Ziua Logo
  Nr. 2847 de joi, 23 octombrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stirir pe scurt
-- 250 de pictori
La Muzeul Zambaccian va fi lansat, astazi de la orele 17.00, volumul criticului Mircea Deac despre "250 de pictori romani, 1890-1945", aparut la Editura Medro. Este o lucrare de referinta asupra istoriei artei, a principalelor activitati si curente artistice din perioada 1890-1945, si, pe langa informatii, contine un numar de 650 de reproduceri color. Lucrarea este, de asemenea, un instrument util pentru aprecierea si evaluarea picturilor moderne romanesti care se gasesc astazi in licitatii si consignatii. Lansarea este organizata de editor, cu sprijinul Muzeului National de Arta al Romaniei si al Societatii Colectionarilor de Arta din Romania. (L.D.)
"After Image"
Proiectul interactiv de sunet si imagine "After Image" va fi prezentat astazi, de la orele 19.00, la Galeria Galeria, de catre Vlad Bosoanca, Valentin Chincisan, Dina Dancu, Maria Draghici, Vilhelem Jozsef Hunor si Oana Stoica. Proiectul de la spatiul expozitional al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti este organizat in colaborare cu Institutul Francez din Bucuresti, Interactive Look si Electric Brother. (D.L.M.)
"Confesiuni erotice" La Scena
Expozitia cu titlul "Confesiuni erotice" a artistului Bogdan Ene va fi vernisata astazi, de la orele 18.00, la clubul bucurestean "La Scena". Vernisajul va fi urmat de jam session si un recital de nai care va fi sustinut de Nicolae Voiculet. De la orele 21.00, la Clubul La Scena va fi prezentata piesa de teatru "Angajati-l pe clown", in interpretarea actorului Adrian Vancica. (D.L.M.)
"Crizantema de Aur" la TVR 2
Spectacolul de Gala al Festivalului de creatie si interpretare a romantei "Crizantema de Aur" va fi transmis in direct, maine, de la orele 20.30, de postul TVR 2. Aflat la cea de-a 36-a editie, festivalul, organizat la Casa de Cultura a Sindicatelor din Targoviste, va aduce in fata telespectatorilor TVR 2 pe laureatii concursului, cei mai valorosi creatori si interpreti de romante. (D.L.M.)
A murit Montalban
Trupul neinsufletit al scriitorului catalan Manuel Vasquez Montalban, decedat vineri noapte in aeroportul din Bankok in urma unei crize cardiace, a fost incinerat luni la Barcelona, in ziua urmatoare Montalban fiind omagiat, in aula Universitatii barceloneze de prieteni precum Jose Saramago, Rosa Regas si cantaretul Raimon. Nascut in 1939, in capitala Cataluniei, comunist si militant antifranchist, Manuel Vasquez Montalban este parintele romanului politist spaniol de dupa al doilea razboi mondial, iar personajul sau preferat - detectivul Pepe Carvalho - e una din cele mai celebre si memorabile figuri ale literaturii actuale din Peninsula. (I.P.)
A r h i v a
  "Bucuresti - Micul Paris"    
  O noua punte culturala Vest-Est    
  Sculptura pentru un viitor muzeu    1 comentariu
  "Veronika se hotaraste sa moara"    
  Catana a debutat la Metropolitan Opera    
 Top afisari / comentarii 
 Stirir pe scurt (102 afisari)
 Sculptura pentru un viitor muzeu (28 afisari)
 Spaga ferata (15 afisari)
 Catana a debutat la Metropolitan Opera (14 afisari)
 Pusti judecat pentru un pistol cu apa (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00763 sec.