Ziua Logo
  Nr. 2883 de vineri, 5 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Ex-directorul SAPARD Dan Jiga, audiat patru ore la PNA
Muresan contraataca
-- Ex-ministrul Agriculturii solicita o confruntare cu membrii comisiei implicate in privatizarea fostului IAS * Muresan ii mai cere denuntatorului Valentin Nedelcu sa probeze declaratiile sale potrivit carora i-ar fi platit vreo suma de bani
O alta runda de audieri a avut loc, ieri, la Parchetul National Anticoruptie in dosarul in care fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, este acuzat de abuz in serviciu si luare de mita. Timp de patru ore, Dan Jiga, fost director al Agentiei SAPARD si fost director la Directia Control si Supraveghere, a fost audiat in legatura cu infractiunile de care este acuzat: abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, luare de mita (acuzatie adusa de reprezentantii societatii comerciale REDIAS) si complicitate la luare de mita, aceasta reiesind din denuntul facut de catre Valentin Nedelcu, administrator la doua societati, GMT International si GRAINS SRL. Dupa cum se stie, Dan Jiga se afla in arest preventiv, instanta TMB pronuntandu-se luna trecuta asupra acuzatiilor ce i s-au adus printr-o condamnare la 5 ani inchisoare.
Pe de alta parte, la dosarul sus-mentionat a mai aparut si o cerere a aparatorului ex-ministrului Ioan Avram Muresan, in care se solicita o expertiza si o confruntare intre acesta si membrii comisiei implicate in privatizarea fostului IAS. De asemenea, avocatul lui Muresan a mai solicitat procurorilor sa se faca proba daca denuntatorul Valentin Nedelcu a platit din vreun cont bancar care-i apartine, vreo suma catre fostul ministru. Avocatul lui Muresan a subliniat faptul ca, in cazul SUNOIL, paguba a fost recuperata, motiv pentru care procurorii trebuie sa raspunda daca se mai sustine abuzul in serviciu de care este acuzat fostul demnitar.
Adina ANGHELESCU 
A r h i v a
  Profesorul Mihai Lucan acuzat de trafic de organe    
  Botos anunta recurs in batalia cu APADOR-CH    
  Ziarist batut la Timisoara    
  Gaura de 70 de miliarde la Unita Asigurari    1 comentariu
  Oseminte umane descoperite la Alba Iulia    
  Nereguli la Biroul Pasapoarte Iasi    
  Gaina jr., absolvit de patru ani de inchisoare    
  Alerta cu bomba la Ambasadele Americii si Romaniei din Buenos Aires    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Profesorul Mihai Lucan acuzat de trafic de organe (210 afisari)
 Cine este Larry Watts? (53 afisari)
 Gaina jr., absolvit de patru ani de inchisoare (13 afisari)
 "Los Canos" revin la "Surprize" (13 afisari)
 Legea 10 se lungeste pana in 2015 (10 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00740 sec.