Ziua Logo
  Nr. 2862 de luni, 10 noiembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
contrapunct
Mititeii de pe Dambovita
Ioan GROSAN 
Nu mai e un secret pentru nimeni (nici n-a fost, de fapt) ca al mai mare deranj pentru actuala putere nu-l provoaca nici maraielile Opozitiei, nici cele, anemice, ale sindicatelor, nici rezervele exprimate ale Uniunii Europene, ci acele patru-cinci voci care-au mai ramas independente in mass-media din Romania. Iar ceea ce deranjeaza cel mai tare un partid si un guvern de aroganti este ironia. A face ironii fata de un arogant e pentru el mai rau decat a-i da repetat in cap, pentru ca ironia, spre deosebire de ciomag, il lasa in viata, sa sufere la nesfarsit.
De-aici, cred, i se trage si lui Traian Ungureanu demiterea anuntata de la BBC. Il cunosc pe Traian de mult, din vremurile de glorie ale "Vietii studentesti". Jurnalist pur-sange, venit nu din "productie" sau din "structuri" (UTC, UASCR etc.), ci din cultura, facea presa impecabil, devenind rapid o "marca". Iar una din caracteristicile "marcii" lui era si este ironia. Si cand calitatea asta se asociaza si cu prestigiul unei institutii cum e BBC-ul, impactul e cu atat mai puternic. Nu se putea pana la urma sa nu atraga atentia plina de ura a celor vizati de pana si vocea lui necrutatoare. (In aceasta paranteza fie zis si cam in aceeasi ordine de idei, cateodata si eu ma mir ca mai am acest colt de pagina in care scriu ce si mai ales cum vreau...). Asa ca in ordinea pesedista a lucrurilor, demiterea lui nu e deloc surprinzatoare. Nu cunosc toate dedesubturile deciziei, dar am banuiala ca ele tin mai mult de oamenii mititei in cuget si-n simtiri de pe malurile Dambovitei decat de bosii de pe malurile Tamisei.
Cazul "Traian Ungureanu" e simptomatic. Daca nu vom reactiona cu putere si solidaritate vizavi de el, va veni randul nostru.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
BBC ?   de 
A r h i v a
  Cel mai dur test pentru PSD    67 comentarii
  La judecata zilei    1 comentariu
  Beuran, ca Jean Valjean    2003-09-15
  Pornind de la Constantin Noica, o sugestie    2003-08-26
  Dezlegarea de pacate prin Connex    2003-08-25
  O facatura obisnuita    2003-08-23
  Experimentul "Philadelphia romaneasca"    2003-08-11
 Top afisari / comentarii 
 Eugen Ovidiu Chirovici Mare Maestru (52 afisari)
 Stefania COSOVEI (38 afisari)
 Rapire inscenata de fiul unui afacerist constantean (28 afisari)
 Imperiul financiar Mainescu, cladit pe banii statului (25 afisari)
 Cel mai dur test pentru PSD (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.49036 sec.