arta Fotografica "Bucovina mileniului trei", care va incepe, marti, la Suceava. Directorul Directiei pentru Cultura si Culte Suceava, Emil Ursu, a declarat ca editia din acest an se desfasoara sub egida Federatiei Internationale de Arta Fotografica, iar castigatorilor li se vor oferi medalii de aur, argint si bronz, precum si opt mentiuni, transmite Mediafax. Jurizarea lucarilor acestui salon a avut loc in luna octombrie, iar castigatorii vor fi anuntati la vernisarea salonului. In acelasi timp, la Suceava se desfasoara si Sectiunea Fotografie a Salonului National de Arta Fotografica, organizat de Uniunea Artistilor Fotografi din Bucovina, la care vor participa mai multi romani si un elvetian. (D.L.M.)
Mosul la Realitatea TV
Matinalul de la Realitatea TV, gazduit de Carmen, Naty si Adina, va incerca, astazi, sa raspunda la intrebarea "Aveti ticuri de care nu puteti scapa?" Despre acest subiect va vorbi Adrian Vancica, castigatorul de asta-vara al premiului de interpretare la Gala Tanarului Actor de la Mangalia. Sambata, Realitatea TV il va sarbatori pe Mos Nicolae. Invitata emisiunii va fi Alina, membra a grupului ASIA. (D.L.M.)
A r h i v a
  Andrei Serban a debutat la Metropolitan Opera    1 comentariu
  "Albastri dupa ploi"    
  "Norocul ii ajuta pe cei indrazneti"    
  Premiile scriitorilor craioveni    
  MCC triaza fundatiile care vor primi subventii    
  "Schimbarea la trup"    
  Paul Neagu expune "dialectica mintii si a materialului"    
  Horia Popp va recomanda    
  Va recomandam    
  "Los Canos" revin la "Surprize"    
  De azi, la Pro Tv, "Daruiesti si castigi"    
 Top afisari / comentarii 
 Profesorul Mihai Lucan acuzat de trafic de organe (210 afisari)
 Cine este Larry Watts? (53 afisari)
 Gaina jr., absolvit de patru ani de inchisoare (13 afisari)
 "Los Canos" revin la "Surprize" (13 afisari)
 Legea 10 se lungeste pana in 2015 (10 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00893 sec.