Ziua Logo
  Nr. 2883 de vineri, 5 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Galeriile bucurestene va stau la dispozitie
Horia Popp va recomanda
Fost longeviv presedinte al Uniunii Artistilor Plastici, apoi, dupa Craciunul cu impuscaturi, fost excelent ministru al Culturii, dar, mai ales, fost prim laureat al glorioasei si iluministei (in stravezimea ei culturala) Fundatii Romania Mare, pictorul VIOREL MARGINEAN mai are si alte calitati. Legate de prezent de asta data. De ieri, s-a hotarat sa si le expuna. Unde oare? Pai, la MUZEUL DE ARTA. Sa ne intelegem: fiind un pictor foarte important cred ca, pe buna dreptate, trebuie sa fie tratat ca atare. Chiar si in aceasta rubrica.
Ce mult imi place pictura LETITIEI OPRISAN! Pe pretexte luate din realitate (de obicei portrete) culoarea face "bum" intr-o fascinanta explozie temperamentala, manifestata prin tuse largi, nervoase si puternice, adesea chiar violente. Dar, parca ciudat, intotdeauna excelent motivate plastic. Citand eu, aiurea, o replica savuroasa (intrata, nu cu multi ani in urma, in calsicismul verbului politic): raman perplex. Stare gratioasa pe care, generos, v-o sugerez si dumneavoastra. Va spun si de unde o puteti contracta: de la expozitia deschisa, de miercuri, la GALERIA GALATEEA.
Inca nu mi-am epuizat portia de elogii. Primul vinovat este foarte cunoscutul sculptor INGO GLASS. Cu toate ca a plecat de multi ani din Romania, uite ca nu ne-a uitat. Asa ca si-a organizat o expozitie de exceptie in ROTONDA TEATRULUI NATIONAL. Al doilea vinovat, Gheorghe Gogescu este curatorul celei de-a patra editii a Trienalei de Tapiserie Bucuresti 2003, cea care, de miercuri, isi imparte existenta intre GALERIA ARTIS si UNIVERSITATEA DE ARHITECTURA "ION MINCU". Ne-am reprimat cu greu tentatia de a cita, aici, nume de autori, prea multe lucrari frumoase! Va las sa le descoperiti singuri.
A r h i v a
  Andrei Serban a debutat la Metropolitan Opera    1 comentariu
  "Albastri dupa ploi"    
  "Norocul ii ajuta pe cei indrazneti"    
  Premiile scriitorilor craioveni    
  MCC triaza fundatiile care vor primi subventii    
  "Schimbarea la trup"    
  Paul Neagu expune "dialectica mintii si a materialului"    
  Stiri pe scurt    
  Va recomandam    
  "Los Canos" revin la "Surprize"    
  De azi, la Pro Tv, "Daruiesti si castigi"    
 Top afisari / comentarii 
 Profesorul Mihai Lucan acuzat de trafic de organe (210 afisari)
 Cine este Larry Watts? (53 afisari)
 Gaina jr., absolvit de patru ani de inchisoare (13 afisari)
 "Los Canos" revin la "Surprize" (13 afisari)
 Legea 10 se lungeste pana in 2015 (10 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00758 sec.